Un Dumnezeu care mă înţelege

În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)

În cartea sa Marea misiune: Strategii pentru a o îndeplini, Mark Finley relatează istoria unui copil care vindea ziare într-o zonă rurală a SUA. În timp ce pedala pe bicicletă, privirea i-a fost atrasă de o pancartă pe care scria: „Vindem căţeluşi.” „Şi pentru că dintotdeauna a visat să aibă un câine al lui, a intrat şi a întrebat:

– Domnule, aş putea să văd căţeluşii?

– Bineînţeles, i se răspunse.

Omul îi arătă patru căţeluşi. În timp ce îi privea, un al cincilea a ajuns şchiopătând.

– Cât costă căţeluşii, domnule?

– Douăzeci şi cinci de dolari fiecare.

– Ce i s-a întâmplat celui care merge şchiopătând?

– Aşa s-a născut. Nu poate nici să fugă, nici să se joace, deci n-o să-ţi fie prea util.

– Îl vreau. Vă dau cincizeci de cenţi în fiecare săptămână, până voi achita totul.

– Dar de ce îl vrei tocmai pe acest căţeluş infirm? îl întrebă vânzătorul cu uimire.

Băiatul ridică piciorul pantalonului pentru a-i arăta un suport metalic şi o curea, semn al unui picior deformat.

– Acest căţeluş are nevoie de cineva care să-l înţeleagă, şi eu pot cu siguranţă!”

Este un adevăr universal valabil că noi toţi avem un defect din naştere: natura noastră înclinată spre păcat. Nouă ne place să ne urmăm înclinaţiile rele şi să ne satisfacem capriciile naturii noastre păcătoase. Cel care crede altfel este invitat să arunce primul cu piatra. Cum îl tratezi pe prietenul tău care, din cauza infirmităţii, este căzut în păcat? Îl condamni? Îi întorci spatele? Uiţi că şi tu eşti infirm? Cel care „şchiopătează” nu are nevoie de o mână acuzatoare, ci de o inimă solidară. Este de nepreţuit ceea ce a făcut Isus pentru fiecare dintre noi!

„Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi” (Evrei 4:15). În loc să râdă de tine sau să te critice pentru slăbiciunile tale, Domnul meu a avut compasiune pentru tine; El cunoaşte din experienţă personală luptele cărora le faci faţă zilnic, pentru că şi El a trebuit să le înfrunte. Dacă azi te simţi singur şi crezi că nimeni nu te înţelege, îţi sugerez să priveşti la Hristos, să priveşti semnele cuielor din mâinile Sale şi să-ţi aminteşti că El te înţelege.

#Dumnezeumăînţelege

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video