Adevăr biblic sau divină comedie?

  Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. (Ioan 3:17)

  „Prin mine mergi la cuibul întristării; prin mine mergi la veşnic plâns fierbinte; prin mine mergi la neamul dat pierzării. […] Când eu n-am fost, nimic n-a fost creat, ci veşnic tot şi-n veci voi fi durată, să lase-orice speranţă cine intră.” Prin aceste cuvinte descrie Dante, în Divina comedie, sosirea sa în infern. Cartea sa a popularizat una dintre credinţele religioase cele mai nebiblice: existenţa unui loc în care cei răi vor fi chinuiţi veşnic.

  Este clar că Biblia declară despre cei răi că vor fi pedepsiţi (Ioan 3:18), că cei necredincioşi vor fi nimiciţi (Psalmii 37:9), că din cei mândri nu va rămâne „nici rădăcină, nici ramură” (Maleahi 4:1), că orice păcătos va muri (Ezechiel 18:4). Isus a învăţat că cei răi vor fi aruncaţi în foc (Matei 13:30) şi că pedeapsa lor va fi veşnică (Matei 25:46).

  Pentru multă lume, problema se află în partea a doua: pedeapsa veşnică. Dacă este vorba de o pedeapsă veşnică, oare acest lucru înseamnă că cei răi vor arde pentru totdeauna în ceea ce Dante a numit „infern”? Îţi voi explica printr-o ilustraţie. Biblia ne spune că Sodoma şi Gomora au fost distruse prin foc şi că ele sunt un exemplu a ceea ce se va întâmpla la sfârşitul lumii (2 Petru 2:6). Iuda 1:7 spune că aceste două oraşe vor „suferi pedeapsa unui foc veşnic”. Mai ard acestea încă şi azi? Bineînţeles că nu. Focul este veşnic nu pentru că va arde pentru veşnicie, ci pentru că distruge totul, lăsând doar cenuşă. Pavel numeşte aceasta „pierzare veşnică” (2 Tesaloniceni 1:9). Deci focul este veşnic pentru că flăcările distrug răul pentru veşnicie.

  Mulţi tineri sunt speriaţi de ideea unei pedepse eterne. Te cuprinde şi pe tine frica în faţa acestei întrebări? Nu te îngrijora. Dumnezeu nu a făcut această pedeapsă pentru tine, ci pentru Diavol şi îngerii săi. Gândeşte-te bine la această declaraţie a lui Isus: „Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El” (Ioan 3:17). Planul lui Dumnezeu pentru tine este să te mântuiască. Chinul veşnic nu este un adevăr biblic, ci, precum cartea lui Dante, este o tristă comedie.

  #divinacomedie #merglacer

  Adevăr biblic sau divină comedie? - 2017. Mulţi tineri sunt speriaţi de ideea unei pedepse eterne. Te cuprinde şi pe tine frica în faţa acestei întrebări? Nu te îngrijora. Dumnezeu nu a făcut această pedeapsă pentru tine, ci pentru Diavol şi îngerii săi.

#divinacomedie #merglacer
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...