Sfârşitul se apropie!

  Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. (1 Petru 4:7)

  Eduard J. Smith, căpitanul Titanicului, ştia oare că era în pericol să întâlnească aisberguri în acea noapte fatidică? Toate dovezile pe care le avem arată că da. Mai mult, în acea noapte i-a ordonat ofiţerului al şaselea să facă un calcul exact al timpului rămas până la întâlnirea gheţarilor. Echipajul vaporului era conştient de existenţa pericolului real de a intra în coliziune cu un bloc de gheaţă, dar nimeni nu a ordonat reducerea vitezei vaporului.

  Deşi marea arăta un calm relativ, radiotelegrafii au primit diverse avertismente. La ora nouă seara, Mesaba trimitea următorul mesaj către cabina Titanicului: „La orizont, numeroase mase compacte de gheaţă şi un număr mare de aisberguri enorme, precum şi câmpuri de gheaţă. Timpul este bun.” Se pare că Jack Philip, telegrafistul Titanicului, a ignorat prima parte a telegramei pentru a se fixa pe ultima parte: „Timpul este bun”, pentru că nu a comunicat acest mesaj postului de comandă. Mai târziu, ajungea un alt avertisment de la Californian, spunând că au trebuit să se oprească pentru că vaporul lor era înconjurat de blocuri de gheaţă. Dar nimeni nu a luat în seamă această avertizare. La ora unsprezece seara, majoritatea pasagerilor dormeau liniştiţi; dar la ora 23:30 se auzea un mesaj fatal: „Aisberg la orizont!” Ignorarea mesajelor de avertizare a pecetluit soarta Titanicului, condamnându-l la pieire în apele îngheţate ale oceanului.

  Profetul Ezechiel scria acum mult timp: „Vine sfârşitul, vine sfârşitul; se trezeşte împotriva ta! Iată că a şi venit!” (Ezechiel 7:6). De-a lungul anilor, am tot auzit acest mesaj, am văzut pretutindeni semnele de avertizare, indicând că sfârşitul lumii „este aproape, este chiar la uşi” (Marcu 13:29). Dar care a fost atitudinea noastră în faţa unor astfel de avertismente? Nu cumva le-am ignorat precum cei din echipajul Titanicului?

  Nu ştiu cât timp va mai trece până când această planetă va fi distrusă. Dar ştiu un lucru: profetul spune că sfârşitul „se trezeşte împotriva ta”; înseamnă că mai mult decât un fenomen global, sfârşitul are o conotaţie personală. Tu şi cu mine trebuie să ne pregătim pentru acest moment care se apropie. Când şi cum vom fi pregătiţi? Punându-ne viaţa în mâinile lui Dumnezeu. Când? Pavel spune: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii!” (2 Corinteni 6:2).

  #sfârşitulseapropie #asigură-tecuIsus

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...