Articolul precedentO minte mulţumită
  Articolul următorÎmpărţindu-ţi darul milei

  Tatăl care te poartă pe umeri

  Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră! (Psalmii 68:20)

  Ai auzit de Yu Xukang? Sunt aproape sigur că nu ştii nimic despre el, ţinând cont că domnul Xukang nu a fost nici un politician faimos, nici un artist renumit, nici un strălucit om de afaceri, nici vreun lider spiritual cunoscut. Şi totuşi, Yu Xukang îi întrece pe aceştia: el a fost un tată care şi-a iubit fiul, iar acest lucru îl face demn să fie menţionat.

  Băiatul lui Xukang, care suferea de paralizie şi nu putea merge, a fost respins de toate şcolile din comunitate din cauza acestui handicap. Mai mult decât imobilizarea fizică, aceasta îl condamna la retard mental; chiar şi aşa, Xukang era convins că micuţul băieţel avea un creier sănătos şi dorea să-i ofere o educaţie bună. Ce ar fi putut el să facă dacă niciun profesor nu dorea să aibă în clasă, printre ceilalţi elevi, un paralitic?

  Ştii ce a făcut Xukang? Nedându-se bătut, a continuat să caute un centru educaţional care să-l accepte pe fiul lui. În cele din urmă, a găsit unul. Dar era o problemă: şcoala se afla la douăzeci şi opt de kilometri distanţă de locuinţa lui Xukang. Bine, vei gândi tu, e uşor de rezolvat! Nu rămâne decât să-l pună în autobuz. Xukang nu avea bani pentru a plăti autobuzul. Atunci se întâmplă ceva minunat: Xukang a pregătit un coş de răchită pentru a-şi transporta fiul în fiecare zi, la şcoală. Cum? Îşi transportă fiul în coş, pe umeri! Ce tată bun era Xukang! Nu s-a lăsat niciodată descurajat, în ciuda tuturor nevoilor fiului său, şi a folosit toate mijloacele pe care le avea la dispoziţie pentru a-i oferi un viitor mai bun. Ţi-ar plăcea un asemenea tată?

  Dacă te simţi câteodată înjosit din cauza condiţiei tale, sau crezi că profesorii tăi te resping, sau presupui că nu ai un tată ca Xukang, care să te susţină în toate, adu-ţi aminte că tu ai un Tată în ceruri, care este gata în fiecare clipă să te ia pe umerii Săi, care nu te va părăsi sau abandona niciodată din cauza limitărilor fizice, emoţionale sau spirituale care le-ai putea avea în viaţa ta.

  Precum fiul lui Xukang, lasă-l pe Dumnezeu să te poarte pe umerii Săi. „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini” (Psalmii 55:22).

  #Tatăceresc #Dumnezeuseîngrijeştedemine

  Tatăl care te poartă pe umeri - 2017. Tu ai un Tată în ceruri, care este gata în fiecare clipă să te ia pe umerii Săi, care nu te va părăsi sau abandona niciodată din cauza limitărilor fizice, emoţionale sau spirituale care le-ai putea avea în viaţa ta. #Tatăceresc #Dumnezeuseîngrijeştedemine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...