O viaţă de sacrificiu?

  După cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. (Efeseni 5:2)

  Ce viitor îi poţi prezice unui copil de zece ani care, zi de zi, trebuie să lucreze într-o fabrică de textile de la ora şase dimineaţa până la şase seara. La prima vedere, destinul acestui băiat ar părea nepromiţător, nu-i aşa? Şi dacă acest copil, în timp ce lucrează la maşina de bumbac, citeşte o carte, apoi, ieşind de la lucru trebuie să meargă direct la şcoală, iar ieşind de la şcoală trebuie să se dedice lecţiilor zilei următoare până târziu în noapte, ai vrea să schimbi viaţa cu a lui?

  Acest băiat a ajuns într-o poziţie importantă în sânul fabricii în care lucra, a absolvit liceul, a intrat la Facultatea de Medicină din Glasgow, în Ecoss, şi fără niciun sprijin financiar, a terminat într-un mod strălucit studiile universitare. Ştii ce a făcut după aceea? În loc să-şi profeseze meseria în comoditatea ţării sale, s-a îmbarcat ca misionar în Africa pentru a-i evangheliza, educa şi îngriji pe indigeni. În timp ce slujea ca ambasador al lui Hristos, a căzut grav bolnav de mai multe ori, şi-a văzut soţia murind, iar un leu aproape i-a smuls un braţ.

  Despre cine este vorba? Despre Sir David Livingstone, celebrul misionar şi explorator. Probabil spui: „Wooooh!!! Acest om chiar s-a sacrificat!”

  Este adevărat! Deci consider potrivit să împărtăşesc cu tine un paragraf din discursul pe care Livingstone l-a susţinut în 1857, în faţa unui grup de studenţi ai Universităţii Cambridge:

  „Oamenii vorbesc despre sacrificiul pe care l-am făcut petrecându-mi o mare parte din viaţă în Africa. Este un sacrificiu să plăteşti o mică parte dintr-o datorie, datorie de care nu vom reuşi să scăpăm, datorie faţă de Dumnezeul nostru? Este un sacrificiu să faci ceva care aduce ca recompensă binecuvântarea sănătăţii, cunoştinţa practică a binelui, pacea sufletului şi speranţa vie a unui destin glorios? Nu! Cu siguranţă, nu! O spun apăsat: Nu este un sacrificiu! […] Acesta nu a fost niciodată un sacrificiu din partea mea. Noi nu putem vorbi despre sacrificiu când ne amintim de marele sacrificiu săvârşit de cel care a coborât de la tronul Tatălui Său, din înălţimile nepieritoare pentru a Se oferi în locul nostru.”

  Sacrificiile noastre, oricât de mari ni s-ar părea, nu vor putea egala niciodată sacrificiul pe care Isus l-a făcut pentru noi toţi.

  #slujire #devotament

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...