Articolul precedentPrezența Domnului
  Articolul următorPoţi învinge durerea

  Eşec?

  De aceea, la izbândă ajungi prin înţelepciune. (Eclesiastul 10:10)

  La vârsta de şapte ani, familia sa a trebuit să fugă pe ascuns, iar el a fost nevoit să lucreze pentru a supravieţui. Când avea nouă ani, şi-a pierdut mama. La douăzeci şi doi de ani, şi-a pierdut locul de muncă. Când a încercat să studieze jurisprudenţa la universitate, nu a fost admis pentru că nu îndeplinea condiţiile necesare. La douăzeci şi trei de ani s-a asociat cu cineva într-o firmă, dar, trei ani mai târziu, asociatul a murit, iar el a moştenit o datorie enormă pentru care trebuia să muncească mulţi ani ca să o plătească. La douăzeci şi şapte de ani a suferit o criză care l-a pus la pat timp de şase luni. După o relaţie amoroasă de patru ani, şi-a cerut logodnica în căsătorie şi, îţi imaginezi ce a răspuns? Răspunsul a fost categoric: Nu!

  După trei încercări nereuşite, a fost în cele din urmă ales în Parlament la vârsta de treizeci şi şase de ani. La patruzeci şi cinci de ani şi-a depus candidatura în Senat, dar a pierdut alegerile. La patruzeci şi şapte de ani a candidat la funcţia de vicepreşedinte al Republicii şi a fost învins. La patruzeci şi nouă de ani a candidat din nou, dar din nou a pierdut alegerile. Ai fi continuat să insişti?

  Din fericire, nu s-a lăsat descurajat de aceste înfrângeri repetate şi, la cincizeci şi unu de ani a câştigat funcţia de preşedinte al Statelor Unite, fiind primul preşedinte republican al acestei naţiuni. Cred că ţi-ai dat seama despre cine este vorba, nu-i aşa? Vorbesc despre Abraham Lincoln, unul dintre cei mai mari lideri pe care lumea i-a cunoscut.

  Ştii de ce mulţi eşuează acolo unde Lincoln a triumfat? Pentru că nu au învăţat să persevereze în ciuda adversităţilor, nerealizând că, la fiecare cădere, se pot ridica şi reporni la drum. Luând în considerare provocările de care urma să aibă parte ca preşedinte, Lincoln a spus odată ce l-a susţinut pe tot parcursul vieţii: „Fără ajutorul Divinului Atotputernic, […] eu nu aş fi putut reuşi. Dar cu ajutorul Său, eu nu voi eşua!” În realitate, toate „eşecurile” de moment nu fac altceva decât să ne pregătească pentru succesul de durată.

  De câte ori ai căzut? De câte ori vei eşua în viaţa ta? Eu ignor toate aceste lucruri; un lucru ştiu: Dumnezeul care a fost cu Lincoln va fi şi cu tine. Gravează cu litere de foc în memoria ta această minunată făgăduinţă biblică: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

  #cuDumnezeufărăeşec #pottotulînHristos

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...