Articolul precedentMulţumiri pentru spini
  Articolul următorLocalităţi sănătoase

  Cei patru absoluţi

  Să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. (1 Corinteni 10:31)

  Eric Liddell este cunoscut în lumea întreagă din două motive: 1) pentru că a câştigat medalia de aur la 400 de metri la Jocurile Olimpice din 1924; 2) pentru credincioşia sa faţă de Dumnezeu şi pentru consacrarea sa pentru cauza lui Hristos. Ce factori au făcut ca Liddell să fie un mare atlet şi un mare creştin? Cred că un lucru decisiv în viaţa lui a fost hotărârea de a face un legământ cu cele patru calităţi absolute susţinute de Grupul Oxford: 1) onestitate absolută; 2) puritate absolută; 3) generozitate absolută; 4) dragoste absolută.

  În realitate, ceea ce a făcut Grupul Oxford a fost să fie modele pentru tineri, bazându-se pe experienţa lui Iosif, fiul lui Iacov. Potrivit cu Geneza 39, atunci când Potifar „l-a pus mai-mare peste casa lui şi peste tot ce avea”, Iosif a gestionat într-un mod adecvat toate avuţiile stăpânului său. Onestitatea sa era absolută. Când soţia lui Potifar a vrut să-l seducă şi l-a invitat să aibă relaţii sexuale cu ea, Iosif a declarat: „Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” Puritatea lui a fost absolută. Când Iosif a devenit mâna dreaptă a lui Faraon, a elaborat un plan pentru a combate criza care urma să lovească lumea. Dar programul său de înmagazinare a proviziilor îi includea nu doar pe egipteni, ci pe oamenii din „toate ţările”. Generozitatea sa a fost absolută. Şi, în cele din urmă, când fraţii lui, cei care l-au aruncat în groapă, cei care l-au vândut, care i-au anunţat moartea, s-au temut că se va răzbuna pe ei pentru răul pe care i l-au făcut, Iosif „a început să plângă şi le-a spus: „Acum, nu vă întristaţi şi nu fiţi mâhniţi că m-aţi vândut ca să fiu adus aici, căci ca să vă scap viaţa m-a trimis Dumnezeu înaintea voastră. […] Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră ca să vă rămână sămânţa vie în ţară şi ca să vă păstreze viaţa printr-o mare izbăvire” (Geneza 45:2,5,7). Dragostea sa a fost absolută.

  Ceea ce a funcţionat la Iosif acum trei mii cinci sute de ani şi la Liddell acum mai bine de nouăzeci de ani poate să funcţioneze şi la tine. În realitate, cel mai important este: „Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10:31). Gloria lui Dumnezeu, acesta este cel mai mare absolut al nostru.

  #ceipatruabsoluţi

  Cei patru absoluţi - 2017. „Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10:31). Gloria lui Dumnezeu, acesta este cel mai mare absolut al nostru. #ceipatruabsoluţi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...