Băutura persoanei pierdute şi dezamăgite

  Daţi băuturi tari celui ce piere şi vin celui cu sufletul amărât. (Proverbele 31:6)

  Sunt unii oameni care afirmă că nu este nimic rău în a consuma alcool dacă o faci cu moderaţie. Unul dintre pasajele biblice folosite pentru a justifica această poziţie este Proverbele 34:6,7, unde i se spune regelui să dea alcool celui care moare şi celui deprimat, „ca să bea să-şi uite sărăcia şi să nu-şi mai aducă aminte de necazurile lui”. Ce voia să spună autorul Proverbelor în acest pasaj?

  În capitolul 31 din Proverbele este un poem scris de regele Lemuel. În concepţia lui Lemuel, doar două lucruri ar putea distruge capacitatea regelui de a acţiona corect: femeile şi vinul. Deoarece responsabilităţile lui sunt foarte mari, el nu poate să se expună şi să dea un verdict contrar religiei sale; vinul nu este pentru persoane ca el; vinul este doar pentru cei care nu au nicio responsabilitate în viaţă. Biblia de la Ierusalim traduce astfel versetul 6: „Daţi lichiorul celui pierdut şi vinul celui descurajat.” Eşti un pierdut? Eşti un descurajat? Alcoolul este pentru cei învinşi, deprimaţi, pentru cei care nu au niciun motiv să lupte. Dar dacă tu eşti student, angajat, medic, inginer, constructor, profesor, dacă eşti un băiat sau o fată care trebuie să ia decizii care îţi vor determina viitorul, atunci fugi de alcool. S-ar putea să zici: „Este exact aşa cum zice versetul: beau pentru a-mi uita sărăcia şi durerile.” Da, dar când va trece efectul alcoolului, vei fi încă şi mai sărac, iar durerea ta va fi mult mai mare. Alcoolul nu este soluţia la problemele tale.

  Băutura te va duce la lenevie şi dezordine (Proverbele 20:1). Proverbele 23:31,35 spune că vinul alunecă uşor (primul pahar), dar la urmă, muşcă la fel ca un şarpe (te conduce la alcoolism); îţi dă halucinaţii vizuale şi mentale absurde, iar în cele din urmă, îţi va face viaţa o epavă pierdută în adânc. Ştii cum începe ruina? Cu un simplu „pahar social”.

  Cei care „beau uită Legea” (Proverbele 31:5); dar dorinţa Domnului este ca noi să medităm la Cuvântul Său întotdeauna (Psalmii 1). Tu nu eşti pierdut, tu nu eşti un ratat. Tu eşti un prinţ, un fiu, o fiică a Regelui universului. Alcoolul deci nu este pentru tine!

  #nualcoolului

  Băutura persoanei pierdute şi dezamăgite - 2017. Alcoolul este pentru cei învinşi, deprimaţi, pentru cei care nu au niciun motiv să lupte. Dar dacă tu eşti student, angajat, medic, inginer, constructor, profesor, dacă eşti un băiat sau o fată care trebuie să ia decizii care îţi vor determina viitorul, atunci fugi de alcool.

#nualcoolului
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...