Articolul precedentÎmpărţindu-ţi darul milei
  Articolul următorPrezența Domnului

  Bucură-te de viaţa veşnică de pe acum

  Dar şi faptul că un om mănâncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu. (Eclesiastul 3:12)

  Se povesteşte că Pyrrhus, rege al Egiptului, şi prietenul său, Cineas, ar fi avut următoarea conversaţie.

  – Pyrrhus, ce vei face dacă vei ajunge să cucereşti Roma?

  – Mergem în Sicilia.

  – Şi ce vei face când vei fi cucerit şi Sicilia?

  – Vom merge în Africa şi vom despuia Cartagina.

  – Şi după Cartagina?

  – Va veni rândul Greciei, nu-i aşa?

  – Şi în cele din urmă, care va fi rodul tuturor acestor cuceriri, Pyrrhus?

  Pyrrhus se gândi un moment, după care răspunse:

  – Când vom fi terminat toate aceste expediţii, atunci o să ne putem aşeza să ne bucurăm de viaţă.

  Dar Cineas îl întrebă:

  – Atunci de ce să nu te bucuri de viaţă chiar de pe acum?

  Trebuie să mărturisesc că nu e nevoie să le spui tinerilor mai mult de o dată să-şi ia timp să profite de viaţă, nu-i aşa? Dar în acest caz, ceea ce vreau să-ţi cer este să te bucuri de viaţa veşnică de pe acum, şi nu doar atunci când vei ajunge în ceruri. Mulţi dintre noi, considerând că viaţa noastră spirituală este un război interminabil împotriva ispitelor, împotriva forţelor răului şi împotriva tendinţelor păcătoase, pierdem din vedere faptul că Isus a venit pentru a ne da o viaţă îmbelşugată aici şi acum.

  Da! Ştiu că avem multe lupte de dat şi de câştigat, multe păcate de biruit; recunosc că în fiecare zi avem de înfruntat diverse conflicte; dar să nu permitem ca toate aceste lupte să ne fure bucuria oferită de condiţia de copii ai lui Dumnezeu. Următoarea rugăciune a lui David mă fascinează: „Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale” (Psalmii 51:12). Această mântuire nu este opusă fericirii de a ne bucura de mâncare bună. Cuvântul lui Dumnezeu declară: „Am ajuns să cunosc că nu este altă fericire pentru ei decât să se bucure şi să trăiască bine în viaţa lor; dar şi faptul că un om mănâncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu” (Ecl. 3:12,13). A te bucura, a mânca, plăcerea vieţii, toate acestea, la fel ca mântuirea, sunt un dar pe care Hristos ni-l oferă în fiecare zi. Prin urmare, începe de aici de jos să te bucuri de viaţa pe care o vei trăi în cer. Nu e nevoie să aştepţi, o poţi face chiar de acum.

  #bucuriamântuirii

  Bucură-te de viaţa veşnică de pe acum - 2017. A te bucura, a mânca, plăcerea vieţii, toate acestea, la fel ca mântuirea, sunt un dar pe care Hristos ni-l oferă în fiecare zi. Prin urmare, începe de aici de jos să te bucuri de viaţa pe care o vei trăi în cer. Nu e nevoie să aştepţi, o poţi face chiar de acum.

#bucuriamântuirii
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...