Despre ce vorbim noi?

  Eclesiastul a căutat să afle cuvinte plăcute şi să scrie întocmai cuvintele adevărului. (Eclesiastul 12:10)

  Câte cuvinte crezi că îţi ies de pe buze în fiecare zi? Conform unui studiu publicat în revista Scientific American, noi pronunţăm zilnic, în medie, şaisprezece mii de cuvinte. Câţi ascultă cele şaisprezece mii de cuvinte? Doar între şapte şi cincisprezece persoane. Se pare însă că optzeci şi opt de procente din aceste cuvinte, deci aproape treisprezece mii, vor fi adresate doar la cinci persoane, care pot fi: prietenii tăi, colegii tăi de clasă, colegii tăi de lucru, membrii familiei tale; în cele din urmă, cei care fac parte din cercul tău imediat, intim. În consecinţă, gândeşte-te foarte bine la ceea ce le spui acestor oameni care te vor asculta astăzi. Când vine vorba de folosirea cuvintelor, apostolul Pavel ne spune: „Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare” (Coloseni 4:6). Bineînţeles că pentru aceasta trebuie să ne ţinem limba în frâu, sub controlul Duhului lui Dumnezeu.

  Studiul dezvăluia şi o altă realitate: cele cinci persoane care ascultă în fiecare zi aceste treisprezece mii de cuvinte îţi adresează la rândul lor, în fiecare zi, şaizeci şi cinci de mii de cuvinte. Este cantitatea de cuvinte conţinută de o carte cu aproximativ două sute de pagini. Deci conversaţiile tale cu aceste persoane echivalează cu citirea unei cărţi zilnic. Vezi de ce este atât de important pe cine îţi alegi ca prieteni apropiaţi? Dacă ei îţi vor bombarda mintea cu mii de cuvinte, nu crezi că ar trebui să te înconjori de persoane care să te ajute să fii o persoană mai bună? Aceste cinci persoane ar trebui să fie pentru tine ca o carte bună: ei trebuie să te ajute să creşti, să-ţi îmbogăţeşti vocabularul, să cunoşti experienţe noi şi înălţătoare. Poţi deja să identifici aceste cinci persoane în anturajul tău prezent?

  Fără nicio îndoială, persoanele cu care noi ne asociem ne influenţează înspre bine sau înspre rău. La fel cum conversaţiile dintr-o zi pot să ne îmbogăţească, tot atât de bine ne pot duce şi la ruină. Apostolul Pavel, citându-l pe Ménandre, un comedian atenian care a trăit în secolul al IV-lea înainte de Hristos, declara: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune” (1 Corinteni 15:33). Alege bine cuvintele pe care le foloseşti astăzi. Din cele şaisprezece mii, un cuvânt poate fi de ajuns pentru a vindeca sau a binecuvânta un suflet.

  #putereacuvintelor

  Despre ce vorbim noi? - 2017. Persoanele cu care noi ne asociem ne influenţează înspre bine sau înspre rău. La fel cum conversaţiile dintr-o zi pot să ne îmbogăţească, tot atât de bine ne pot duce şi la ruină. Alege bine cuvintele pe care le foloseşti astăzi.

#putereacuvintelor
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...