Articolul precedentApa amară
  Articolul următorPoţi alege viaţa sau moartea

  Să fii cel mai bun?

  Dacă râvneşte cineva să fie episcop, doreşte un lucru bun. (1 Timotei 3:1)

  Profesoara lui îl considera pretenţios, arogant, incapabil, fără destul potenţial pentru a reuşi. Într-o zi, privindu-l drept în ochi, i-a adresat următoarele cuvinte sentențioase: „Nu vei ajunge niciodată să fii cineva în viaţă.” Cum te-ai fi simţit dacă aceste cuvinte ţi-ar fi fost adresate ţie? Era vorba de un băiat care abia dacă avea doisprezece ani. Din fericire, el nu le-a acordat mare atenţie. Dimpotrivă, chiar atunci, la doisprezece ani, a luat decizia să devină cel mai bun boxeur din lume.

  Ce s-a întâmplat în continuare? La şaptesprezece ani câştiga două mănuşi de aur. La optsprezece ani câştiga Medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Roma, din 1960, iar patru ani mai târziu, în 1964, devenea campion mondial. Noi vorbim despre copilul care, potrivit profesoarei, nu ar fi trebuit niciodată să fie cineva în viaţă, nimeni altul decât Cassius Clay, cunoscut sub numele de Muhammad Ali.

  Aducându-şi aminte de acest episod, Ali povestea: „Profesoara care s-a îndoit de mine mi-a dat toată motivaţia de care aveam nevoie pentru a mă transforma şi a face din mine cel mai bun din toate timpurile! Am ştiut că o să fie aşa de la vârsta de doisprezece ani” (Les mots précis au moment opportun, p. 3).

  Fiind un tânăr de culoare, nu i-a fost uşor să se dezvolte în societatea americană de la jumătatea secolului al XX-lea, în sânul căreia segregaţia rasială era lege. Lucrurile se înrăutăţesc cu atât mai mult dacă propria dirigintă, din grupul tău etnic, este capabilă să te denigreze şi să vadă în tine „domnul bun de nimic”. Totuşi, nimic nu l-a împiedicat pe Ali în urmărirea ţintei sale: aceea de a fi cel mai bun dintre toţi.

  Care este morala în toate acestea? Să te transformi într-un boxeur? Bineînţeles că nu! Ceea ce îmi doresc este ca tu să nu permiţi persoanelor care nu cred în tine să definească ceea ce vei fi sau vei face în această viaţă, în special atunci când îţi prezic eşecul. Dumnezeu te-a înzestrat cu talente individuale şi cu capacităţi absolut speciale, a căror folosinţă înţeleaptă şi adecvată te va conduce la succes în urmărirea ţintelor tale. Fără îndoială că, la fel ca Ali, vei avea de depăşit obstacolele impuse de o societate în care inegalitatea domină; dar tu nu te lăsa slăbit de aceasta. Nu te descuraja, fii perseverent! Şi tu poţi fi cel mai bun.

  #perseverenţă #succes

  Să fii cel mai bun? - 2017. Dumnezeu te-a înzestrat cu talente individuale şi cu capacităţi absolut speciale, a căror folosinţă înţeleaptă şi adecvată te va conduce la succes în urmărirea ţintelor tale. Nu te descuraja, fii perseverent! Şi tu poţi fi cel mai bun.

#perseverenţă #succes
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...