Dumnezeu să te binecuvânteze

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos. (Efeseni 1:3)

Nu ştim nici cine a făcut-o şi nici de ce, dar mesajul desenat în zăpada adunată pe spaţiul de parcare al spitalului a atras atenţia tuturor. Angela Washek, o infirmieră care lucra la Secţia de terapie intensivă, ne povesteşte că o tânără a cărei mamă nu s-a trezit din anestezie după o operaţie chirurgicală a început să plângă de îndată ce l-a citit.

Deb Song, purtătorul de cuvânt al centrului medical, a declarat că astfel de cuvinte transmit consolare, speranţă şi dragoste atât bolnavilor, cât şi medicilor şi infirmierelor care lucrează în spital. „Căutăm să aflăm cine a scris acest mesaj, care a putut să aducă un zâmbet pe feţele mai multor membri ai personalului şi pe feţele pacienţilor”, a spus el.

Vrei să ştii în ce consta mesajul? Spunea simplu: „Dumnezeu să te binecuvânteze.” Nu este nevoie să-ţi însuşeşti expresii pretenţioase, nici fraze pompoase, pentru ca oamenii care ne înconjoară să primească un cuvânt de încurajare. Un simplu şi sincer „Dumnezeu să te binecuvânteze” cuprinde toată forţa necesară pentru a schimba permanent cursul gândurilor unei persoane şi să deseneze un zâmbet pe faţa acesteia.

Unul dintre pasajele cele mai importante şi mai frumoase din Cuvântul lui Dumnezeu este binecuvântarea solemnă din Numeri 6:24-26. Ştii cum începe versetul? Începe astfel: „Domnul să te binecuvânteze.” După cum poţi vedea, subiectul rugăciunii este Dumnezeu. De îndată ce cuvintele binecuvântării ne ies de pe buze, trebuie să realizăm că doar Domnul poate să binecuvânteze. El este sursa, tu şi cu mine suntem doar canale prin care se revarsă această binecuvântare.

Începe chiar de astăzi să păstrezi în minte că tu eşti copilul unui Dumnezeu căruia îi face plăcere să binecuvânteze. Astăzi, Dumnezeul cerului va revărsa asupra ta „belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10), iar tu, la rândul tău, vei duce binecuvântare altora. Un simplu „Dumnezeu să te binecuvânteze”, ieşit de pe buzele tale sau scris de mâna ta, va fi suficient pentru a umple de speranţă un suflet îngrijorat. Tu eşti un agent al binecuvântărilor Dumnezeului atotputernic.

#Dumnezeusătebinecuvânteze #speranţăşicuraj

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video