Tatăl care te poartă pe umeri

Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră! (Psalmii 68:20)

Ai auzit de Yu Xukang? Sunt aproape sigur că nu ştii nimic despre el, ţinând cont că domnul Xukang nu a fost nici un politician faimos, nici un artist renumit, nici un strălucit om de afaceri, nici vreun lider spiritual cunoscut. Şi totuşi, Yu Xukang îi întrece pe aceştia: el a fost un tată care şi-a iubit fiul, iar acest lucru îl face demn să fie menţionat.

Băiatul lui Xukang, care suferea de paralizie şi nu putea merge, a fost respins de toate şcolile din comunitate din cauza acestui handicap. Mai mult decât imobilizarea fizică, aceasta îl condamna la retard mental; chiar şi aşa, Xukang era convins că micuţul băieţel avea un creier sănătos şi dorea să-i ofere o educaţie bună. Ce ar fi putut el să facă dacă niciun profesor nu dorea să aibă în clasă, printre ceilalţi elevi, un paralitic?

Ştii ce a făcut Xukang? Nedându-se bătut, a continuat să caute un centru educaţional care să-l accepte pe fiul lui. În cele din urmă, a găsit unul. Dar era o problemă: şcoala se afla la douăzeci şi opt de kilometri distanţă de locuinţa lui Xukang. Bine, vei gândi tu, e uşor de rezolvat! Nu rămâne decât să-l pună în autobuz. Xukang nu avea bani pentru a plăti autobuzul. Atunci se întâmplă ceva minunat: Xukang a pregătit un coş de răchită pentru a-şi transporta fiul în fiecare zi, la şcoală. Cum? Îşi transportă fiul în coş, pe umeri! Ce tată bun era Xukang! Nu s-a lăsat niciodată descurajat, în ciuda tuturor nevoilor fiului său, şi a folosit toate mijloacele pe care le avea la dispoziţie pentru a-i oferi un viitor mai bun. Ţi-ar plăcea un asemenea tată?

Dacă te simţi câteodată înjosit din cauza condiţiei tale, sau crezi că profesorii tăi te resping, sau presupui că nu ai un tată ca Xukang, care să te susţină în toate, adu-ţi aminte că tu ai un Tată în ceruri, care este gata în fiecare clipă să te ia pe umerii Săi, care nu te va părăsi sau abandona niciodată din cauza limitărilor fizice, emoţionale sau spirituale care le-ai putea avea în viaţa ta.

Precum fiul lui Xukang, lasă-l pe Dumnezeu să te poarte pe umerii Săi. „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini” (Psalmii 55:22).

#Tatăceresc #Dumnezeuseîngrijeştedemine

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor