Articolul precedentLocalităţi sănătoase
  Articolul următorŞtergând lacrimile

  Din toată inima

  Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima. (Ieremia 19:13)

  O veche legendă spune că un discipol s-a apropiat de stăpânul său într-o seară călduroasă de vară şi i-a spus: „Stăpâne, vreau să-L întâlnesc pe Dumnezeu.” Stăpânul a zâmbit şi, cum afară era foarte cald, l-a invitat pe tânăr să facă o baie în râu. În timp ce tânărul intra în apă, stăpânul îl prinse şi îl ţinu forţat cu capul sub apă câteva momente bune.

  Tânărul se lupta cu înverşunare să se elibereze, dar cu cât se încorda mai mult, cu atât stăpânul îi afunda capul sub apă ca şi cum voia să îl înece. După mult efort, a obosit şi, observând aceasta, stăpânul l-a eliberat. Băiatul era tare supărat, dar stăpânul, cu un mare calm, îl întrebă:

  – Ce ţi-ai dorit cel mai mult când ţi-am ţinut capul sub apă?

  – Aer, a răspuns tânărul discipol.

  – Vei putea să-L întâlneşti pe Dumnezeu – spuse stăpânul – când îl vei căuta cu aceeaşi intensitate cu care căutai aer ca să respiri. Dar, dacă nu ai această dorinţă arzătoare, eforturile tale şi cărţile tale nu te vor ajuta cu nimic. Nu-L vei întâlni pe Dumnezeu dacă nu-L doreşti precum doreşti aerul.

  L-ai căutat deja pe Dumnezeu în felul acesta? Câteodată se pare că ne credem Goran Colak. Ştii cine este el? Este un tânăr croat care, în momentul de faţă, deţine recordul mondial pentru că a rezistat 22 de minute şi 32 de secunde sub apă, fără să respire. Pentru a-ţi face o idee despre magnitudinea acestei realizări, tu şi cu mine nu putem sta decât două sau trei minute fără să respirăm. Ei bine, fără Dumnezeu, noi nu putem trăi nicio secundă. Noi avem nevoie în mod necesar să-L întâlnim. În cartea profetului Amos, Domnul ne face această făgăduinţă: „Căutaţi-mă, şi veţi trăi” (Amos 5:4).

  Versetul de bază al meditaţiei de astăzi ne asigură că, atunci când Îl căutăm pe Domnul din toată inima, Îl vom găsi cu siguranţă. Mai mult, Dumnezeu este atât de aproape de tine, încât chiar şi bâjbâind, Îl poţi găsi, pentru că „nu este departe de fiecare din noi” (Faptele 17:27). Astăzi începe o nouă zi, o nouă ocazie de a-L căuta pe Dumnezeu din toată inima, iar El te va însoţi în tot ceea ce vei face.

  #caută-LpeDomnul #Dumnezeuesteaproapedetine

  Din toată inima - 2017. Dumnezeu este atât de aproape de tine, încât chiar şi bâjbâind, Îl poţi găsi, pentru că „nu este departe de fiecare din noi” (Faptele 17:27). Astăzi începe o nouă zi, o nouă ocazie de a-L căuta pe Dumnezeu din toată inima, iar El te va însoţi în tot ceea ce vei face. #caută-LpeDomnul #Dumnezeuesteaproapedetine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...