Metamorfoza

  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2)

  În 1912, Franz Kafka a scris romanul său Metamorfoza, în care povesteşte despre greutăţile tânărului Gregor Samsa. Problema lui Gregor a început când, într-o zi, s-a trezit fiind insectă. Surprins de starea sa, a decis să se încuie în camera sa. În ciuda insistenţelor familiei şi a şefului său de a deschide uşa, Gregor a refuzat categoric.

  După un lung schimb de propuneri, în cele din urmă Gregor a deschis uşa. Când îl văzu, şeful lui îşi „puse mâna la gură […] şi se retrase ca împins de o mână invizibilă. Mama […] îl privi întâi pe tatăl, cu mâinile împreunate, în semn de rugăciune, apoi făcu doi paşi spre Gregor şi se prăvăli grămadă, cu fustele înfoiate în jur. Tatăl strânse pumnul cu o mutră duşmănoasă, de parcă ar fi vrut să-l izgonească îndărăt, în camera lui” (pp. 45–46). Nimeni nu voia să vadă de aproape acest tablou respingător. În cele din urmă, respins de propria familie, Gregor oftă slab pentru ultima dată. Apoi muri ca o insectă.

  Ştiai că, odată cu intrarea păcatului în lume, fiinţa umană a suferit cea mai mare metamorfoză din univers? Ce a făcut Dumnezeu ştiind că copiii Săi s-au transformat în ceva ce universul detestă? A avut aceeaşi reacţie ca familia lui Gregor Samsa? Mântuitorul nu a rămas cu braţele încrucişate; dimpotrivă, a început o altă metamorfoză care să schimbe lucrarea Diavolului. Despre acesta, apostolul Pavel a scris: „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre” (Romani 12:2). Avem nevoie de două lucruri: să nu ne potrivim şi să fim transformaţi. Nu sunt prea multe opţiuni: fie te conformezi stării tale de insectă, fie decizi să fii transformat în ceva mai bun. Mai precis, termenul grec tradus prin „să vă prefaceţi” din Romani 12:2 este metamorphóo. Dumnezeu vrea să producă o metamorfoză în noi şi să ne transforme în făpturi noi.

  Cum are loc această transformare? Noi credem câteodată că trebuie începută din exterior; dar Pavel vorbeşte aici de o transformare a minţii. Cu alte cuvinte, mai întâi trebuie să se producă transformarea noastră spirituală în forul nostru interior. Nu este nevoie să te potriveşti condiţiei tale; dacă apelezi la Isus, El te poate transforma.

  #metamorfoză #nutepotrivi

  Metamorfoza - 2017. Noi credem câteodată că transformarea trebuie începută din exterior; dar Pavel vorbeşte aici de o transformare a minţii. Adică, mai întâi trebuie să se producă transformarea noastră spirituală în forul nostru interior. Nu este nevoie să te potriveşti condiţiei tale; dacă apelezi la Isus, El te poate transforma.

#metamorfoză #nutepotrivi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...