Articolul precedentOtravă în aer
  Articolul următorGelozia îţi poate distruge sanatatea

  Sabia goală

  Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. (Efeseni 6:17)

  Încoronarea lui Carol cel Mare ca împărat al Sfântului Imperiu Roman a marcat un reper în istoria occidentală. Această ceremonie, sub patronajul papei Leon al III-lea, îl făcea cel mai puternic monarh al Europei şi îl propulsa la poziţia de paladin, sau de campion al creştinătăţii. El şi-a consacrat sabia cuceririi de noi teritorii pentru a-şi impune crezul religios. În locurile stăpânite de el, era obligatorie păzirea duminicii ca zi de odihnă, iar predicarea Evangheliei trebuia să se facă în limba băştinaşilor. Peste tot îşi flutura sabia pentru a-şi demonstra puterea politică şi religioasă.

  Joyeuse, cum era numită sabia lui, a ajuns să fie atât de venerată, încât s-au răspândit diverse mituri pe această temă. Un poem medieval intitulat „Cântecul lui Roland” proclamă că „niciodată nu s-a mai văzut o asemenea sabie; culoarea i se schimba de treizeci de ori pe zi”. Un alt mit ne asigură că Joyeuse avea propria viaţă şi că în mânerul ei se afla una dintre moaştele cele mai importante ale creştinismului: unul dintre cuiele folosite la crucificarea lui Isus.

  Este într-adevăr regretabil că sabia lui Carol cel Mare a impus norma de conduită şi de doctrină pentru milioane de persoane în timpul perioadei de întuneric care a domnit în Occident. Totuşi mulţi oameni permit şi astăzi ca diverse „săbii” să le modeleze stilul de viaţă şi să le determine valorile morale.

  Pentru noi nu este decât o singură sabie care poate să prescrie etica de reglementare a vieţilor noastre: Cuvântul lui Dumnezeu. Apostolul Pavel face referire la Biblie ca fiind „sabia Duhului” (Efeseni 6:17). Această sabie nu aparţine niciunei fiinţe umane, ea este a „Duhului” şi, spre deosebire de Joyeuse, ea este o sabie „vie”. Ellen White exprimă din plin acest adevăr scriind: „Cel care, prin credinţă, primeşte Cuvântul primeşte chiar viaţa şi caracterul lui Dumnezeu” (Parabolele Domnului Isus, cap. 2, p. 25). Aceasta înseamnă că, primind Cuvântul lui Dumnezeu, noi ne însuşim nutrienţii necesari pentru creşterea în har şi în sfinţenie. Te încurajez să învârţi pentru tine această sabie sacră, care este mai puternică decât cea a lui Carol cel Mare.

  #CuvântulluiDumnezeu #citeşteBiblia

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...