Dumnezeu să te binecuvânteze

  Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos. (Efeseni 1:3)

  Nu ştim nici cine a făcut-o şi nici de ce, dar mesajul desenat în zăpada adunată pe spaţiul de parcare al spitalului a atras atenţia tuturor. Angela Washek, o infirmieră care lucra la Secţia de terapie intensivă, ne povesteşte că o tânără a cărei mamă nu s-a trezit din anestezie după o operaţie chirurgicală a început să plângă de îndată ce l-a citit.

  Deb Song, purtătorul de cuvânt al centrului medical, a declarat că astfel de cuvinte transmit consolare, speranţă şi dragoste atât bolnavilor, cât şi medicilor şi infirmierelor care lucrează în spital. „Căutăm să aflăm cine a scris acest mesaj, care a putut să aducă un zâmbet pe feţele mai multor membri ai personalului şi pe feţele pacienţilor”, a spus el.

  Vrei să ştii în ce consta mesajul? Spunea simplu: „Dumnezeu să te binecuvânteze.” Nu este nevoie să-ţi însuşeşti expresii pretenţioase, nici fraze pompoase, pentru ca oamenii care ne înconjoară să primească un cuvânt de încurajare. Un simplu şi sincer „Dumnezeu să te binecuvânteze” cuprinde toată forţa necesară pentru a schimba permanent cursul gândurilor unei persoane şi să deseneze un zâmbet pe faţa acesteia.

  Unul dintre pasajele cele mai importante şi mai frumoase din Cuvântul lui Dumnezeu este binecuvântarea solemnă din Numeri 6:24-26. Ştii cum începe versetul? Începe astfel: „Domnul să te binecuvânteze.” După cum poţi vedea, subiectul rugăciunii este Dumnezeu. De îndată ce cuvintele binecuvântării ne ies de pe buze, trebuie să realizăm că doar Domnul poate să binecuvânteze. El este sursa, tu şi cu mine suntem doar canale prin care se revarsă această binecuvântare.

  Începe chiar de astăzi să păstrezi în minte că tu eşti copilul unui Dumnezeu căruia îi face plăcere să binecuvânteze. Astăzi, Dumnezeul cerului va revărsa asupra ta „belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10), iar tu, la rândul tău, vei duce binecuvântare altora. Un simplu „Dumnezeu să te binecuvânteze”, ieşit de pe buzele tale sau scris de mâna ta, va fi suficient pentru a umple de speranţă un suflet îngrijorat. Tu eşti un agent al binecuvântărilor Dumnezeului atotputernic.

  #Dumnezeusătebinecuvânteze #speranţăşicuraj

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...