Poemul lui Dumnezeu

  Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus. (Efeseni 2:10)

  Marc Quinn s-a străduit să uimească lumea cu excentricităţile lui sculpturale, ca, de exemplu lucrarea în care şi-a sculptat propriul cap şi l-a umplut cu patru litri jumătate din sângele propriu. Dar opera care i-a lăsat pe toţi cu gura căscată este „Sirena”, o sculptură în aur masiv al supermodelului Kate Moss. Această statuie în aur are meritul de a fi cea mai mare care a fost realizată din vremea faraonilor din Egipt şi până astăzi. Ea are mai bine de cincizeci de kilograme de aur şi valorează trei milioane de dolari.

  Ce credea Quinn expunând o operă de artă atât de scumpă? Iată răspunsul lui la această întrebare, acordat postului de televiziune britanic, BBC: „M-am gândit […] să fac o sculptură a persoanei care reprezintă idealul de frumuseţe în acest moment.”

  Bine, nu ştiu care e părerea ta, dar eu personal sunt sigur că nu mă potrivesc cu „idealul de frumuseţe” al lui Quinn; de asemenea, mă resemnez să-mi pierd orice speranţă că acest sculptor englez va face vreodată o imagine a chipului meu asimetric. Acum, să nu credeţi că asta mă deprimă. Deloc!

  Chiar dacă nu îndeplinim condiţiile cerute de Quinn, noi suntem capodopera celui mai minunat artist al universului: Dumnezeu Însuşi. Aceasta declară şi apostolul Pavel: „Căci noi suntem lucrarea Lui” (Efeseni 2:10). Atenţia mi-a fost atrasă puternic de termenul grec tradus prin „lucrarea”. Pavel foloseşte cuvântul póiema. Vezi ceva aici? Sunt sigur că da. Termenul „poem” derivă din póiema.

  Noi suntem un poem scris chiar de mâna Domnului! Apropiaţii şi prietenii noştri pot să citească pe parcursul vieţii tale cea mai preţioasă poezie compusă de Dumnezeul cerului. „Noi suntem lucrarea Lui”, în consecinţă, viaţa noastră, respiraţia noastră, gândurile noastre, toate trebuie să declare lumii măsura harului divin.

  Ca făpturi create de Domnul, valoarea noastră e infinită, pentru că suntem o operă de artă a maiestăţii divine. Noi suntem chiar chipul lui Dumnezeu în această lume palidă. William Shakespeare exprima caracterul nostru unic în următoarele cuvinte: „Ce operă de artă este fiinţa umană! Ce nobleţe în gândire! Cât de infinit în aptitudini! Cât de expresiv şi de admirabil în formă şi în mişcare!”

  #eusuntuncopilalluiDumnezeu #creatdupăchipulSău

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...