Metamorfoza

  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2)

  În 1912, Franz Kafka a scris romanul său Metamorfoza, în care povesteşte despre greutăţile tânărului Gregor Samsa. Problema lui Gregor a început când, într-o zi, s-a trezit fiind insectă. Surprins de starea sa, a decis să se încuie în camera sa. În ciuda insistenţelor familiei şi a şefului său de a deschide uşa, Gregor a refuzat categoric.

  După un lung schimb de propuneri, în cele din urmă Gregor a deschis uşa. Când îl văzu, şeful lui îşi „puse mâna la gură […] şi se retrase ca împins de o mână invizibilă. Mama […] îl privi întâi pe tatăl, cu mâinile împreunate, în semn de rugăciune, apoi făcu doi paşi spre Gregor şi se prăvăli grămadă, cu fustele înfoiate în jur. Tatăl strânse pumnul cu o mutră duşmănoasă, de parcă ar fi vrut să-l izgonească îndărăt, în camera lui” (pp. 45–46). Nimeni nu voia să vadă de aproape acest tablou respingător. În cele din urmă, respins de propria familie, Gregor oftă slab pentru ultima dată. Apoi muri ca o insectă.

  Ştiai că, odată cu intrarea păcatului în lume, fiinţa umană a suferit cea mai mare metamorfoză din univers? Ce a făcut Dumnezeu ştiind că copiii Săi s-au transformat în ceva ce universul detestă? A avut aceeaşi reacţie ca familia lui Gregor Samsa? Mântuitorul nu a rămas cu braţele încrucişate; dimpotrivă, a început o altă metamorfoză care să schimbe lucrarea Diavolului. Despre acesta, apostolul Pavel a scris: „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre” (Romani 12:2). Avem nevoie de două lucruri: să nu ne potrivim şi să fim transformaţi. Nu sunt prea multe opţiuni: fie te conformezi stării tale de insectă, fie decizi să fii transformat în ceva mai bun. Mai precis, termenul grec tradus prin „să vă prefaceţi” din Romani 12:2 este metamorphóo. Dumnezeu vrea să producă o metamorfoză în noi şi să ne transforme în făpturi noi.

  Cum are loc această transformare? Noi credem câteodată că trebuie începută din exterior; dar Pavel vorbeşte aici de o transformare a minţii. Cu alte cuvinte, mai întâi trebuie să se producă transformarea noastră spirituală în forul nostru interior. Nu este nevoie să te potriveşti condiţiei tale; dacă apelezi la Isus, El te poate transforma.

  #metamorfoză #nutepotrivi

  Metamorfoza - 2017. Noi credem câteodată că transformarea trebuie începută din exterior; dar Pavel vorbeşte aici de o transformare a minţii. Adică, mai întâi trebuie să se producă transformarea noastră spirituală în forul nostru interior. Nu este nevoie să te potriveşti condiţiei tale; dacă apelezi la Isus, El te poate transforma. #metamorfoză #nutepotrivi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...