Din toată inima

Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima. (Ieremia 19:13)

O veche legendă spune că un discipol s-a apropiat de stăpânul său într-o seară călduroasă de vară şi i-a spus: „Stăpâne, vreau să-L întâlnesc pe Dumnezeu.” Stăpânul a zâmbit şi, cum afară era foarte cald, l-a invitat pe tânăr să facă o baie în râu. În timp ce tânărul intra în apă, stăpânul îl prinse şi îl ţinu forţat cu capul sub apă câteva momente bune.

Tânărul se lupta cu înverşunare să se elibereze, dar cu cât se încorda mai mult, cu atât stăpânul îi afunda capul sub apă ca şi cum voia să îl înece. După mult efort, a obosit şi, observând aceasta, stăpânul l-a eliberat. Băiatul era tare supărat, dar stăpânul, cu un mare calm, îl întrebă:

– Ce ţi-ai dorit cel mai mult când ţi-am ţinut capul sub apă?

– Aer, a răspuns tânărul discipol.

– Vei putea să-L întâlneşti pe Dumnezeu – spuse stăpânul – când îl vei căuta cu aceeaşi intensitate cu care căutai aer ca să respiri. Dar, dacă nu ai această dorinţă arzătoare, eforturile tale şi cărţile tale nu te vor ajuta cu nimic. Nu-L vei întâlni pe Dumnezeu dacă nu-L doreşti precum doreşti aerul.

L-ai căutat deja pe Dumnezeu în felul acesta? Câteodată se pare că ne credem Goran Colak. Ştii cine este el? Este un tânăr croat care, în momentul de faţă, deţine recordul mondial pentru că a rezistat 22 de minute şi 32 de secunde sub apă, fără să respire. Pentru a-ţi face o idee despre magnitudinea acestei realizări, tu şi cu mine nu putem sta decât două sau trei minute fără să respirăm. Ei bine, fără Dumnezeu, noi nu putem trăi nicio secundă. Noi avem nevoie în mod necesar să-L întâlnim. În cartea profetului Amos, Domnul ne face această făgăduinţă: „Căutaţi-mă, şi veţi trăi” (Amos 5:4).

Versetul de bază al meditaţiei de astăzi ne asigură că, atunci când Îl căutăm pe Domnul din toată inima, Îl vom găsi cu siguranţă. Mai mult, Dumnezeu este atât de aproape de tine, încât chiar şi bâjbâind, Îl poţi găsi, pentru că „nu este departe de fiecare din noi” (Faptele 17:27). Astăzi începe o nouă zi, o nouă ocazie de a-L căuta pe Dumnezeu din toată inima, iar El te va însoţi în tot ceea ce vei face.

#caută-LpeDomnul #Dumnezeuesteaproapedetine

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor