Articolul precedentÎmpărţindu-ţi darul milei
  Articolul următorPrezența Domnului

  Bucură-te de viaţa veşnică de pe acum

  Dar şi faptul că un om mănâncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu. (Eclesiastul 3:12)

  Se povesteşte că Pyrrhus, rege al Egiptului, şi prietenul său, Cineas, ar fi avut următoarea conversaţie.

  – Pyrrhus, ce vei face dacă vei ajunge să cucereşti Roma?

  – Mergem în Sicilia.

  – Şi ce vei face când vei fi cucerit şi Sicilia?

  – Vom merge în Africa şi vom despuia Cartagina.

  – Şi după Cartagina?

  – Va veni rândul Greciei, nu-i aşa?

  – Şi în cele din urmă, care va fi rodul tuturor acestor cuceriri, Pyrrhus?

  Pyrrhus se gândi un moment, după care răspunse:

  – Când vom fi terminat toate aceste expediţii, atunci o să ne putem aşeza să ne bucurăm de viaţă.

  Dar Cineas îl întrebă:

  – Atunci de ce să nu te bucuri de viaţă chiar de pe acum?

  Trebuie să mărturisesc că nu e nevoie să le spui tinerilor mai mult de o dată să-şi ia timp să profite de viaţă, nu-i aşa? Dar în acest caz, ceea ce vreau să-ţi cer este să te bucuri de viaţa veşnică de pe acum, şi nu doar atunci când vei ajunge în ceruri. Mulţi dintre noi, considerând că viaţa noastră spirituală este un război interminabil împotriva ispitelor, împotriva forţelor răului şi împotriva tendinţelor păcătoase, pierdem din vedere faptul că Isus a venit pentru a ne da o viaţă îmbelşugată aici şi acum.

  Da! Ştiu că avem multe lupte de dat şi de câştigat, multe păcate de biruit; recunosc că în fiecare zi avem de înfruntat diverse conflicte; dar să nu permitem ca toate aceste lupte să ne fure bucuria oferită de condiţia de copii ai lui Dumnezeu. Următoarea rugăciune a lui David mă fascinează: „Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale” (Psalmii 51:12). Această mântuire nu este opusă fericirii de a ne bucura de mâncare bună. Cuvântul lui Dumnezeu declară: „Am ajuns să cunosc că nu este altă fericire pentru ei decât să se bucure şi să trăiască bine în viaţa lor; dar şi faptul că un om mănâncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu” (Ecl. 3:12,13). A te bucura, a mânca, plăcerea vieţii, toate acestea, la fel ca mântuirea, sunt un dar pe care Hristos ni-l oferă în fiecare zi. Prin urmare, începe de aici de jos să te bucuri de viaţa pe care o vei trăi în cer. Nu e nevoie să aştepţi, o poţi face chiar de acum.

  #bucuriamântuirii

  Bucură-te de viaţa veşnică de pe acum - 2017. A te bucura, a mânca, plăcerea vieţii, toate acestea, la fel ca mântuirea, sunt un dar pe care Hristos ni-l oferă în fiecare zi. Prin urmare, începe de aici de jos să te bucuri de viaţa pe care o vei trăi în cer. Nu e nevoie să aştepţi, o poţi face chiar de acum. #bucuriamântuirii
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...