Dumnezeu să te binecuvânteze

  Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos. (Efeseni 1:3)

  Nu ştim nici cine a făcut-o şi nici de ce, dar mesajul desenat în zăpada adunată pe spaţiul de parcare al spitalului a atras atenţia tuturor. Angela Washek, o infirmieră care lucra la Secţia de terapie intensivă, ne povesteşte că o tânără a cărei mamă nu s-a trezit din anestezie după o operaţie chirurgicală a început să plângă de îndată ce l-a citit.

  Deb Song, purtătorul de cuvânt al centrului medical, a declarat că astfel de cuvinte transmit consolare, speranţă şi dragoste atât bolnavilor, cât şi medicilor şi infirmierelor care lucrează în spital. „Căutăm să aflăm cine a scris acest mesaj, care a putut să aducă un zâmbet pe feţele mai multor membri ai personalului şi pe feţele pacienţilor”, a spus el.

  Vrei să ştii în ce consta mesajul? Spunea simplu: „Dumnezeu să te binecuvânteze.” Nu este nevoie să-ţi însuşeşti expresii pretenţioase, nici fraze pompoase, pentru ca oamenii care ne înconjoară să primească un cuvânt de încurajare. Un simplu şi sincer „Dumnezeu să te binecuvânteze” cuprinde toată forţa necesară pentru a schimba permanent cursul gândurilor unei persoane şi să deseneze un zâmbet pe faţa acesteia.

  Unul dintre pasajele cele mai importante şi mai frumoase din Cuvântul lui Dumnezeu este binecuvântarea solemnă din Numeri 6:24-26. Ştii cum începe versetul? Începe astfel: „Domnul să te binecuvânteze.” După cum poţi vedea, subiectul rugăciunii este Dumnezeu. De îndată ce cuvintele binecuvântării ne ies de pe buze, trebuie să realizăm că doar Domnul poate să binecuvânteze. El este sursa, tu şi cu mine suntem doar canale prin care se revarsă această binecuvântare.

  Începe chiar de astăzi să păstrezi în minte că tu eşti copilul unui Dumnezeu căruia îi face plăcere să binecuvânteze. Astăzi, Dumnezeul cerului va revărsa asupra ta „belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10), iar tu, la rândul tău, vei duce binecuvântare altora. Un simplu „Dumnezeu să te binecuvânteze”, ieşit de pe buzele tale sau scris de mâna ta, va fi suficient pentru a umple de speranţă un suflet îngrijorat. Tu eşti un agent al binecuvântărilor Dumnezeului atotputernic.

  #Dumnezeusătebinecuvânteze #speranţăşicuraj

  Dumnezeu să te binecuvânteze - 2017. Un simplu „Dumnezeu să te binecuvânteze”, ieşit de pe buzele tale sau scris de mâna ta, va fi suficient pentru a umple de speranţă un suflet îngrijorat. Tu eşti un agent al binecuvântărilor Dumnezeului atotputernic. #Dumnezeusătebinecuvânteze #speranţăşicuraj
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...