Un Dumnezeu care mă înţelege

  În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)

  În cartea sa Marea misiune: Strategii pentru a o îndeplini, Mark Finley relatează istoria unui copil care vindea ziare într-o zonă rurală a SUA. În timp ce pedala pe bicicletă, privirea i-a fost atrasă de o pancartă pe care scria: „Vindem căţeluşi.” „Şi pentru că dintotdeauna a visat să aibă un câine al lui, a intrat şi a întrebat:

  – Domnule, aş putea să văd căţeluşii?

  – Bineînţeles, i se răspunse.

  Omul îi arătă patru căţeluşi. În timp ce îi privea, un al cincilea a ajuns şchiopătând.

  – Cât costă căţeluşii, domnule?

  – Douăzeci şi cinci de dolari fiecare.

  – Ce i s-a întâmplat celui care merge şchiopătând?

  – Aşa s-a născut. Nu poate nici să fugă, nici să se joace, deci n-o să-ţi fie prea util.

  – Îl vreau. Vă dau cincizeci de cenţi în fiecare săptămână, până voi achita totul.

  – Dar de ce îl vrei tocmai pe acest căţeluş infirm? îl întrebă vânzătorul cu uimire.

  Băiatul ridică piciorul pantalonului pentru a-i arăta un suport metalic şi o curea, semn al unui picior deformat.

  – Acest căţeluş are nevoie de cineva care să-l înţeleagă, şi eu pot cu siguranţă!”

  Este un adevăr universal valabil că noi toţi avem un defect din naştere: natura noastră înclinată spre păcat. Nouă ne place să ne urmăm înclinaţiile rele şi să ne satisfacem capriciile naturii noastre păcătoase. Cel care crede altfel este invitat să arunce primul cu piatra. Cum îl tratezi pe prietenul tău care, din cauza infirmităţii, este căzut în păcat? Îl condamni? Îi întorci spatele? Uiţi că şi tu eşti infirm? Cel care „şchiopătează” nu are nevoie de o mână acuzatoare, ci de o inimă solidară. Este de nepreţuit ceea ce a făcut Isus pentru fiecare dintre noi!

  „Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi” (Evrei 4:15). În loc să râdă de tine sau să te critice pentru slăbiciunile tale, Domnul meu a avut compasiune pentru tine; El cunoaşte din experienţă personală luptele cărora le faci faţă zilnic, pentru că şi El a trebuit să le înfrunte. Dacă azi te simţi singur şi crezi că nimeni nu te înţelege, îţi sugerez să priveşti la Hristos, să priveşti semnele cuielor din mâinile Sale şi să-ţi aminteşti că El te înţelege.

  #Dumnezeumăînţelege

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...