Eşec?

De aceea, la izbândă ajungi prin înţelepciune. (Eclesiastul 10:10)

La vârsta de şapte ani, familia sa a trebuit să fugă pe ascuns, iar el a fost nevoit să lucreze pentru a supravieţui. Când avea nouă ani, şi-a pierdut mama. La douăzeci şi doi de ani, şi-a pierdut locul de muncă. Când a încercat să studieze jurisprudenţa la universitate, nu a fost admis pentru că nu îndeplinea condiţiile necesare. La douăzeci şi trei de ani s-a asociat cu cineva într-o firmă, dar, trei ani mai târziu, asociatul a murit, iar el a moştenit o datorie enormă pentru care trebuia să muncească mulţi ani ca să o plătească. La douăzeci şi şapte de ani a suferit o criză care l-a pus la pat timp de şase luni. După o relaţie amoroasă de patru ani, şi-a cerut logodnica în căsătorie şi, îţi imaginezi ce a răspuns? Răspunsul a fost categoric: Nu!

După trei încercări nereuşite, a fost în cele din urmă ales în Parlament la vârsta de treizeci şi şase de ani. La patruzeci şi cinci de ani şi-a depus candidatura în Senat, dar a pierdut alegerile. La patruzeci şi şapte de ani a candidat la funcţia de vicepreşedinte al Republicii şi a fost învins. La patruzeci şi nouă de ani a candidat din nou, dar din nou a pierdut alegerile. Ai fi continuat să insişti?

De același autor

Din fericire, nu s-a lăsat descurajat de aceste înfrângeri repetate şi, la cincizeci şi unu de ani a câştigat funcţia de preşedinte al Statelor Unite, fiind primul preşedinte republican al acestei naţiuni. Cred că ţi-ai dat seama despre cine este vorba, nu-i aşa? Vorbesc despre Abraham Lincoln, unul dintre cei mai mari lideri pe care lumea i-a cunoscut.

Ştii de ce mulţi eşuează acolo unde Lincoln a triumfat? Pentru că nu au învăţat să persevereze în ciuda adversităţilor, nerealizând că, la fiecare cădere, se pot ridica şi reporni la drum. Luând în considerare provocările de care urma să aibă parte ca preşedinte, Lincoln a spus odată ce l-a susţinut pe tot parcursul vieţii: „Fără ajutorul Divinului Atotputernic, […] eu nu aş fi putut reuşi. Dar cu ajutorul Său, eu nu voi eşua!” În realitate, toate „eşecurile” de moment nu fac altceva decât să ne pregătească pentru succesul de durată.

De câte ori ai căzut? De câte ori vei eşua în viaţa ta? Eu ignor toate aceste lucruri; un lucru ştiu: Dumnezeul care a fost cu Lincoln va fi şi cu tine. Gravează cu litere de foc în memoria ta această minunată făgăduinţă biblică: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

#cuDumnezeufărăeşec #pottotulînHristos

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Eşec? - 2017. De câte ori ai căzut? De câte ori vei eşua în viaţa ta? Eu ignor toate aceste lucruri; un lucru ştiu: Dumnezeul care a fost cu Lincoln va fi şi cu tine. Gravează cu litere de foc în memoria ta această minunată făgăduinţă biblică: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

#cuDumnezeufărăeşec #pottotulînHristos pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.