O viaţă de sacrificiu?

  După cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. (Efeseni 5:2)

  Ce viitor îi poţi prezice unui copil de zece ani care, zi de zi, trebuie să lucreze într-o fabrică de textile de la ora şase dimineaţa până la şase seara. La prima vedere, destinul acestui băiat ar părea nepromiţător, nu-i aşa? Şi dacă acest copil, în timp ce lucrează la maşina de bumbac, citeşte o carte, apoi, ieşind de la lucru trebuie să meargă direct la şcoală, iar ieşind de la şcoală trebuie să se dedice lecţiilor zilei următoare până târziu în noapte, ai vrea să schimbi viaţa cu a lui?

  Acest băiat a ajuns într-o poziţie importantă în sânul fabricii în care lucra, a absolvit liceul, a intrat la Facultatea de Medicină din Glasgow, în Ecoss, şi fără niciun sprijin financiar, a terminat într-un mod strălucit studiile universitare. Ştii ce a făcut după aceea? În loc să-şi profeseze meseria în comoditatea ţării sale, s-a îmbarcat ca misionar în Africa pentru a-i evangheliza, educa şi îngriji pe indigeni. În timp ce slujea ca ambasador al lui Hristos, a căzut grav bolnav de mai multe ori, şi-a văzut soţia murind, iar un leu aproape i-a smuls un braţ.

  Despre cine este vorba? Despre Sir David Livingstone, celebrul misionar şi explorator. Probabil spui: „Wooooh!!! Acest om chiar s-a sacrificat!”

  Este adevărat! Deci consider potrivit să împărtăşesc cu tine un paragraf din discursul pe care Livingstone l-a susţinut în 1857, în faţa unui grup de studenţi ai Universităţii Cambridge:

  „Oamenii vorbesc despre sacrificiul pe care l-am făcut petrecându-mi o mare parte din viaţă în Africa. Este un sacrificiu să plăteşti o mică parte dintr-o datorie, datorie de care nu vom reuşi să scăpăm, datorie faţă de Dumnezeul nostru? Este un sacrificiu să faci ceva care aduce ca recompensă binecuvântarea sănătăţii, cunoştinţa practică a binelui, pacea sufletului şi speranţa vie a unui destin glorios? Nu! Cu siguranţă, nu! O spun apăsat: Nu este un sacrificiu! […] Acesta nu a fost niciodată un sacrificiu din partea mea. Noi nu putem vorbi despre sacrificiu când ne amintim de marele sacrificiu săvârşit de cel care a coborât de la tronul Tatălui Său, din înălţimile nepieritoare pentru a Se oferi în locul nostru.”

  Sacrificiile noastre, oricât de mari ni s-ar părea, nu vor putea egala niciodată sacrificiul pe care Isus l-a făcut pentru noi toţi.

  #slujire #devotament

  O viaţă de sacrificiu? - 2017. Sacrificiile noastre, oricât de mari ni s-ar părea, nu vor putea egala niciodată sacrificiul pe care Isus l-a făcut pentru noi toţi. #slujire #devotament
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...