Despre ce vorbim noi?

  Eclesiastul a căutat să afle cuvinte plăcute şi să scrie întocmai cuvintele adevărului. (Eclesiastul 12:10)

  Câte cuvinte crezi că îţi ies de pe buze în fiecare zi? Conform unui studiu publicat în revista Scientific American, noi pronunţăm zilnic, în medie, şaisprezece mii de cuvinte. Câţi ascultă cele şaisprezece mii de cuvinte? Doar între şapte şi cincisprezece persoane. Se pare însă că optzeci şi opt de procente din aceste cuvinte, deci aproape treisprezece mii, vor fi adresate doar la cinci persoane, care pot fi: prietenii tăi, colegii tăi de clasă, colegii tăi de lucru, membrii familiei tale; în cele din urmă, cei care fac parte din cercul tău imediat, intim. În consecinţă, gândeşte-te foarte bine la ceea ce le spui acestor oameni care te vor asculta astăzi. Când vine vorba de folosirea cuvintelor, apostolul Pavel ne spune: „Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare” (Coloseni 4:6). Bineînţeles că pentru aceasta trebuie să ne ţinem limba în frâu, sub controlul Duhului lui Dumnezeu.

  Studiul dezvăluia şi o altă realitate: cele cinci persoane care ascultă în fiecare zi aceste treisprezece mii de cuvinte îţi adresează la rândul lor, în fiecare zi, şaizeci şi cinci de mii de cuvinte. Este cantitatea de cuvinte conţinută de o carte cu aproximativ două sute de pagini. Deci conversaţiile tale cu aceste persoane echivalează cu citirea unei cărţi zilnic. Vezi de ce este atât de important pe cine îţi alegi ca prieteni apropiaţi? Dacă ei îţi vor bombarda mintea cu mii de cuvinte, nu crezi că ar trebui să te înconjori de persoane care să te ajute să fii o persoană mai bună? Aceste cinci persoane ar trebui să fie pentru tine ca o carte bună: ei trebuie să te ajute să creşti, să-ţi îmbogăţeşti vocabularul, să cunoşti experienţe noi şi înălţătoare. Poţi deja să identifici aceste cinci persoane în anturajul tău prezent?

  Fără nicio îndoială, persoanele cu care noi ne asociem ne influenţează înspre bine sau înspre rău. La fel cum conversaţiile dintr-o zi pot să ne îmbogăţească, tot atât de bine ne pot duce şi la ruină. Apostolul Pavel, citându-l pe Ménandre, un comedian atenian care a trăit în secolul al IV-lea înainte de Hristos, declara: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune” (1 Corinteni 15:33). Alege bine cuvintele pe care le foloseşti astăzi. Din cele şaisprezece mii, un cuvânt poate fi de ajuns pentru a vindeca sau a binecuvânta un suflet.

  #putereacuvintelor

  Despre ce vorbim noi? - 2017. Persoanele cu care noi ne asociem ne influenţează înspre bine sau înspre rău. La fel cum conversaţiile dintr-o zi pot să ne îmbogăţească, tot atât de bine ne pot duce şi la ruină. Alege bine cuvintele pe care le foloseşti astăzi. #putereacuvintelor
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...