Articolul precedentOtravă în aer
  Articolul următorGelozia îţi poate distruge sanatatea

  Sabia goală

  Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. (Efeseni 6:17)

  Încoronarea lui Carol cel Mare ca împărat al Sfântului Imperiu Roman a marcat un reper în istoria occidentală. Această ceremonie, sub patronajul papei Leon al III-lea, îl făcea cel mai puternic monarh al Europei şi îl propulsa la poziţia de paladin, sau de campion al creştinătăţii. El şi-a consacrat sabia cuceririi de noi teritorii pentru a-şi impune crezul religios. În locurile stăpânite de el, era obligatorie păzirea duminicii ca zi de odihnă, iar predicarea Evangheliei trebuia să se facă în limba băştinaşilor. Peste tot îşi flutura sabia pentru a-şi demonstra puterea politică şi religioasă.

  Joyeuse, cum era numită sabia lui, a ajuns să fie atât de venerată, încât s-au răspândit diverse mituri pe această temă. Un poem medieval intitulat „Cântecul lui Roland” proclamă că „niciodată nu s-a mai văzut o asemenea sabie; culoarea i se schimba de treizeci de ori pe zi”. Un alt mit ne asigură că Joyeuse avea propria viaţă şi că în mânerul ei se afla una dintre moaştele cele mai importante ale creştinismului: unul dintre cuiele folosite la crucificarea lui Isus.

  Este într-adevăr regretabil că sabia lui Carol cel Mare a impus norma de conduită şi de doctrină pentru milioane de persoane în timpul perioadei de întuneric care a domnit în Occident. Totuşi mulţi oameni permit şi astăzi ca diverse „săbii” să le modeleze stilul de viaţă şi să le determine valorile morale.

  Pentru noi nu este decât o singură sabie care poate să prescrie etica de reglementare a vieţilor noastre: Cuvântul lui Dumnezeu. Apostolul Pavel face referire la Biblie ca fiind „sabia Duhului” (Efeseni 6:17). Această sabie nu aparţine niciunei fiinţe umane, ea este a „Duhului” şi, spre deosebire de Joyeuse, ea este o sabie „vie”. Ellen White exprimă din plin acest adevăr scriind: „Cel care, prin credinţă, primeşte Cuvântul primeşte chiar viaţa şi caracterul lui Dumnezeu” (Parabolele Domnului Isus, cap. 2, p. 25). Aceasta înseamnă că, primind Cuvântul lui Dumnezeu, noi ne însuşim nutrienţii necesari pentru creşterea în har şi în sfinţenie. Te încurajez să învârţi pentru tine această sabie sacră, care este mai puternică decât cea a lui Carol cel Mare.

  #CuvântulluiDumnezeu #citeşteBiblia

  Sabia goală - 2017. Primind Cuvântul lui Dumnezeu, noi ne însuşim nutrienţii necesari pentru creşterea în har şi în sfinţenie. Te încurajez să învârţi pentru tine această sabie sacră, care este mai puternică decât cea a lui Carol cel Mare.

#CuvântulluiDumnezeu #citeşteBiblia
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...