Articolul precedentPrezența Domnului
  Articolul următorPoţi învinge durerea

  Eşec?

  De aceea, la izbândă ajungi prin înţelepciune. (Eclesiastul 10:10)

  La vârsta de şapte ani, familia sa a trebuit să fugă pe ascuns, iar el a fost nevoit să lucreze pentru a supravieţui. Când avea nouă ani, şi-a pierdut mama. La douăzeci şi doi de ani, şi-a pierdut locul de muncă. Când a încercat să studieze jurisprudenţa la universitate, nu a fost admis pentru că nu îndeplinea condiţiile necesare. La douăzeci şi trei de ani s-a asociat cu cineva într-o firmă, dar, trei ani mai târziu, asociatul a murit, iar el a moştenit o datorie enormă pentru care trebuia să muncească mulţi ani ca să o plătească. La douăzeci şi şapte de ani a suferit o criză care l-a pus la pat timp de şase luni. După o relaţie amoroasă de patru ani, şi-a cerut logodnica în căsătorie şi, îţi imaginezi ce a răspuns? Răspunsul a fost categoric: Nu!

  După trei încercări nereuşite, a fost în cele din urmă ales în Parlament la vârsta de treizeci şi şase de ani. La patruzeci şi cinci de ani şi-a depus candidatura în Senat, dar a pierdut alegerile. La patruzeci şi şapte de ani a candidat la funcţia de vicepreşedinte al Republicii şi a fost învins. La patruzeci şi nouă de ani a candidat din nou, dar din nou a pierdut alegerile. Ai fi continuat să insişti?

  Din fericire, nu s-a lăsat descurajat de aceste înfrângeri repetate şi, la cincizeci şi unu de ani a câştigat funcţia de preşedinte al Statelor Unite, fiind primul preşedinte republican al acestei naţiuni. Cred că ţi-ai dat seama despre cine este vorba, nu-i aşa? Vorbesc despre Abraham Lincoln, unul dintre cei mai mari lideri pe care lumea i-a cunoscut.

  Ştii de ce mulţi eşuează acolo unde Lincoln a triumfat? Pentru că nu au învăţat să persevereze în ciuda adversităţilor, nerealizând că, la fiecare cădere, se pot ridica şi reporni la drum. Luând în considerare provocările de care urma să aibă parte ca preşedinte, Lincoln a spus odată ce l-a susţinut pe tot parcursul vieţii: „Fără ajutorul Divinului Atotputernic, […] eu nu aş fi putut reuşi. Dar cu ajutorul Său, eu nu voi eşua!” În realitate, toate „eşecurile” de moment nu fac altceva decât să ne pregătească pentru succesul de durată.

  De câte ori ai căzut? De câte ori vei eşua în viaţa ta? Eu ignor toate aceste lucruri; un lucru ştiu: Dumnezeul care a fost cu Lincoln va fi şi cu tine. Gravează cu litere de foc în memoria ta această minunată făgăduinţă biblică: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

  #cuDumnezeufărăeşec #pottotulînHristos

  Eşec? - 2017. De câte ori ai căzut? De câte ori vei eşua în viaţa ta? Eu ignor toate aceste lucruri; un lucru ştiu: Dumnezeul care a fost cu Lincoln va fi şi cu tine. Gravează cu litere de foc în memoria ta această minunată făgăduinţă biblică: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). #cuDumnezeufărăeşec #pottotulînHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...