Articolul precedentDarul Sabatului
  Articolul următorAlergând în alergarea cea bună

  Ştii cine este David Hewitt?

  Faptele lor îi urmează! (Apocalipsa 14:13)

  David Hewitt este un personaj mai degrabă necunoscut. Probabil că nu ai auzit niciodată de acest nume, nu-i aşa? Cred totuşi că ar fi bine pentru tine să faci azi cunoştinţă cu el.

  După Marea Dezamăgire din 1844, cei care au continuat să creadă că întoarcerea lui Hristos era aproape şi să păzească Sabatul au fost numiţi de mulţi „oamenii de ziua a şaptea” sau „păzitorii Sabatului”; alţii îşi băteau joc de ei poreclindu-i „cei care închid uşile în ziua a şaptea” sau „uşa închisă şi cei care anulează Sabatul zilei a şaptea”. Ţi-ar plăcea ca biserica ta să poarte unul din aceste nume? După cum vezi, era necesar să se găsească un nume potrivit pentru rămăşiţa mişcării millerite.

  În 1854 s-a propus numele „Biserica lui Dumnezeu”, care i-a plăcut mult lui James White, unul dintre pionerii cei mai influenţi. Cu toate acestea, în viziunea celorlalţi, numele a părut prea pedant. Câţiva ani mai târziu, o comisie de nouăsprezece persoane a fost formată pentru a studia chestiunea şi pentru a face propuneri. Astfel a intrat David Hewitt în acţiune. Era reprezentantul laicilor în această comisie şi el a fost cel care a declarat: „Propun să ne numim adventişti de ziua a şaptea.” Este un nume preţios! Dar de ce adventişti de ziua a şaptea? Pentru că, aşa cum a spus şi Ellen White, un asemenea nume „pune în evidenţă adevăratele caracteristici ale credinţei noastre” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, cap. 17, p. 89).

  David Hewitt a ocupat o poziţie importantă în istoria Bisericii Adventiste pentru că şi-a asumat o responsabilitate în această comisie. Pe bună dreptate Joseph Bates îl considera omul cel mai cinstit din Battle Creek. Chiar dacă Hewitt nu a fost la fel de cunoscut ca alţii, numele propus de el a străbătut toate colţurile planetei noastre. Îţi imaginezi ce s-ar fi întâmplat dacă David nu şi-ar fi luat în serios funcţia în cadrul acestei comisii istorice? Poate am fi fost, până în ziua de azi, în căutarea unui nume pentru biserica noastră! Sunt sigur că puţini dintre noi cunosc şi apreciază contribuţia lui Hewitt; totuşi, astăzi, noi, cei aproape douăzeci de milioane de oameni, ne identificăm cu această propunere şi suntem adventişti de ziua a şaptea.

  Sunt mulţi care ignoră semnificaţia muncii lui Hewitt şi a altora asemenea lui. Totuşi, în viaţa sa şi a multor altor eroi anonimi, se împlineşte făgăduinţa din Apocalipsa 14:13: „Faptele lor îi urmează!”

  #responsabilitate #valori

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...