Articolul precedentMulţumiri pentru spini
  Articolul următorLocalităţi sănătoase

  Cei patru absoluţi

  Să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. (1 Corinteni 10:31)

  Eric Liddell este cunoscut în lumea întreagă din două motive: 1) pentru că a câştigat medalia de aur la 400 de metri la Jocurile Olimpice din 1924; 2) pentru credincioşia sa faţă de Dumnezeu şi pentru consacrarea sa pentru cauza lui Hristos. Ce factori au făcut ca Liddell să fie un mare atlet şi un mare creştin? Cred că un lucru decisiv în viaţa lui a fost hotărârea de a face un legământ cu cele patru calităţi absolute susţinute de Grupul Oxford: 1) onestitate absolută; 2) puritate absolută; 3) generozitate absolută; 4) dragoste absolută.

  În realitate, ceea ce a făcut Grupul Oxford a fost să fie modele pentru tineri, bazându-se pe experienţa lui Iosif, fiul lui Iacov. Potrivit cu Geneza 39, atunci când Potifar „l-a pus mai-mare peste casa lui şi peste tot ce avea”, Iosif a gestionat într-un mod adecvat toate avuţiile stăpânului său. Onestitatea sa era absolută. Când soţia lui Potifar a vrut să-l seducă şi l-a invitat să aibă relaţii sexuale cu ea, Iosif a declarat: „Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” Puritatea lui a fost absolută. Când Iosif a devenit mâna dreaptă a lui Faraon, a elaborat un plan pentru a combate criza care urma să lovească lumea. Dar programul său de înmagazinare a proviziilor îi includea nu doar pe egipteni, ci pe oamenii din „toate ţările”. Generozitatea sa a fost absolută. Şi, în cele din urmă, când fraţii lui, cei care l-au aruncat în groapă, cei care l-au vândut, care i-au anunţat moartea, s-au temut că se va răzbuna pe ei pentru răul pe care i l-au făcut, Iosif „a început să plângă şi le-a spus: „Acum, nu vă întristaţi şi nu fiţi mâhniţi că m-aţi vândut ca să fiu adus aici, căci ca să vă scap viaţa m-a trimis Dumnezeu înaintea voastră. […] Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră ca să vă rămână sămânţa vie în ţară şi ca să vă păstreze viaţa printr-o mare izbăvire” (Geneza 45:2,5,7). Dragostea sa a fost absolută.

  Ceea ce a funcţionat la Iosif acum trei mii cinci sute de ani şi la Liddell acum mai bine de nouăzeci de ani poate să funcţioneze şi la tine. În realitate, cel mai important este: „Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10:31). Gloria lui Dumnezeu, acesta este cel mai mare absolut al nostru.

  #ceipatruabsoluţi

  Cei patru absoluţi - 2017. „Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10:31). Gloria lui Dumnezeu, acesta este cel mai mare absolut al nostru.

#ceipatruabsoluţi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...