Un Dumnezeu care mă înţelege

  În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)

  În cartea sa Marea misiune: Strategii pentru a o îndeplini, Mark Finley relatează istoria unui copil care vindea ziare într-o zonă rurală a SUA. În timp ce pedala pe bicicletă, privirea i-a fost atrasă de o pancartă pe care scria: „Vindem căţeluşi.” „Şi pentru că dintotdeauna a visat să aibă un câine al lui, a intrat şi a întrebat:

  – Domnule, aş putea să văd căţeluşii?

  – Bineînţeles, i se răspunse.

  Omul îi arătă patru căţeluşi. În timp ce îi privea, un al cincilea a ajuns şchiopătând.

  – Cât costă căţeluşii, domnule?

  – Douăzeci şi cinci de dolari fiecare.

  – Ce i s-a întâmplat celui care merge şchiopătând?

  – Aşa s-a născut. Nu poate nici să fugă, nici să se joace, deci n-o să-ţi fie prea util.

  – Îl vreau. Vă dau cincizeci de cenţi în fiecare săptămână, până voi achita totul.

  – Dar de ce îl vrei tocmai pe acest căţeluş infirm? îl întrebă vânzătorul cu uimire.

  Băiatul ridică piciorul pantalonului pentru a-i arăta un suport metalic şi o curea, semn al unui picior deformat.

  – Acest căţeluş are nevoie de cineva care să-l înţeleagă, şi eu pot cu siguranţă!”

  Este un adevăr universal valabil că noi toţi avem un defect din naştere: natura noastră înclinată spre păcat. Nouă ne place să ne urmăm înclinaţiile rele şi să ne satisfacem capriciile naturii noastre păcătoase. Cel care crede altfel este invitat să arunce primul cu piatra. Cum îl tratezi pe prietenul tău care, din cauza infirmităţii, este căzut în păcat? Îl condamni? Îi întorci spatele? Uiţi că şi tu eşti infirm? Cel care „şchiopătează” nu are nevoie de o mână acuzatoare, ci de o inimă solidară. Este de nepreţuit ceea ce a făcut Isus pentru fiecare dintre noi!

  „Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi” (Evrei 4:15). În loc să râdă de tine sau să te critice pentru slăbiciunile tale, Domnul meu a avut compasiune pentru tine; El cunoaşte din experienţă personală luptele cărora le faci faţă zilnic, pentru că şi El a trebuit să le înfrunte. Dacă azi te simţi singur şi crezi că nimeni nu te înţelege, îţi sugerez să priveşti la Hristos, să priveşti semnele cuielor din mâinile Sale şi să-ţi aminteşti că El te înţelege.

  #Dumnezeumăînţelege

  Un Dumnezeu care mă înţelege - 2017. În loc să râdă de tine sau să te critice pentru slăbiciunile tale, Domnul meu a avut compasiune pentru tine; El cunoaşte din experienţă personală luptele cărora le faci faţă zilnic, pentru că şi El a trebuit să le înfrunte.

#Dumnezeumăînţelege
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...