Articolul precedentÎmpărţindu-ţi darul milei
  Articolul următorPrezența Domnului

  Bucură-te de viaţa veşnică de pe acum

  Dar şi faptul că un om mănâncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu. (Eclesiastul 3:12)

  Se povesteşte că Pyrrhus, rege al Egiptului, şi prietenul său, Cineas, ar fi avut următoarea conversaţie.

  – Pyrrhus, ce vei face dacă vei ajunge să cucereşti Roma?

  – Mergem în Sicilia.

  – Şi ce vei face când vei fi cucerit şi Sicilia?

  – Vom merge în Africa şi vom despuia Cartagina.

  – Şi după Cartagina?

  – Va veni rândul Greciei, nu-i aşa?

  – Şi în cele din urmă, care va fi rodul tuturor acestor cuceriri, Pyrrhus?

  Pyrrhus se gândi un moment, după care răspunse:

  – Când vom fi terminat toate aceste expediţii, atunci o să ne putem aşeza să ne bucurăm de viaţă.

  Dar Cineas îl întrebă:

  – Atunci de ce să nu te bucuri de viaţă chiar de pe acum?

  Trebuie să mărturisesc că nu e nevoie să le spui tinerilor mai mult de o dată să-şi ia timp să profite de viaţă, nu-i aşa? Dar în acest caz, ceea ce vreau să-ţi cer este să te bucuri de viaţa veşnică de pe acum, şi nu doar atunci când vei ajunge în ceruri. Mulţi dintre noi, considerând că viaţa noastră spirituală este un război interminabil împotriva ispitelor, împotriva forţelor răului şi împotriva tendinţelor păcătoase, pierdem din vedere faptul că Isus a venit pentru a ne da o viaţă îmbelşugată aici şi acum.

  Da! Ştiu că avem multe lupte de dat şi de câştigat, multe păcate de biruit; recunosc că în fiecare zi avem de înfruntat diverse conflicte; dar să nu permitem ca toate aceste lupte să ne fure bucuria oferită de condiţia de copii ai lui Dumnezeu. Următoarea rugăciune a lui David mă fascinează: „Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale” (Psalmii 51:12). Această mântuire nu este opusă fericirii de a ne bucura de mâncare bună. Cuvântul lui Dumnezeu declară: „Am ajuns să cunosc că nu este altă fericire pentru ei decât să se bucure şi să trăiască bine în viaţa lor; dar şi faptul că un om mănâncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu” (Ecl. 3:12,13). A te bucura, a mânca, plăcerea vieţii, toate acestea, la fel ca mântuirea, sunt un dar pe care Hristos ni-l oferă în fiecare zi. Prin urmare, începe de aici de jos să te bucuri de viaţa pe care o vei trăi în cer. Nu e nevoie să aştepţi, o poţi face chiar de acum.

  #bucuriamântuirii

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...