Poemul lui Dumnezeu

  Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus. (Efeseni 2:10)

  Marc Quinn s-a străduit să uimească lumea cu excentricităţile lui sculpturale, ca, de exemplu lucrarea în care şi-a sculptat propriul cap şi l-a umplut cu patru litri jumătate din sângele propriu. Dar opera care i-a lăsat pe toţi cu gura căscată este „Sirena”, o sculptură în aur masiv al supermodelului Kate Moss. Această statuie în aur are meritul de a fi cea mai mare care a fost realizată din vremea faraonilor din Egipt şi până astăzi. Ea are mai bine de cincizeci de kilograme de aur şi valorează trei milioane de dolari.

  Ce credea Quinn expunând o operă de artă atât de scumpă? Iată răspunsul lui la această întrebare, acordat postului de televiziune britanic, BBC: „M-am gândit […] să fac o sculptură a persoanei care reprezintă idealul de frumuseţe în acest moment.”

  Bine, nu ştiu care e părerea ta, dar eu personal sunt sigur că nu mă potrivesc cu „idealul de frumuseţe” al lui Quinn; de asemenea, mă resemnez să-mi pierd orice speranţă că acest sculptor englez va face vreodată o imagine a chipului meu asimetric. Acum, să nu credeţi că asta mă deprimă. Deloc!

  Chiar dacă nu îndeplinim condiţiile cerute de Quinn, noi suntem capodopera celui mai minunat artist al universului: Dumnezeu Însuşi. Aceasta declară şi apostolul Pavel: „Căci noi suntem lucrarea Lui” (Efeseni 2:10). Atenţia mi-a fost atrasă puternic de termenul grec tradus prin „lucrarea”. Pavel foloseşte cuvântul póiema. Vezi ceva aici? Sunt sigur că da. Termenul „poem” derivă din póiema.

  Noi suntem un poem scris chiar de mâna Domnului! Apropiaţii şi prietenii noştri pot să citească pe parcursul vieţii tale cea mai preţioasă poezie compusă de Dumnezeul cerului. „Noi suntem lucrarea Lui”, în consecinţă, viaţa noastră, respiraţia noastră, gândurile noastre, toate trebuie să declare lumii măsura harului divin.

  Ca făpturi create de Domnul, valoarea noastră e infinită, pentru că suntem o operă de artă a maiestăţii divine. Noi suntem chiar chipul lui Dumnezeu în această lume palidă. William Shakespeare exprima caracterul nostru unic în următoarele cuvinte: „Ce operă de artă este fiinţa umană! Ce nobleţe în gândire! Cât de infinit în aptitudini! Cât de expresiv şi de admirabil în formă şi în mişcare!”

  #eusuntuncopilalluiDumnezeu #creatdupăchipulSău

  Poemul lui Dumnezeu - 2017. Ca făpturi create de Domnul, valoarea noastră e infinită, pentru că suntem o operă de artă a maiestăţii divine. Noi suntem chiar chipul lui Dumnezeu în această lume palidă. #eusuntuncopilalluiDumnezeu #creatdupăchipulSău
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...