Articolul precedentPoţi învinge durerea
  Articolul următorElixirul morţii

  Identitate dublă?

  Ştim că suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău. (1 Ioan 5:19)

  Este foarte probabil să recunoşti cel puţin unul din personajele următoare: Clark Kent, Bruce Wayne şi Peter Parker. Sau poate le cunoşti sub un alt nume: Superman, Batman şi Spiderman. Ce pot să aibă în comun aceşti trei supereroi? Printre altele, faptul că au o identitate dublă. Pe de-o parte, sunt simple fiinţe umane, pe de altă parte, sunt supereroi. Comportamentul lor variază în funcţie de situaţia în care se găsesc.

  La prima vedere, a avea o identitate dublă pare a fi o experienţă amuzantă, cel puţin în viaţa personajelor de benzi desenate. Mulţi dintre noi pretindem însă că trăim experienţa noastră creştină ca nişte supereroi a căror identitate trebuie să fie condiţionată de ceea ce ne convine cel mai mult în momentul respectiv. Când mergem la biserică, este comod să adoptăm o atitudine creştină: cântăm, ne rugăm, spunem Amin etc. Totuşi, clopotul dă un sunet diferit atunci când suntem cu prietenii noştri, cu colegii de şcoală, sau când nimeni din biserică nu ne vede, comportându-ne ca şi cum nu am fi copii ai lui Dumnezeu. De ce oare? Să fie pentru că Dumnezeul nostru merită să-l renegăm în faţa acelor oameni care nu ştiu că noi suntem creştini?

  Pe cine păcălim când încercăm să fim atât de partea lui Dumnezeu, cât şi de partea lui Satana? Chiar crezi că nimeni nu-şi va da seama de ipocrizia noastră spirituală? Cred că întotdeauna ar trebui să ne aducem aminte de următoarea declaraţie biblică: „Nu vă înşelaţi: Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit” (Galateni 6:7). A purta o mască în experienţa ta creştină înseamnă să te abuzezi singur. Chiar dacă ajungi să-ţi baţi joc de pastor, de prezbiter sau de părinţi, nu uita că „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit”. De aceea nu ar trebui să presupui că poţi să fii creştin urmând parametrii lumii în chestiuni care sunt pe faţă împotriva a ceea ce spune Dumnezeu în Cuvântul Său. Sfatul lui Ioan este la fel de potrivit pentru tinerii secolului XXI: „Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume” (1 Ioan 3:15).

  Ne rămâne să hotărâm astăzi că „suntem din Dumnezeu” (1 Ioan 5:19) şi că în cele din urmă, trebuie să trăim în armonie cu identitatea noastră: tineri care cred în Isus Hristos tot timpul.

  #trăiescEvanghelia #aparţinluiIsus

  Identitate dublă? - 2017. A purta o mască în experienţa ta creştină înseamnă să te abuzezi singur. Chiar dacă ajungi să-ţi baţi joc de pastor, de prezbiter sau de părinţi, nu uita că „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit”.

#trăiescEvanghelia #aparţinluiIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...