O viaţă de sacrificiu?

  După cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. (Efeseni 5:2)

  Ce viitor îi poţi prezice unui copil de zece ani care, zi de zi, trebuie să lucreze într-o fabrică de textile de la ora şase dimineaţa până la şase seara. La prima vedere, destinul acestui băiat ar părea nepromiţător, nu-i aşa? Şi dacă acest copil, în timp ce lucrează la maşina de bumbac, citeşte o carte, apoi, ieşind de la lucru trebuie să meargă direct la şcoală, iar ieşind de la şcoală trebuie să se dedice lecţiilor zilei următoare până târziu în noapte, ai vrea să schimbi viaţa cu a lui?

  Acest băiat a ajuns într-o poziţie importantă în sânul fabricii în care lucra, a absolvit liceul, a intrat la Facultatea de Medicină din Glasgow, în Ecoss, şi fără niciun sprijin financiar, a terminat într-un mod strălucit studiile universitare. Ştii ce a făcut după aceea? În loc să-şi profeseze meseria în comoditatea ţării sale, s-a îmbarcat ca misionar în Africa pentru a-i evangheliza, educa şi îngriji pe indigeni. În timp ce slujea ca ambasador al lui Hristos, a căzut grav bolnav de mai multe ori, şi-a văzut soţia murind, iar un leu aproape i-a smuls un braţ.

  Despre cine este vorba? Despre Sir David Livingstone, celebrul misionar şi explorator. Probabil spui: „Wooooh!!! Acest om chiar s-a sacrificat!”

  Este adevărat! Deci consider potrivit să împărtăşesc cu tine un paragraf din discursul pe care Livingstone l-a susţinut în 1857, în faţa unui grup de studenţi ai Universităţii Cambridge:

  „Oamenii vorbesc despre sacrificiul pe care l-am făcut petrecându-mi o mare parte din viaţă în Africa. Este un sacrificiu să plăteşti o mică parte dintr-o datorie, datorie de care nu vom reuşi să scăpăm, datorie faţă de Dumnezeul nostru? Este un sacrificiu să faci ceva care aduce ca recompensă binecuvântarea sănătăţii, cunoştinţa practică a binelui, pacea sufletului şi speranţa vie a unui destin glorios? Nu! Cu siguranţă, nu! O spun apăsat: Nu este un sacrificiu! […] Acesta nu a fost niciodată un sacrificiu din partea mea. Noi nu putem vorbi despre sacrificiu când ne amintim de marele sacrificiu săvârşit de cel care a coborât de la tronul Tatălui Său, din înălţimile nepieritoare pentru a Se oferi în locul nostru.”

  Sacrificiile noastre, oricât de mari ni s-ar părea, nu vor putea egala niciodată sacrificiul pe care Isus l-a făcut pentru noi toţi.

  #slujire #devotament

  O viaţă de sacrificiu? - 2017. Sacrificiile noastre, oricât de mari ni s-ar părea, nu vor putea egala niciodată sacrificiul pe care Isus l-a făcut pentru noi toţi.

#slujire #devotament
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...