Ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul

Domnul este aproape de cei cu inimă înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. (Psalmii 34:18)

Când Titanicul a plecat pe mare, în 14 aprilie 1912, era progresului, a bunăstării şi a pozitivismului părea să înceapă. Impozanta ambarcaţiune era un simbol al optimismului care caracteriza acest debut de secol XX. Pentru mulţi, „epoca de aur” a istoriei umanităţii abia mijea. În sfârşit, omul se încredea în om. Civilizaţia ajunsese în cele din urmă la momentul în care războaiele nu mai existau. Totuşi, toate aceste aşteptări erau pe punctul de a se prăbuşi, deoarece, odată cu naufragiul Titanicului, s-a declanşat şi„scufundarea” creşterii economice, care ducea la fund această societate atât de sigură şi încrezătoare. În tot acest timp, tobele războiului începeau să-şi răspândească sunetul sângeros, pentru ca doar peste doi ani lumea să fie copleşită de Primul Război Mondial.

Deci, ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul? Experienţa lui Richard Norris Williams ne va ajuta să găsim răspunsul.

Richard şi tatăl său călătoreau într-o cabină de clasa întâi a Titanicului. Când marele pachebot s-a scufundat, pe 14 aprilie, el şi-a văzut părintele murind. După şase ore în apele îngheţate ale Atlanticului, Richard a fost în cele din urmă recuperat. Cum gambele picioarelor îi erau îngheţate şi albastre, medicii au recomandat amputarea imediată, dar curajosul tânăr a refuzat.

Richard nu doar că a supravieţuit Titanicului şi şi-a recuperat funcţia gambelor, dar, mai mult decât atât, patru luni mai târziu câştiga Campionatul de Tenis din Statele Unite. În 1924, cu o entorsă la gleznă, a obţinut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Cu Titanicul s-au scufundat multe lucruri, dar nu şi dorinţa lui Richard de a o lua de la capăt, de a primi o a doua şansă, de a-şi transforma eşecurile personale în succese intangibile.

Ţi s-a întâmplat să cazi într-un abis? Ai fost inundat puternic de un viciu? Ai crezut că apele tulburi şi îngheţate ale acestei vieţi înseamnă sfârşitul visurilor? Dacă acesta e cazul tău, meditează la această făgăduinţă: „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii” (Isaia 40:31). La fel ca Richard, şi tu poţi reîncepe de la zero. Nu-ţi rămâne decât să te încrezi în Domnul.

#încrede-teînDomnul #perseverează

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor