Articolul precedentLocalităţi sănătoase
  Articolul următorŞtergând lacrimile

  Din toată inima

  Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima. (Ieremia 19:13)

  O veche legendă spune că un discipol s-a apropiat de stăpânul său într-o seară călduroasă de vară şi i-a spus: „Stăpâne, vreau să-L întâlnesc pe Dumnezeu.” Stăpânul a zâmbit şi, cum afară era foarte cald, l-a invitat pe tânăr să facă o baie în râu. În timp ce tânărul intra în apă, stăpânul îl prinse şi îl ţinu forţat cu capul sub apă câteva momente bune.

  Tânărul se lupta cu înverşunare să se elibereze, dar cu cât se încorda mai mult, cu atât stăpânul îi afunda capul sub apă ca şi cum voia să îl înece. După mult efort, a obosit şi, observând aceasta, stăpânul l-a eliberat. Băiatul era tare supărat, dar stăpânul, cu un mare calm, îl întrebă:

  – Ce ţi-ai dorit cel mai mult când ţi-am ţinut capul sub apă?

  – Aer, a răspuns tânărul discipol.

  – Vei putea să-L întâlneşti pe Dumnezeu – spuse stăpânul – când îl vei căuta cu aceeaşi intensitate cu care căutai aer ca să respiri. Dar, dacă nu ai această dorinţă arzătoare, eforturile tale şi cărţile tale nu te vor ajuta cu nimic. Nu-L vei întâlni pe Dumnezeu dacă nu-L doreşti precum doreşti aerul.

  L-ai căutat deja pe Dumnezeu în felul acesta? Câteodată se pare că ne credem Goran Colak. Ştii cine este el? Este un tânăr croat care, în momentul de faţă, deţine recordul mondial pentru că a rezistat 22 de minute şi 32 de secunde sub apă, fără să respire. Pentru a-ţi face o idee despre magnitudinea acestei realizări, tu şi cu mine nu putem sta decât două sau trei minute fără să respirăm. Ei bine, fără Dumnezeu, noi nu putem trăi nicio secundă. Noi avem nevoie în mod necesar să-L întâlnim. În cartea profetului Amos, Domnul ne face această făgăduinţă: „Căutaţi-mă, şi veţi trăi” (Amos 5:4).

  Versetul de bază al meditaţiei de astăzi ne asigură că, atunci când Îl căutăm pe Domnul din toată inima, Îl vom găsi cu siguranţă. Mai mult, Dumnezeu este atât de aproape de tine, încât chiar şi bâjbâind, Îl poţi găsi, pentru că „nu este departe de fiecare din noi” (Faptele 17:27). Astăzi începe o nouă zi, o nouă ocazie de a-L căuta pe Dumnezeu din toată inima, iar El te va însoţi în tot ceea ce vei face.

  #caută-LpeDomnul #Dumnezeuesteaproapedetine

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...