Poemul lui Dumnezeu

  Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus. (Efeseni 2:10)

  Marc Quinn s-a străduit să uimească lumea cu excentricităţile lui sculpturale, ca, de exemplu lucrarea în care şi-a sculptat propriul cap şi l-a umplut cu patru litri jumătate din sângele propriu. Dar opera care i-a lăsat pe toţi cu gura căscată este „Sirena”, o sculptură în aur masiv al supermodelului Kate Moss. Această statuie în aur are meritul de a fi cea mai mare care a fost realizată din vremea faraonilor din Egipt şi până astăzi. Ea are mai bine de cincizeci de kilograme de aur şi valorează trei milioane de dolari.

  Ce credea Quinn expunând o operă de artă atât de scumpă? Iată răspunsul lui la această întrebare, acordat postului de televiziune britanic, BBC: „M-am gândit […] să fac o sculptură a persoanei care reprezintă idealul de frumuseţe în acest moment.”

  Bine, nu ştiu care e părerea ta, dar eu personal sunt sigur că nu mă potrivesc cu „idealul de frumuseţe” al lui Quinn; de asemenea, mă resemnez să-mi pierd orice speranţă că acest sculptor englez va face vreodată o imagine a chipului meu asimetric. Acum, să nu credeţi că asta mă deprimă. Deloc!

  Chiar dacă nu îndeplinim condiţiile cerute de Quinn, noi suntem capodopera celui mai minunat artist al universului: Dumnezeu Însuşi. Aceasta declară şi apostolul Pavel: „Căci noi suntem lucrarea Lui” (Efeseni 2:10). Atenţia mi-a fost atrasă puternic de termenul grec tradus prin „lucrarea”. Pavel foloseşte cuvântul póiema. Vezi ceva aici? Sunt sigur că da. Termenul „poem” derivă din póiema.

  Noi suntem un poem scris chiar de mâna Domnului! Apropiaţii şi prietenii noştri pot să citească pe parcursul vieţii tale cea mai preţioasă poezie compusă de Dumnezeul cerului. „Noi suntem lucrarea Lui”, în consecinţă, viaţa noastră, respiraţia noastră, gândurile noastre, toate trebuie să declare lumii măsura harului divin.

  Ca făpturi create de Domnul, valoarea noastră e infinită, pentru că suntem o operă de artă a maiestăţii divine. Noi suntem chiar chipul lui Dumnezeu în această lume palidă. William Shakespeare exprima caracterul nostru unic în următoarele cuvinte: „Ce operă de artă este fiinţa umană! Ce nobleţe în gândire! Cât de infinit în aptitudini! Cât de expresiv şi de admirabil în formă şi în mişcare!”

  #eusuntuncopilalluiDumnezeu #creatdupăchipulSău

  Poemul lui Dumnezeu - 2017. Ca făpturi create de Domnul, valoarea noastră e infinită, pentru că suntem o operă de artă a maiestăţii divine. Noi suntem chiar chipul lui Dumnezeu în această lume palidă.

#eusuntuncopilalluiDumnezeu #creatdupăchipulSău
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...