O viaţă de sacrificiu?

După cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. (Efeseni 5:2)

Ce viitor îi poţi prezice unui copil de zece ani care, zi de zi, trebuie să lucreze într-o fabrică de textile de la ora şase dimineaţa până la şase seara. La prima vedere, destinul acestui băiat ar părea nepromiţător, nu-i aşa? Şi dacă acest copil, în timp ce lucrează la maşina de bumbac, citeşte o carte, apoi, ieşind de la lucru trebuie să meargă direct la şcoală, iar ieşind de la şcoală trebuie să se dedice lecţiilor zilei următoare până târziu în noapte, ai vrea să schimbi viaţa cu a lui?

Acest băiat a ajuns într-o poziţie importantă în sânul fabricii în care lucra, a absolvit liceul, a intrat la Facultatea de Medicină din Glasgow, în Ecoss, şi fără niciun sprijin financiar, a terminat într-un mod strălucit studiile universitare. Ştii ce a făcut după aceea? În loc să-şi profeseze meseria în comoditatea ţării sale, s-a îmbarcat ca misionar în Africa pentru a-i evangheliza, educa şi îngriji pe indigeni. În timp ce slujea ca ambasador al lui Hristos, a căzut grav bolnav de mai multe ori, şi-a văzut soţia murind, iar un leu aproape i-a smuls un braţ.

Despre cine este vorba? Despre Sir David Livingstone, celebrul misionar şi explorator. Probabil spui: „Wooooh!!! Acest om chiar s-a sacrificat!”

De același autor

Este adevărat! Deci consider potrivit să împărtăşesc cu tine un paragraf din discursul pe care Livingstone l-a susţinut în 1857, în faţa unui grup de studenţi ai Universităţii Cambridge:

„Oamenii vorbesc despre sacrificiul pe care l-am făcut petrecându-mi o mare parte din viaţă în Africa. Este un sacrificiu să plăteşti o mică parte dintr-o datorie, datorie de care nu vom reuşi să scăpăm, datorie faţă de Dumnezeul nostru? Este un sacrificiu să faci ceva care aduce ca recompensă binecuvântarea sănătăţii, cunoştinţa practică a binelui, pacea sufletului şi speranţa vie a unui destin glorios? Nu! Cu siguranţă, nu! O spun apăsat: Nu este un sacrificiu! […] Acesta nu a fost niciodată un sacrificiu din partea mea. Noi nu putem vorbi despre sacrificiu când ne amintim de marele sacrificiu săvârşit de cel care a coborât de la tronul Tatălui Său, din înălţimile nepieritoare pentru a Se oferi în locul nostru.”

Sacrificiile noastre, oricât de mari ni s-ar părea, nu vor putea egala niciodată sacrificiul pe care Isus l-a făcut pentru noi toţi.

#slujire #devotament

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O viaţă de sacrificiu? - 2017. Sacrificiile noastre, oricât de mari ni s-ar părea, nu vor putea egala niciodată sacrificiul pe care Isus l-a făcut pentru noi toţi.

#slujire #devotament pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.