Articolul precedentPâine pentru viaţă
  Articolul următorOpt zile de trait

  Traseul Titanicului

  Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. (Filipeni 2:3)

  Titanicul a fost cel mai mare vapor de pasageri din timpul său. Dar ce a inspirat crearea acestui maiestuos transatlantic? La începutul secolului al XXlea, dinamismul comercial dintre Europa şi Statele Unite era în plin apogeu, lucru care a generat o mare cerere de călătorii transatlantice şi a stârnit o mare competiţie între întreprinderile maritime. Compania Cunard a revoluţionat piaţa cu pacheboturile sale gemene de croazieră Lusitania şi Mauretania. Lusitania avea o capacitate de două mii două sute de pasageri şi naviga cu 46 km/oră. Saloanele şi restaurantele de primă clasă erau la nivelul celor mai luxoase hoteluri din Europa.

  Ce a făcut linia maritimă White Star pentru a ajunge să concureze cu cei de la Cunard? A creat Titanicul, cu o capacitate mai mare de pasageri, cu interioare mai luxoase şi cu saloane mai bune ca Lusitania. Avea lifturi, saloane pentru fumători, sală de gimnastică şi piscină. Tehnologia sa avansată îi permitea să se bucure de o înaltă securitate. Armătura exterioară de oţel era sigilată cu trei milioane de nituri; avea şaptesprezece sectoare independente unul de altul, pentru a împiedica naufragiul în caz de deschidere a unei breşe care lăsa să intre apă; sistemul de comunicare era echipat pentru a raporta orice eveniment care s-ar fi ivit în apele internaţionale. Pe bună dreptate se spune că cei care l-au construit au declarat: „Nici chiar Dumnezeu nu îl poate scufunda.”

  Cu toate acestea, cel de „nescufundat” a naufragiat în apele îngheţate ale Atlanticului la prima traversare. Mândria unei generaţii a rămas scufundată în adâncurile apelor îngheţate ale mării. Titanicul este un exemplu elocvent a ceea ce se întâmplă atunci când oamenii se umflă de mândrie şi-L uită pe Creator. „Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii.” (Proverbele 16:18)

  Titanicul a vrut doar să intre în competiţie, să-şi etaleze măreţia, să se impună deasupra celorlalţi; de aceea a sfârşit singur, distrus, scufundat. Cum a spus Amado Nervo: „Dacă eşti mândru, se înţelege că-ţi place singurătatea; cei mândri ajung întotdeauna să rămână singuri.” Asta îţi doreşti pentru viaţa ta?

  Păstrează în minte versetul de astăzi: „Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă”. Nu urma traseul Titanicului.

  #umilinţă #valori

  Traseul Titanicului - 2017. Titanicul a vrut doar să intre în competiţie, să-şi etaleze măreţia, să se impună deasupra celorlalţi; de aceea a sfârşit singur, distrus, scufundat. Cum a spus Amado Nervo: „Dacă eşti mândru, se înţelege că-ţi place singurătatea; cei mândri ajung întotdeauna să rămână singuri.” Asta îţi doreşti pentru viaţa ta? #umilinţă #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...