Articolul precedentO minte mulţumită
  Articolul următorÎmpărţindu-ţi darul milei

  Tatăl care te poartă pe umeri

  Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră! (Psalmii 68:20)

  Ai auzit de Yu Xukang? Sunt aproape sigur că nu ştii nimic despre el, ţinând cont că domnul Xukang nu a fost nici un politician faimos, nici un artist renumit, nici un strălucit om de afaceri, nici vreun lider spiritual cunoscut. Şi totuşi, Yu Xukang îi întrece pe aceştia: el a fost un tată care şi-a iubit fiul, iar acest lucru îl face demn să fie menţionat.

  Băiatul lui Xukang, care suferea de paralizie şi nu putea merge, a fost respins de toate şcolile din comunitate din cauza acestui handicap. Mai mult decât imobilizarea fizică, aceasta îl condamna la retard mental; chiar şi aşa, Xukang era convins că micuţul băieţel avea un creier sănătos şi dorea să-i ofere o educaţie bună. Ce ar fi putut el să facă dacă niciun profesor nu dorea să aibă în clasă, printre ceilalţi elevi, un paralitic?

  Ştii ce a făcut Xukang? Nedându-se bătut, a continuat să caute un centru educaţional care să-l accepte pe fiul lui. În cele din urmă, a găsit unul. Dar era o problemă: şcoala se afla la douăzeci şi opt de kilometri distanţă de locuinţa lui Xukang. Bine, vei gândi tu, e uşor de rezolvat! Nu rămâne decât să-l pună în autobuz. Xukang nu avea bani pentru a plăti autobuzul. Atunci se întâmplă ceva minunat: Xukang a pregătit un coş de răchită pentru a-şi transporta fiul în fiecare zi, la şcoală. Cum? Îşi transportă fiul în coş, pe umeri! Ce tată bun era Xukang! Nu s-a lăsat niciodată descurajat, în ciuda tuturor nevoilor fiului său, şi a folosit toate mijloacele pe care le avea la dispoziţie pentru a-i oferi un viitor mai bun. Ţi-ar plăcea un asemenea tată?

  Dacă te simţi câteodată înjosit din cauza condiţiei tale, sau crezi că profesorii tăi te resping, sau presupui că nu ai un tată ca Xukang, care să te susţină în toate, adu-ţi aminte că tu ai un Tată în ceruri, care este gata în fiecare clipă să te ia pe umerii Săi, care nu te va părăsi sau abandona niciodată din cauza limitărilor fizice, emoţionale sau spirituale care le-ai putea avea în viaţa ta.

  Precum fiul lui Xukang, lasă-l pe Dumnezeu să te poarte pe umerii Săi. „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini” (Psalmii 55:22).

  #Tatăceresc #Dumnezeuseîngrijeştedemine

  Tatăl care te poartă pe umeri - 2017. Tu ai un Tată în ceruri, care este gata în fiecare clipă să te ia pe umerii Săi, care nu te va părăsi sau abandona niciodată din cauza limitărilor fizice, emoţionale sau spirituale care le-ai putea avea în viaţa ta.

#Tatăceresc #Dumnezeuseîngrijeştedemine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...