Sfârşitul se apropie!

  Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. (1 Petru 4:7)

  Eduard J. Smith, căpitanul Titanicului, ştia oare că era în pericol să întâlnească aisberguri în acea noapte fatidică? Toate dovezile pe care le avem arată că da. Mai mult, în acea noapte i-a ordonat ofiţerului al şaselea să facă un calcul exact al timpului rămas până la întâlnirea gheţarilor. Echipajul vaporului era conştient de existenţa pericolului real de a intra în coliziune cu un bloc de gheaţă, dar nimeni nu a ordonat reducerea vitezei vaporului.

  Deşi marea arăta un calm relativ, radiotelegrafii au primit diverse avertismente. La ora nouă seara, Mesaba trimitea următorul mesaj către cabina Titanicului: „La orizont, numeroase mase compacte de gheaţă şi un număr mare de aisberguri enorme, precum şi câmpuri de gheaţă. Timpul este bun.” Se pare că Jack Philip, telegrafistul Titanicului, a ignorat prima parte a telegramei pentru a se fixa pe ultima parte: „Timpul este bun”, pentru că nu a comunicat acest mesaj postului de comandă. Mai târziu, ajungea un alt avertisment de la Californian, spunând că au trebuit să se oprească pentru că vaporul lor era înconjurat de blocuri de gheaţă. Dar nimeni nu a luat în seamă această avertizare. La ora unsprezece seara, majoritatea pasagerilor dormeau liniştiţi; dar la ora 23:30 se auzea un mesaj fatal: „Aisberg la orizont!” Ignorarea mesajelor de avertizare a pecetluit soarta Titanicului, condamnându-l la pieire în apele îngheţate ale oceanului.

  Profetul Ezechiel scria acum mult timp: „Vine sfârşitul, vine sfârşitul; se trezeşte împotriva ta! Iată că a şi venit!” (Ezechiel 7:6). De-a lungul anilor, am tot auzit acest mesaj, am văzut pretutindeni semnele de avertizare, indicând că sfârşitul lumii „este aproape, este chiar la uşi” (Marcu 13:29). Dar care a fost atitudinea noastră în faţa unor astfel de avertismente? Nu cumva le-am ignorat precum cei din echipajul Titanicului?

  Nu ştiu cât timp va mai trece până când această planetă va fi distrusă. Dar ştiu un lucru: profetul spune că sfârşitul „se trezeşte împotriva ta”; înseamnă că mai mult decât un fenomen global, sfârşitul are o conotaţie personală. Tu şi cu mine trebuie să ne pregătim pentru acest moment care se apropie. Când şi cum vom fi pregătiţi? Punându-ne viaţa în mâinile lui Dumnezeu. Când? Pavel spune: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii!” (2 Corinteni 6:2).

  #sfârşitulseapropie #asigură-tecuIsus

  Sfârşitul se apropie! - 2017. Nu ştiu cât timp va mai trece până când această planetă va fi distrusă. Dar ştiu un lucru: profetul spune că sfârşitul „se trezeşte împotriva ta”; înseamnă că mai mult decât un fenomen global, sfârşitul are o conotaţie personală. Tu şi cu mine trebuie să ne pregătim pentru acest moment care se apropie. #sfârşitulseapropie #asigură-tecuIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...