Articolul precedentOpt zile de trait
  Articolul următorVindecare miraculoasa

  Ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul

  Domnul este aproape de cei cu inimă înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. (Psalmii 34:18)

  Când Titanicul a plecat pe mare, în 14 aprilie 1912, era progresului, a bunăstării şi a pozitivismului părea să înceapă. Impozanta ambarcaţiune era un simbol al optimismului care caracteriza acest debut de secol XX. Pentru mulţi, „epoca de aur” a istoriei umanităţii abia mijea. În sfârşit, omul se încredea în om. Civilizaţia ajunsese în cele din urmă la momentul în care războaiele nu mai existau. Totuşi, toate aceste aşteptări erau pe punctul de a se prăbuşi, deoarece, odată cu naufragiul Titanicului, s-a declanşat şi„scufundarea” creşterii economice, care ducea la fund această societate atât de sigură şi încrezătoare. În tot acest timp, tobele războiului începeau să-şi răspândească sunetul sângeros, pentru ca doar peste doi ani lumea să fie copleşită de Primul Război Mondial.

  Deci, ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul? Experienţa lui Richard Norris Williams ne va ajuta să găsim răspunsul.

  Richard şi tatăl său călătoreau într-o cabină de clasa întâi a Titanicului. Când marele pachebot s-a scufundat, pe 14 aprilie, el şi-a văzut părintele murind. După şase ore în apele îngheţate ale Atlanticului, Richard a fost în cele din urmă recuperat. Cum gambele picioarelor îi erau îngheţate şi albastre, medicii au recomandat amputarea imediată, dar curajosul tânăr a refuzat.

  Richard nu doar că a supravieţuit Titanicului şi şi-a recuperat funcţia gambelor, dar, mai mult decât atât, patru luni mai târziu câştiga Campionatul de Tenis din Statele Unite. În 1924, cu o entorsă la gleznă, a obţinut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Cu Titanicul s-au scufundat multe lucruri, dar nu şi dorinţa lui Richard de a o lua de la capăt, de a primi o a doua şansă, de a-şi transforma eşecurile personale în succese intangibile.

  Ţi s-a întâmplat să cazi într-un abis? Ai fost inundat puternic de un viciu? Ai crezut că apele tulburi şi îngheţate ale acestei vieţi înseamnă sfârşitul visurilor? Dacă acesta e cazul tău, meditează la această făgăduinţă: „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii” (Isaia 40:31). La fel ca Richard, şi tu poţi reîncepe de la zero. Nu-ţi rămâne decât să te încrezi în Domnul.

  #încrede-teînDomnul #perseverează

  Ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul - 2017. Cu Titanicul s-au scufundat multe lucruri, dar nu şi dorinţa lui Richard de a o lua de la capăt, de a primi o a doua şansă, de a-şi transforma eşecurile personale în succese intangibile. La fel ca Richard, şi tu poţi reîncepe de la zero. Nu-ţi rămâne decât să te încrezi în Domnul. #încrede-teînDomnul #perseverează
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...