Articolul precedentPoţi învinge durerea
  Articolul următorElixirul morţii

  Identitate dublă?

  Ştim că suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău. (1 Ioan 5:19)

  Este foarte probabil să recunoşti cel puţin unul din personajele următoare: Clark Kent, Bruce Wayne şi Peter Parker. Sau poate le cunoşti sub un alt nume: Superman, Batman şi Spiderman. Ce pot să aibă în comun aceşti trei supereroi? Printre altele, faptul că au o identitate dublă. Pe de-o parte, sunt simple fiinţe umane, pe de altă parte, sunt supereroi. Comportamentul lor variază în funcţie de situaţia în care se găsesc.

  La prima vedere, a avea o identitate dublă pare a fi o experienţă amuzantă, cel puţin în viaţa personajelor de benzi desenate. Mulţi dintre noi pretindem însă că trăim experienţa noastră creştină ca nişte supereroi a căror identitate trebuie să fie condiţionată de ceea ce ne convine cel mai mult în momentul respectiv. Când mergem la biserică, este comod să adoptăm o atitudine creştină: cântăm, ne rugăm, spunem Amin etc. Totuşi, clopotul dă un sunet diferit atunci când suntem cu prietenii noştri, cu colegii de şcoală, sau când nimeni din biserică nu ne vede, comportându-ne ca şi cum nu am fi copii ai lui Dumnezeu. De ce oare? Să fie pentru că Dumnezeul nostru merită să-l renegăm în faţa acelor oameni care nu ştiu că noi suntem creştini?

  Pe cine păcălim când încercăm să fim atât de partea lui Dumnezeu, cât şi de partea lui Satana? Chiar crezi că nimeni nu-şi va da seama de ipocrizia noastră spirituală? Cred că întotdeauna ar trebui să ne aducem aminte de următoarea declaraţie biblică: „Nu vă înşelaţi: Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit” (Galateni 6:7). A purta o mască în experienţa ta creştină înseamnă să te abuzezi singur. Chiar dacă ajungi să-ţi baţi joc de pastor, de prezbiter sau de părinţi, nu uita că „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit”. De aceea nu ar trebui să presupui că poţi să fii creştin urmând parametrii lumii în chestiuni care sunt pe faţă împotriva a ceea ce spune Dumnezeu în Cuvântul Său. Sfatul lui Ioan este la fel de potrivit pentru tinerii secolului XXI: „Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume” (1 Ioan 3:15).

  Ne rămâne să hotărâm astăzi că „suntem din Dumnezeu” (1 Ioan 5:19) şi că în cele din urmă, trebuie să trăim în armonie cu identitatea noastră: tineri care cred în Isus Hristos tot timpul.

  #trăiescEvanghelia #aparţinluiIsus

  Identitate dublă? - 2017. A purta o mască în experienţa ta creştină înseamnă să te abuzezi singur. Chiar dacă ajungi să-ţi baţi joc de pastor, de prezbiter sau de părinţi, nu uita că „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit”. #trăiescEvanghelia #aparţinluiIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”