Articolul precedentOpt zile de trait
  Articolul următorVindecare miraculoasa

  Ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul

  Domnul este aproape de cei cu inimă înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. (Psalmii 34:18)

  Când Titanicul a plecat pe mare, în 14 aprilie 1912, era progresului, a bunăstării şi a pozitivismului părea să înceapă. Impozanta ambarcaţiune era un simbol al optimismului care caracteriza acest debut de secol XX. Pentru mulţi, „epoca de aur” a istoriei umanităţii abia mijea. În sfârşit, omul se încredea în om. Civilizaţia ajunsese în cele din urmă la momentul în care războaiele nu mai existau. Totuşi, toate aceste aşteptări erau pe punctul de a se prăbuşi, deoarece, odată cu naufragiul Titanicului, s-a declanşat şi„scufundarea” creşterii economice, care ducea la fund această societate atât de sigură şi încrezătoare. În tot acest timp, tobele războiului începeau să-şi răspândească sunetul sângeros, pentru ca doar peste doi ani lumea să fie copleşită de Primul Război Mondial.

  Deci, ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul? Experienţa lui Richard Norris Williams ne va ajuta să găsim răspunsul.

  Richard şi tatăl său călătoreau într-o cabină de clasa întâi a Titanicului. Când marele pachebot s-a scufundat, pe 14 aprilie, el şi-a văzut părintele murind. După şase ore în apele îngheţate ale Atlanticului, Richard a fost în cele din urmă recuperat. Cum gambele picioarelor îi erau îngheţate şi albastre, medicii au recomandat amputarea imediată, dar curajosul tânăr a refuzat.

  Richard nu doar că a supravieţuit Titanicului şi şi-a recuperat funcţia gambelor, dar, mai mult decât atât, patru luni mai târziu câştiga Campionatul de Tenis din Statele Unite. În 1924, cu o entorsă la gleznă, a obţinut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Cu Titanicul s-au scufundat multe lucruri, dar nu şi dorinţa lui Richard de a o lua de la capăt, de a primi o a doua şansă, de a-şi transforma eşecurile personale în succese intangibile.

  Ţi s-a întâmplat să cazi într-un abis? Ai fost inundat puternic de un viciu? Ai crezut că apele tulburi şi îngheţate ale acestei vieţi înseamnă sfârşitul visurilor? Dacă acesta e cazul tău, meditează la această făgăduinţă: „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii” (Isaia 40:31). La fel ca Richard, şi tu poţi reîncepe de la zero. Nu-ţi rămâne decât să te încrezi în Domnul.

  #încrede-teînDomnul #perseverează

  Ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul - 2017. Cu Titanicul s-au scufundat multe lucruri, dar nu şi dorinţa lui Richard de a o lua de la capăt, de a primi o a doua şansă, de a-şi transforma eşecurile personale în succese intangibile. La fel ca Richard, şi tu poţi reîncepe de la zero. Nu-ţi rămâne decât să te încrezi în Domnul.

#încrede-teînDomnul #perseverează
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...