Articolul precedentElixirul morţii
  Articolul următorMulţumiri pentru spini

  Salvaţi soldatul…

  Binecuvântat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru că a cercetat şi a răscumpărat pe poporul Său. (Luca 1:68)

  Saving Private Ryan (Salvaţi soldatul Ryan) este unul dintre cele mai impresionante filme pe care le-am văzut. Filmul se învârte în jurul personajului James Francis Ryan, care s-a înrolat împreună cu cei trei fraţi ai săi pentru a merge pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când generalul George Marshall aude că trei din cei patru fraţi Ryan au murit pe front, el ia măsurile necesare pentru ca o escadrilă de elită, formată din şase soldaţi, sub ordinele căpitanului John Miller, să meargă să-l salveze pe James, singurul supravieţuitor dintre cei patru fraţi. Între timp, apare o mică problemă: James a dispărut în plină luptă într-un loc din Normandia, Franţa, şi nimeni nu ştie exact unde să-l găsească.

  De ce să rişti viaţa a şase oameni pentru a salva o singură persoană? Pentru că situaţia lui Ryan, ca unic fiu în viaţă al unei mame văduve, făcea din el un personaj foarte special. Miller şi-a început misiunea de a-l căuta pe tânăr în mijlocul luptei feroce. Operaţiunea de salvare le cerea participanţilor mult sacrificiu, ca timp şi resurse, curaj, şi toate acestea pentru a salva un om pe care nici măcar nu-l cunoşteau! La un moment dat, Miller a spus restului echipei: „Sper ca acest Ryan să merite toată această osteneală.” Toţi membrii echipajului de salvare, inclusiv Miller, şi-au pierdut viaţa; dar, la sfârşitul povestirii, prin sacrificiul lor, ei reuşesc să-l salveze pe soldat.

  Ştiai că, la fel ca soldatul Ryan, tu eşti un personaj foarte special? De aceea, atunci când cazi în mâinile vrăjmaşului, Dumnezeu mobilizează tot cerul pentru a te salva. Chiar şi Fiul lui Dumnezeu a coborât pe acest oribil câmp de luptă şi a plătit cu viaţa Sa preţul de răscumpărare, murind pe cruce.

  Isus, ca și căpitanul Miller, dorește ca noi să facem ceva de valoare cu viaţa pe care am primit-o prin moartea Sa! „El S-a dat pe Sine Însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune” (Tit 2:14).

  Pentru că am fost scăpaţi, Salvatorul îşi doreşte cu ardoare să luăm decizia de a face ceva care să merite osteneala: adică să facem binele.

  #făbinele #Isusm-asalvat

  Salvaţi soldatul... - 2017. Isus, ca și căpitanul Miller, dorește ca noi să facem ceva de valoare cu viaţa pe care am primit-o prin moartea Sa! „El S-a dat pe Sine Însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune” (Tit 2:14). #făbinele #Isusm-asalvat
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...