Articolul precedentDieta pentru anul 2000
  Articolul următorDarul Sabatului

  Îţi place ceea ce faci?

  Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. (Luca 19:10)

  Probabil că ai auzit deja despre Subrahmanyan Chandrasekhar? Ştiu, e un nume dificil de pronunţat! Mai bine îi folosim diminutivul, aşa cum le plăcea prietenilor să-l numească: Chandra. El a fost un fizician şi un matematician sclipitor, originar din India; Chandra a obţinut doctoratul la Universitatea Cambridge şi, timp de aproape şaizeci de ani, a fost profesor la Universitatea din Chicago. La doar nouăsprezece ani (douăzeci, conform Wikipedia, în 1930), Chandra calcula valoarea pe care o numim azi Limita (masa) Chandrasekhar. În 1983, a primit Premiul Nobel pentru Fizică pentru cercetările sale în astrofizică. Totuşi, domeniul în care Chandrasekhar nu avea nicio limită era pasiunea lui de a-şi împărtăşi cunoştinţele ştiinţifice.

  În iarna anului 1947, el a fost invitat să prezinte un seminar de astrofizică la o sută şaizeci de kilometri depărtare de casa sa din Wisconsin. Era o iarnă aspră. Toate drumurile erau înzăpezite şi condiţiile climatice i-au împiedicat pe mulţi studenţi să se înscrie la curs. În final, nu au fost decât doi studenţi care s-au înscris la curs. Avea oare doctorul Chandrasekhar să parcurgă tot traseul în aceste condiţii pentru a ţine un seminar doar pentru doi studenţi? Bineînţeles! Pentru că îi plăcea ceea ce făcea. Atunci când iubim ceea ce facem, munca se transformă într-o experienţă extrem de plăcută. Un element fundamental în momentul alegerii unei cariere profesionale ar fi următoarea întrebare: îmi place această carieră? Chandra a descoperit încă de mic pasiunea pentru fizică şi s-a dedicat întru totul acesteia.

  Pentru acei doi studenţi, Chandrasekhar a înfruntat inconvenientele călătoriei în condiţii climatice defavorabile, prezentându-şi seminarul la un standard înalt de profesionalism. Care a fost rezultatul? Potrivit unui articol publicat la 15 iulie 1999 de Biroul de ştiri al Universităţii din Chicago, cei doi studenţi au fost Chen Ning Yang şi Tsung Dao Lee, câştigătorii Premiului Nobel pentru Fizică din 1957. Şi-a imaginat Chandra că din acea clasă îngheţată vor ieşi doi câştigători ai premiului Nobel? Probabil că nu. Dar el şi-a îndeplinit sarcina cu eficienţă şi entuziasm, iar timpul i-a permis să vadă recolta generată de efortul lui conştiincios.

  Acest episod din viaţa lui Chandra ne aduce aminte că Isus a venit din cer pe pământ pentru a-şi îndeplini pasiunea: salvarea celui pierdut.

  #neplacecefacem #pasionatdemuncamea

  Îţi place ceea ce faci? - 2017. Isus a venit din cer pe pământ pentru a-şi îndeplini pasiunea: salvarea celui pierdut. #neplacecefacem #pasionatdemuncamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...