Băutura persoanei pierdute şi dezamăgite

  Daţi băuturi tari celui ce piere şi vin celui cu sufletul amărât. (Proverbele 31:6)

  Sunt unii oameni care afirmă că nu este nimic rău în a consuma alcool dacă o faci cu moderaţie. Unul dintre pasajele biblice folosite pentru a justifica această poziţie este Proverbele 34:6,7, unde i se spune regelui să dea alcool celui care moare şi celui deprimat, „ca să bea să-şi uite sărăcia şi să nu-şi mai aducă aminte de necazurile lui”. Ce voia să spună autorul Proverbelor în acest pasaj?

  În capitolul 31 din Proverbele este un poem scris de regele Lemuel. În concepţia lui Lemuel, doar două lucruri ar putea distruge capacitatea regelui de a acţiona corect: femeile şi vinul. Deoarece responsabilităţile lui sunt foarte mari, el nu poate să se expună şi să dea un verdict contrar religiei sale; vinul nu este pentru persoane ca el; vinul este doar pentru cei care nu au nicio responsabilitate în viaţă. Biblia de la Ierusalim traduce astfel versetul 6: „Daţi lichiorul celui pierdut şi vinul celui descurajat.” Eşti un pierdut? Eşti un descurajat? Alcoolul este pentru cei învinşi, deprimaţi, pentru cei care nu au niciun motiv să lupte. Dar dacă tu eşti student, angajat, medic, inginer, constructor, profesor, dacă eşti un băiat sau o fată care trebuie să ia decizii care îţi vor determina viitorul, atunci fugi de alcool. S-ar putea să zici: „Este exact aşa cum zice versetul: beau pentru a-mi uita sărăcia şi durerile.” Da, dar când va trece efectul alcoolului, vei fi încă şi mai sărac, iar durerea ta va fi mult mai mare. Alcoolul nu este soluţia la problemele tale.

  Băutura te va duce la lenevie şi dezordine (Proverbele 20:1). Proverbele 23:31,35 spune că vinul alunecă uşor (primul pahar), dar la urmă, muşcă la fel ca un şarpe (te conduce la alcoolism); îţi dă halucinaţii vizuale şi mentale absurde, iar în cele din urmă, îţi va face viaţa o epavă pierdută în adânc. Ştii cum începe ruina? Cu un simplu „pahar social”.

  Cei care „beau uită Legea” (Proverbele 31:5); dar dorinţa Domnului este ca noi să medităm la Cuvântul Său întotdeauna (Psalmii 1). Tu nu eşti pierdut, tu nu eşti un ratat. Tu eşti un prinţ, un fiu, o fiică a Regelui universului. Alcoolul deci nu este pentru tine!

  #nualcoolului

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...