Articolul precedentO minte mulţumită
  Articolul următorÎmpărţindu-ţi darul milei

  Tatăl care te poartă pe umeri

  Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră! (Psalmii 68:20)

  Ai auzit de Yu Xukang? Sunt aproape sigur că nu ştii nimic despre el, ţinând cont că domnul Xukang nu a fost nici un politician faimos, nici un artist renumit, nici un strălucit om de afaceri, nici vreun lider spiritual cunoscut. Şi totuşi, Yu Xukang îi întrece pe aceştia: el a fost un tată care şi-a iubit fiul, iar acest lucru îl face demn să fie menţionat.

  Băiatul lui Xukang, care suferea de paralizie şi nu putea merge, a fost respins de toate şcolile din comunitate din cauza acestui handicap. Mai mult decât imobilizarea fizică, aceasta îl condamna la retard mental; chiar şi aşa, Xukang era convins că micuţul băieţel avea un creier sănătos şi dorea să-i ofere o educaţie bună. Ce ar fi putut el să facă dacă niciun profesor nu dorea să aibă în clasă, printre ceilalţi elevi, un paralitic?

  Ştii ce a făcut Xukang? Nedându-se bătut, a continuat să caute un centru educaţional care să-l accepte pe fiul lui. În cele din urmă, a găsit unul. Dar era o problemă: şcoala se afla la douăzeci şi opt de kilometri distanţă de locuinţa lui Xukang. Bine, vei gândi tu, e uşor de rezolvat! Nu rămâne decât să-l pună în autobuz. Xukang nu avea bani pentru a plăti autobuzul. Atunci se întâmplă ceva minunat: Xukang a pregătit un coş de răchită pentru a-şi transporta fiul în fiecare zi, la şcoală. Cum? Îşi transportă fiul în coş, pe umeri! Ce tată bun era Xukang! Nu s-a lăsat niciodată descurajat, în ciuda tuturor nevoilor fiului său, şi a folosit toate mijloacele pe care le avea la dispoziţie pentru a-i oferi un viitor mai bun. Ţi-ar plăcea un asemenea tată?

  Dacă te simţi câteodată înjosit din cauza condiţiei tale, sau crezi că profesorii tăi te resping, sau presupui că nu ai un tată ca Xukang, care să te susţină în toate, adu-ţi aminte că tu ai un Tată în ceruri, care este gata în fiecare clipă să te ia pe umerii Săi, care nu te va părăsi sau abandona niciodată din cauza limitărilor fizice, emoţionale sau spirituale care le-ai putea avea în viaţa ta.

  Precum fiul lui Xukang, lasă-l pe Dumnezeu să te poarte pe umerii Săi. „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini” (Psalmii 55:22).

  #Tatăceresc #Dumnezeuseîngrijeştedemine

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...