Articolul precedentElixirul morţii
  Articolul următorMulţumiri pentru spini

  Salvaţi soldatul…

  Binecuvântat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru că a cercetat şi a răscumpărat pe poporul Său. (Luca 1:68)

  Saving Private Ryan (Salvaţi soldatul Ryan) este unul dintre cele mai impresionante filme pe care le-am văzut. Filmul se învârte în jurul personajului James Francis Ryan, care s-a înrolat împreună cu cei trei fraţi ai săi pentru a merge pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când generalul George Marshall aude că trei din cei patru fraţi Ryan au murit pe front, el ia măsurile necesare pentru ca o escadrilă de elită, formată din şase soldaţi, sub ordinele căpitanului John Miller, să meargă să-l salveze pe James, singurul supravieţuitor dintre cei patru fraţi. Între timp, apare o mică problemă: James a dispărut în plină luptă într-un loc din Normandia, Franţa, şi nimeni nu ştie exact unde să-l găsească.

  De ce să rişti viaţa a şase oameni pentru a salva o singură persoană? Pentru că situaţia lui Ryan, ca unic fiu în viaţă al unei mame văduve, făcea din el un personaj foarte special. Miller şi-a început misiunea de a-l căuta pe tânăr în mijlocul luptei feroce. Operaţiunea de salvare le cerea participanţilor mult sacrificiu, ca timp şi resurse, curaj, şi toate acestea pentru a salva un om pe care nici măcar nu-l cunoşteau! La un moment dat, Miller a spus restului echipei: „Sper ca acest Ryan să merite toată această osteneală.” Toţi membrii echipajului de salvare, inclusiv Miller, şi-au pierdut viaţa; dar, la sfârşitul povestirii, prin sacrificiul lor, ei reuşesc să-l salveze pe soldat.

  Ştiai că, la fel ca soldatul Ryan, tu eşti un personaj foarte special? De aceea, atunci când cazi în mâinile vrăjmaşului, Dumnezeu mobilizează tot cerul pentru a te salva. Chiar şi Fiul lui Dumnezeu a coborât pe acest oribil câmp de luptă şi a plătit cu viaţa Sa preţul de răscumpărare, murind pe cruce.

  Isus, ca și căpitanul Miller, dorește ca noi să facem ceva de valoare cu viaţa pe care am primit-o prin moartea Sa! „El S-a dat pe Sine Însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune” (Tit 2:14).

  Pentru că am fost scăpaţi, Salvatorul îşi doreşte cu ardoare să luăm decizia de a face ceva care să merite osteneala: adică să facem binele.

  #făbinele #Isusm-asalvat

  Salvaţi soldatul... - 2017. Isus, ca și căpitanul Miller, dorește ca noi să facem ceva de valoare cu viaţa pe care am primit-o prin moartea Sa! „El S-a dat pe Sine Însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune” (Tit 2:14).

#făbinele #Isusm-asalvat
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...