Articolul precedentDarul Sabatului
  Articolul următorAlergând în alergarea cea bună

  Ştii cine este David Hewitt?

  Faptele lor îi urmează! (Apocalipsa 14:13)

  David Hewitt este un personaj mai degrabă necunoscut. Probabil că nu ai auzit niciodată de acest nume, nu-i aşa? Cred totuşi că ar fi bine pentru tine să faci azi cunoştinţă cu el.

  După Marea Dezamăgire din 1844, cei care au continuat să creadă că întoarcerea lui Hristos era aproape şi să păzească Sabatul au fost numiţi de mulţi „oamenii de ziua a şaptea” sau „păzitorii Sabatului”; alţii îşi băteau joc de ei poreclindu-i „cei care închid uşile în ziua a şaptea” sau „uşa închisă şi cei care anulează Sabatul zilei a şaptea”. Ţi-ar plăcea ca biserica ta să poarte unul din aceste nume? După cum vezi, era necesar să se găsească un nume potrivit pentru rămăşiţa mişcării millerite.

  În 1854 s-a propus numele „Biserica lui Dumnezeu”, care i-a plăcut mult lui James White, unul dintre pionerii cei mai influenţi. Cu toate acestea, în viziunea celorlalţi, numele a părut prea pedant. Câţiva ani mai târziu, o comisie de nouăsprezece persoane a fost formată pentru a studia chestiunea şi pentru a face propuneri. Astfel a intrat David Hewitt în acţiune. Era reprezentantul laicilor în această comisie şi el a fost cel care a declarat: „Propun să ne numim adventişti de ziua a şaptea.” Este un nume preţios! Dar de ce adventişti de ziua a şaptea? Pentru că, aşa cum a spus şi Ellen White, un asemenea nume „pune în evidenţă adevăratele caracteristici ale credinţei noastre” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, cap. 17, p. 89).

  David Hewitt a ocupat o poziţie importantă în istoria Bisericii Adventiste pentru că şi-a asumat o responsabilitate în această comisie. Pe bună dreptate Joseph Bates îl considera omul cel mai cinstit din Battle Creek. Chiar dacă Hewitt nu a fost la fel de cunoscut ca alţii, numele propus de el a străbătut toate colţurile planetei noastre. Îţi imaginezi ce s-ar fi întâmplat dacă David nu şi-ar fi luat în serios funcţia în cadrul acestei comisii istorice? Poate am fi fost, până în ziua de azi, în căutarea unui nume pentru biserica noastră! Sunt sigur că puţini dintre noi cunosc şi apreciază contribuţia lui Hewitt; totuşi, astăzi, noi, cei aproape douăzeci de milioane de oameni, ne identificăm cu această propunere şi suntem adventişti de ziua a şaptea.

  Sunt mulţi care ignoră semnificaţia muncii lui Hewitt şi a altora asemenea lui. Totuşi, în viaţa sa şi a multor altor eroi anonimi, se împlineşte făgăduinţa din Apocalipsa 14:13: „Faptele lor îi urmează!”

  #responsabilitate #valori

  Ştii cine este David Hewitt? - 2017. Sunt mulţi care ignoră semnificaţia muncii lui Hewitt şi a altora asemenea lui. Totuşi, în viaţa sa şi a multor altor eroi anonimi, se împlineşte făgăduinţa din Apocalipsa 14:13: „Faptele lor îi urmează!” #responsabilitate #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...