Articolul precedentPrezența Domnului
  Articolul următorPoţi învinge durerea

  Eşec?

  De aceea, la izbândă ajungi prin înţelepciune. (Eclesiastul 10:10)

  La vârsta de şapte ani, familia sa a trebuit să fugă pe ascuns, iar el a fost nevoit să lucreze pentru a supravieţui. Când avea nouă ani, şi-a pierdut mama. La douăzeci şi doi de ani, şi-a pierdut locul de muncă. Când a încercat să studieze jurisprudenţa la universitate, nu a fost admis pentru că nu îndeplinea condiţiile necesare. La douăzeci şi trei de ani s-a asociat cu cineva într-o firmă, dar, trei ani mai târziu, asociatul a murit, iar el a moştenit o datorie enormă pentru care trebuia să muncească mulţi ani ca să o plătească. La douăzeci şi şapte de ani a suferit o criză care l-a pus la pat timp de şase luni. După o relaţie amoroasă de patru ani, şi-a cerut logodnica în căsătorie şi, îţi imaginezi ce a răspuns? Răspunsul a fost categoric: Nu!

  După trei încercări nereuşite, a fost în cele din urmă ales în Parlament la vârsta de treizeci şi şase de ani. La patruzeci şi cinci de ani şi-a depus candidatura în Senat, dar a pierdut alegerile. La patruzeci şi şapte de ani a candidat la funcţia de vicepreşedinte al Republicii şi a fost învins. La patruzeci şi nouă de ani a candidat din nou, dar din nou a pierdut alegerile. Ai fi continuat să insişti?

  Din fericire, nu s-a lăsat descurajat de aceste înfrângeri repetate şi, la cincizeci şi unu de ani a câştigat funcţia de preşedinte al Statelor Unite, fiind primul preşedinte republican al acestei naţiuni. Cred că ţi-ai dat seama despre cine este vorba, nu-i aşa? Vorbesc despre Abraham Lincoln, unul dintre cei mai mari lideri pe care lumea i-a cunoscut.

  Ştii de ce mulţi eşuează acolo unde Lincoln a triumfat? Pentru că nu au învăţat să persevereze în ciuda adversităţilor, nerealizând că, la fiecare cădere, se pot ridica şi reporni la drum. Luând în considerare provocările de care urma să aibă parte ca preşedinte, Lincoln a spus odată ce l-a susţinut pe tot parcursul vieţii: „Fără ajutorul Divinului Atotputernic, […] eu nu aş fi putut reuşi. Dar cu ajutorul Său, eu nu voi eşua!” În realitate, toate „eşecurile” de moment nu fac altceva decât să ne pregătească pentru succesul de durată.

  De câte ori ai căzut? De câte ori vei eşua în viaţa ta? Eu ignor toate aceste lucruri; un lucru ştiu: Dumnezeul care a fost cu Lincoln va fi şi cu tine. Gravează cu litere de foc în memoria ta această minunată făgăduinţă biblică: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

  #cuDumnezeufărăeşec #pottotulînHristos

  Eşec? - 2017. De câte ori ai căzut? De câte ori vei eşua în viaţa ta? Eu ignor toate aceste lucruri; un lucru ştiu: Dumnezeul care a fost cu Lincoln va fi şi cu tine. Gravează cu litere de foc în memoria ta această minunată făgăduinţă biblică: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). #cuDumnezeufărăeşec #pottotulînHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...