Mântuire pentru toţi

  Pentru că viaţa a fost arătată şi noi am văzut-o şi mărturisim despre ea şi vă vestim viaţa veşnică, viaţă care era la Tatăl şi care ne-a fost arătată. (1 Ioan 2:2)

  Cu toate că Titanicul avea o capacitate de mai bine de trei mii de persoane, bărcile de salvare nu puteau să primească decât puţin peste o mie de pasageri. De ce nu s-au făcut pregătirile necesare pentru salvarea tuturor în caz de urgenţă? Pentru că nimeni nu credea că acest vapor s-ar putea scufunda. De ce să ai bărci de salvare dacă nici chiar Dumnezeu nu ar fi putut să scufunde maiestuoasa navă.

  Către miezul nopţii, când majoritatea pasagerilor dormeau liniştiţi, s-a auzit alarma care anunţa evacuarea de urgenţă a tuturor pasagerilor. Protocolul de evacuare prestabilit a fost pus în aplicare: mai întâi femeile şi copiii. Acesta îi condamna pe toţi bărbaţii la moarte. S-a respectat de asemenea şi un protocol nescris: protejarea vieţilor celor bogaţi. Potrivit comisiei care a investigat naufragiul, din cele o mie cinci sute de persoane care au murit, 38% erau dintre pasagerii de clasa întâi; 57% din pasagerii de clasa a doua şi 74% din pasagerii de clasa a treia. Fără îndoială, pe Titanic, viaţa ta depindea de cantitatea de bani pe care o posedai.

  Ce s-ar întâmpla cu tine dacă Dumnezeu ar decide să ducă la cer doar pe femei şi pe copii? Dar dacă mântuirea ta ar depinde de poziţia economică? Probabil, mai mulţi dintre noi am fi condamnaţi să înotăm până la ultima suflare, în iazul de foc menţionat în Apocalipsa 20. Dar, spre deosebire de Titanic, bunul nostru Părinte ceresc a făcut pregătirile pentru ca toţi, fără discriminare de sex, vârstă sau poziţie socială, să putem avea acces la Împărăţia cerurilor. Este o barcă de salvare care ne aşteaptă pe mine şi pe tine.

  Această lume se îndreaptă spre sfârşit. Crezi că ceea ce vezi acum nu va fi niciodată distrus? Vei accepta tu mântuirea care îţi oferă posibilitatea de a trăi veşnic? Pavel scria: „Isus Hristos, care S-a dat pe Sine Însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi” (1 Timotei 2:5-6). Isus doreşte să te mântuiască, El doreşte cu ardoare să te ducă la cer şi, pentru aceasta, a făcut tot ceea ce era nevoie ca tu să trăieşti cu El pentru veşnicie.

  #harulluiDumnezeu #mântuirefărămargini

  Mântuire pentru toţi - 2017. Spre deosebire de Titanic, bunul nostru Părinte ceresc a făcut pregătirile pentru ca toţi, fără discriminare de sex, vârstă sau poziţie socială, să putem avea acces la Împărăţia cerurilor. Este o barcă de salvare care ne aşteaptă pe mine şi pe tine. #harulluiDumnezeu #mântuirefărămargini
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...