Articolul precedentApa amară
  Articolul următorPoţi alege viaţa sau moartea

  Să fii cel mai bun?

  Dacă râvneşte cineva să fie episcop, doreşte un lucru bun. (1 Timotei 3:1)

  Profesoara lui îl considera pretenţios, arogant, incapabil, fără destul potenţial pentru a reuşi. Într-o zi, privindu-l drept în ochi, i-a adresat următoarele cuvinte sentențioase: „Nu vei ajunge niciodată să fii cineva în viaţă.” Cum te-ai fi simţit dacă aceste cuvinte ţi-ar fi fost adresate ţie? Era vorba de un băiat care abia dacă avea doisprezece ani. Din fericire, el nu le-a acordat mare atenţie. Dimpotrivă, chiar atunci, la doisprezece ani, a luat decizia să devină cel mai bun boxeur din lume.

  Ce s-a întâmplat în continuare? La şaptesprezece ani câştiga două mănuşi de aur. La optsprezece ani câştiga Medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Roma, din 1960, iar patru ani mai târziu, în 1964, devenea campion mondial. Noi vorbim despre copilul care, potrivit profesoarei, nu ar fi trebuit niciodată să fie cineva în viaţă, nimeni altul decât Cassius Clay, cunoscut sub numele de Muhammad Ali.

  Aducându-şi aminte de acest episod, Ali povestea: „Profesoara care s-a îndoit de mine mi-a dat toată motivaţia de care aveam nevoie pentru a mă transforma şi a face din mine cel mai bun din toate timpurile! Am ştiut că o să fie aşa de la vârsta de doisprezece ani” (Les mots précis au moment opportun, p. 3).

  Fiind un tânăr de culoare, nu i-a fost uşor să se dezvolte în societatea americană de la jumătatea secolului al XX-lea, în sânul căreia segregaţia rasială era lege. Lucrurile se înrăutăţesc cu atât mai mult dacă propria dirigintă, din grupul tău etnic, este capabilă să te denigreze şi să vadă în tine „domnul bun de nimic”. Totuşi, nimic nu l-a împiedicat pe Ali în urmărirea ţintei sale: aceea de a fi cel mai bun dintre toţi.

  Care este morala în toate acestea? Să te transformi într-un boxeur? Bineînţeles că nu! Ceea ce îmi doresc este ca tu să nu permiţi persoanelor care nu cred în tine să definească ceea ce vei fi sau vei face în această viaţă, în special atunci când îţi prezic eşecul. Dumnezeu te-a înzestrat cu talente individuale şi cu capacităţi absolut speciale, a căror folosinţă înţeleaptă şi adecvată te va conduce la succes în urmărirea ţintelor tale. Fără îndoială că, la fel ca Ali, vei avea de depăşit obstacolele impuse de o societate în care inegalitatea domină; dar tu nu te lăsa slăbit de aceasta. Nu te descuraja, fii perseverent! Şi tu poţi fi cel mai bun.

  #perseverenţă #succes

  Să fii cel mai bun? - 2017. Dumnezeu te-a înzestrat cu talente individuale şi cu capacităţi absolut speciale, a căror folosinţă înţeleaptă şi adecvată te va conduce la succes în urmărirea ţintelor tale. Nu te descuraja, fii perseverent! Şi tu poţi fi cel mai bun. #perseverenţă #succes
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...