Articolul precedentOpt zile de trait
  Articolul următorVindecare miraculoasa

  Ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul

  Domnul este aproape de cei cu inimă înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. (Psalmii 34:18)

  Când Titanicul a plecat pe mare, în 14 aprilie 1912, era progresului, a bunăstării şi a pozitivismului părea să înceapă. Impozanta ambarcaţiune era un simbol al optimismului care caracteriza acest debut de secol XX. Pentru mulţi, „epoca de aur” a istoriei umanităţii abia mijea. În sfârşit, omul se încredea în om. Civilizaţia ajunsese în cele din urmă la momentul în care războaiele nu mai existau. Totuşi, toate aceste aşteptări erau pe punctul de a se prăbuşi, deoarece, odată cu naufragiul Titanicului, s-a declanşat şi„scufundarea” creşterii economice, care ducea la fund această societate atât de sigură şi încrezătoare. În tot acest timp, tobele războiului începeau să-şi răspândească sunetul sângeros, pentru ca doar peste doi ani lumea să fie copleşită de Primul Război Mondial.

  Deci, ce nu s-a scufundat odată cu Titanicul? Experienţa lui Richard Norris Williams ne va ajuta să găsim răspunsul.

  Richard şi tatăl său călătoreau într-o cabină de clasa întâi a Titanicului. Când marele pachebot s-a scufundat, pe 14 aprilie, el şi-a văzut părintele murind. După şase ore în apele îngheţate ale Atlanticului, Richard a fost în cele din urmă recuperat. Cum gambele picioarelor îi erau îngheţate şi albastre, medicii au recomandat amputarea imediată, dar curajosul tânăr a refuzat.

  Richard nu doar că a supravieţuit Titanicului şi şi-a recuperat funcţia gambelor, dar, mai mult decât atât, patru luni mai târziu câştiga Campionatul de Tenis din Statele Unite. În 1924, cu o entorsă la gleznă, a obţinut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Cu Titanicul s-au scufundat multe lucruri, dar nu şi dorinţa lui Richard de a o lua de la capăt, de a primi o a doua şansă, de a-şi transforma eşecurile personale în succese intangibile.

  Ţi s-a întâmplat să cazi într-un abis? Ai fost inundat puternic de un viciu? Ai crezut că apele tulburi şi îngheţate ale acestei vieţi înseamnă sfârşitul visurilor? Dacă acesta e cazul tău, meditează la această făgăduinţă: „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii” (Isaia 40:31). La fel ca Richard, şi tu poţi reîncepe de la zero. Nu-ţi rămâne decât să te încrezi în Domnul.

  #încrede-teînDomnul #perseverează

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...