Articolul precedentElixirul morţii
  Articolul următorMulţumiri pentru spini

  Salvaţi soldatul…

  Binecuvântat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru că a cercetat şi a răscumpărat pe poporul Său. (Luca 1:68)

  Saving Private Ryan (Salvaţi soldatul Ryan) este unul dintre cele mai impresionante filme pe care le-am văzut. Filmul se învârte în jurul personajului James Francis Ryan, care s-a înrolat împreună cu cei trei fraţi ai săi pentru a merge pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când generalul George Marshall aude că trei din cei patru fraţi Ryan au murit pe front, el ia măsurile necesare pentru ca o escadrilă de elită, formată din şase soldaţi, sub ordinele căpitanului John Miller, să meargă să-l salveze pe James, singurul supravieţuitor dintre cei patru fraţi. Între timp, apare o mică problemă: James a dispărut în plină luptă într-un loc din Normandia, Franţa, şi nimeni nu ştie exact unde să-l găsească.

  De ce să rişti viaţa a şase oameni pentru a salva o singură persoană? Pentru că situaţia lui Ryan, ca unic fiu în viaţă al unei mame văduve, făcea din el un personaj foarte special. Miller şi-a început misiunea de a-l căuta pe tânăr în mijlocul luptei feroce. Operaţiunea de salvare le cerea participanţilor mult sacrificiu, ca timp şi resurse, curaj, şi toate acestea pentru a salva un om pe care nici măcar nu-l cunoşteau! La un moment dat, Miller a spus restului echipei: „Sper ca acest Ryan să merite toată această osteneală.” Toţi membrii echipajului de salvare, inclusiv Miller, şi-au pierdut viaţa; dar, la sfârşitul povestirii, prin sacrificiul lor, ei reuşesc să-l salveze pe soldat.

  Ştiai că, la fel ca soldatul Ryan, tu eşti un personaj foarte special? De aceea, atunci când cazi în mâinile vrăjmaşului, Dumnezeu mobilizează tot cerul pentru a te salva. Chiar şi Fiul lui Dumnezeu a coborât pe acest oribil câmp de luptă şi a plătit cu viaţa Sa preţul de răscumpărare, murind pe cruce.

  Isus, ca și căpitanul Miller, dorește ca noi să facem ceva de valoare cu viaţa pe care am primit-o prin moartea Sa! „El S-a dat pe Sine Însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune” (Tit 2:14).

  Pentru că am fost scăpaţi, Salvatorul îşi doreşte cu ardoare să luăm decizia de a face ceva care să merite osteneala: adică să facem binele.

  #făbinele #Isusm-asalvat

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...