Articolul precedentPâine pentru viaţă
  Articolul următorOpt zile de trait

  Traseul Titanicului

  Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. (Filipeni 2:3)

  Titanicul a fost cel mai mare vapor de pasageri din timpul său. Dar ce a inspirat crearea acestui maiestuos transatlantic? La începutul secolului al XXlea, dinamismul comercial dintre Europa şi Statele Unite era în plin apogeu, lucru care a generat o mare cerere de călătorii transatlantice şi a stârnit o mare competiţie între întreprinderile maritime. Compania Cunard a revoluţionat piaţa cu pacheboturile sale gemene de croazieră Lusitania şi Mauretania. Lusitania avea o capacitate de două mii două sute de pasageri şi naviga cu 46 km/oră. Saloanele şi restaurantele de primă clasă erau la nivelul celor mai luxoase hoteluri din Europa.

  Ce a făcut linia maritimă White Star pentru a ajunge să concureze cu cei de la Cunard? A creat Titanicul, cu o capacitate mai mare de pasageri, cu interioare mai luxoase şi cu saloane mai bune ca Lusitania. Avea lifturi, saloane pentru fumători, sală de gimnastică şi piscină. Tehnologia sa avansată îi permitea să se bucure de o înaltă securitate. Armătura exterioară de oţel era sigilată cu trei milioane de nituri; avea şaptesprezece sectoare independente unul de altul, pentru a împiedica naufragiul în caz de deschidere a unei breşe care lăsa să intre apă; sistemul de comunicare era echipat pentru a raporta orice eveniment care s-ar fi ivit în apele internaţionale. Pe bună dreptate se spune că cei care l-au construit au declarat: „Nici chiar Dumnezeu nu îl poate scufunda.”

  Cu toate acestea, cel de „nescufundat” a naufragiat în apele îngheţate ale Atlanticului la prima traversare. Mândria unei generaţii a rămas scufundată în adâncurile apelor îngheţate ale mării. Titanicul este un exemplu elocvent a ceea ce se întâmplă atunci când oamenii se umflă de mândrie şi-L uită pe Creator. „Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii.” (Proverbele 16:18)

  Titanicul a vrut doar să intre în competiţie, să-şi etaleze măreţia, să se impună deasupra celorlalţi; de aceea a sfârşit singur, distrus, scufundat. Cum a spus Amado Nervo: „Dacă eşti mândru, se înţelege că-ţi place singurătatea; cei mândri ajung întotdeauna să rămână singuri.” Asta îţi doreşti pentru viaţa ta?

  Păstrează în minte versetul de astăzi: „Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă”. Nu urma traseul Titanicului.

  #umilinţă #valori

  Traseul Titanicului - 2017. Titanicul a vrut doar să intre în competiţie, să-şi etaleze măreţia, să se impună deasupra celorlalţi; de aceea a sfârşit singur, distrus, scufundat. Cum a spus Amado Nervo: „Dacă eşti mândru, se înţelege că-ţi place singurătatea; cei mândri ajung întotdeauna să rămână singuri.” Asta îţi doreşti pentru viaţa ta?

#umilinţă #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...