Articolul precedentDieta pentru anul 2000
  Articolul următorDarul Sabatului

  Îţi place ceea ce faci?

  Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. (Luca 19:10)

  Probabil că ai auzit deja despre Subrahmanyan Chandrasekhar? Ştiu, e un nume dificil de pronunţat! Mai bine îi folosim diminutivul, aşa cum le plăcea prietenilor să-l numească: Chandra. El a fost un fizician şi un matematician sclipitor, originar din India; Chandra a obţinut doctoratul la Universitatea Cambridge şi, timp de aproape şaizeci de ani, a fost profesor la Universitatea din Chicago. La doar nouăsprezece ani (douăzeci, conform Wikipedia, în 1930), Chandra calcula valoarea pe care o numim azi Limita (masa) Chandrasekhar. În 1983, a primit Premiul Nobel pentru Fizică pentru cercetările sale în astrofizică. Totuşi, domeniul în care Chandrasekhar nu avea nicio limită era pasiunea lui de a-şi împărtăşi cunoştinţele ştiinţifice.

  În iarna anului 1947, el a fost invitat să prezinte un seminar de astrofizică la o sută şaizeci de kilometri depărtare de casa sa din Wisconsin. Era o iarnă aspră. Toate drumurile erau înzăpezite şi condiţiile climatice i-au împiedicat pe mulţi studenţi să se înscrie la curs. În final, nu au fost decât doi studenţi care s-au înscris la curs. Avea oare doctorul Chandrasekhar să parcurgă tot traseul în aceste condiţii pentru a ţine un seminar doar pentru doi studenţi? Bineînţeles! Pentru că îi plăcea ceea ce făcea. Atunci când iubim ceea ce facem, munca se transformă într-o experienţă extrem de plăcută. Un element fundamental în momentul alegerii unei cariere profesionale ar fi următoarea întrebare: îmi place această carieră? Chandra a descoperit încă de mic pasiunea pentru fizică şi s-a dedicat întru totul acesteia.

  Pentru acei doi studenţi, Chandrasekhar a înfruntat inconvenientele călătoriei în condiţii climatice defavorabile, prezentându-şi seminarul la un standard înalt de profesionalism. Care a fost rezultatul? Potrivit unui articol publicat la 15 iulie 1999 de Biroul de ştiri al Universităţii din Chicago, cei doi studenţi au fost Chen Ning Yang şi Tsung Dao Lee, câştigătorii Premiului Nobel pentru Fizică din 1957. Şi-a imaginat Chandra că din acea clasă îngheţată vor ieşi doi câştigători ai premiului Nobel? Probabil că nu. Dar el şi-a îndeplinit sarcina cu eficienţă şi entuziasm, iar timpul i-a permis să vadă recolta generată de efortul lui conştiincios.

  Acest episod din viaţa lui Chandra ne aduce aminte că Isus a venit din cer pe pământ pentru a-şi îndeplini pasiunea: salvarea celui pierdut.

  #neplacecefacem #pasionatdemuncamea

  Îţi place ceea ce faci? - 2017. Isus a venit din cer pe pământ pentru a-şi îndeplini pasiunea: salvarea celui pierdut.

#neplacecefacem #pasionatdemuncamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...