Articolul precedentMulţumiri pentru spini
  Articolul următorLocalităţi sănătoase

  Cei patru absoluţi

  Să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. (1 Corinteni 10:31)

  Eric Liddell este cunoscut în lumea întreagă din două motive: 1) pentru că a câştigat medalia de aur la 400 de metri la Jocurile Olimpice din 1924; 2) pentru credincioşia sa faţă de Dumnezeu şi pentru consacrarea sa pentru cauza lui Hristos. Ce factori au făcut ca Liddell să fie un mare atlet şi un mare creştin? Cred că un lucru decisiv în viaţa lui a fost hotărârea de a face un legământ cu cele patru calităţi absolute susţinute de Grupul Oxford: 1) onestitate absolută; 2) puritate absolută; 3) generozitate absolută; 4) dragoste absolută.

  În realitate, ceea ce a făcut Grupul Oxford a fost să fie modele pentru tineri, bazându-se pe experienţa lui Iosif, fiul lui Iacov. Potrivit cu Geneza 39, atunci când Potifar „l-a pus mai-mare peste casa lui şi peste tot ce avea”, Iosif a gestionat într-un mod adecvat toate avuţiile stăpânului său. Onestitatea sa era absolută. Când soţia lui Potifar a vrut să-l seducă şi l-a invitat să aibă relaţii sexuale cu ea, Iosif a declarat: „Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” Puritatea lui a fost absolută. Când Iosif a devenit mâna dreaptă a lui Faraon, a elaborat un plan pentru a combate criza care urma să lovească lumea. Dar programul său de înmagazinare a proviziilor îi includea nu doar pe egipteni, ci pe oamenii din „toate ţările”. Generozitatea sa a fost absolută. Şi, în cele din urmă, când fraţii lui, cei care l-au aruncat în groapă, cei care l-au vândut, care i-au anunţat moartea, s-au temut că se va răzbuna pe ei pentru răul pe care i l-au făcut, Iosif „a început să plângă şi le-a spus: „Acum, nu vă întristaţi şi nu fiţi mâhniţi că m-aţi vândut ca să fiu adus aici, căci ca să vă scap viaţa m-a trimis Dumnezeu înaintea voastră. […] Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră ca să vă rămână sămânţa vie în ţară şi ca să vă păstreze viaţa printr-o mare izbăvire” (Geneza 45:2,5,7). Dragostea sa a fost absolută.

  Ceea ce a funcţionat la Iosif acum trei mii cinci sute de ani şi la Liddell acum mai bine de nouăzeci de ani poate să funcţioneze şi la tine. În realitate, cel mai important este: „Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10:31). Gloria lui Dumnezeu, acesta este cel mai mare absolut al nostru.

  #ceipatruabsoluţi

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...