Un Dumnezeu care mă înţelege

  În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)

  În cartea sa Marea misiune: Strategii pentru a o îndeplini, Mark Finley relatează istoria unui copil care vindea ziare într-o zonă rurală a SUA. În timp ce pedala pe bicicletă, privirea i-a fost atrasă de o pancartă pe care scria: „Vindem căţeluşi.” „Şi pentru că dintotdeauna a visat să aibă un câine al lui, a intrat şi a întrebat:

  – Domnule, aş putea să văd căţeluşii?

  – Bineînţeles, i se răspunse.

  Omul îi arătă patru căţeluşi. În timp ce îi privea, un al cincilea a ajuns şchiopătând.

  – Cât costă căţeluşii, domnule?

  – Douăzeci şi cinci de dolari fiecare.

  – Ce i s-a întâmplat celui care merge şchiopătând?

  – Aşa s-a născut. Nu poate nici să fugă, nici să se joace, deci n-o să-ţi fie prea util.

  – Îl vreau. Vă dau cincizeci de cenţi în fiecare săptămână, până voi achita totul.

  – Dar de ce îl vrei tocmai pe acest căţeluş infirm? îl întrebă vânzătorul cu uimire.

  Băiatul ridică piciorul pantalonului pentru a-i arăta un suport metalic şi o curea, semn al unui picior deformat.

  – Acest căţeluş are nevoie de cineva care să-l înţeleagă, şi eu pot cu siguranţă!”

  Este un adevăr universal valabil că noi toţi avem un defect din naştere: natura noastră înclinată spre păcat. Nouă ne place să ne urmăm înclinaţiile rele şi să ne satisfacem capriciile naturii noastre păcătoase. Cel care crede altfel este invitat să arunce primul cu piatra. Cum îl tratezi pe prietenul tău care, din cauza infirmităţii, este căzut în păcat? Îl condamni? Îi întorci spatele? Uiţi că şi tu eşti infirm? Cel care „şchiopătează” nu are nevoie de o mână acuzatoare, ci de o inimă solidară. Este de nepreţuit ceea ce a făcut Isus pentru fiecare dintre noi!

  „Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi” (Evrei 4:15). În loc să râdă de tine sau să te critice pentru slăbiciunile tale, Domnul meu a avut compasiune pentru tine; El cunoaşte din experienţă personală luptele cărora le faci faţă zilnic, pentru că şi El a trebuit să le înfrunte. Dacă azi te simţi singur şi crezi că nimeni nu te înţelege, îţi sugerez să priveşti la Hristos, să priveşti semnele cuielor din mâinile Sale şi să-ţi aminteşti că El te înţelege.

  #Dumnezeumăînţelege

  Un Dumnezeu care mă înţelege - 2017. În loc să râdă de tine sau să te critice pentru slăbiciunile tale, Domnul meu a avut compasiune pentru tine; El cunoaşte din experienţă personală luptele cărora le faci faţă zilnic, pentru că şi El a trebuit să le înfrunte. #Dumnezeumăînţelege
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...