Diferenţa este în Isus

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  În ziua în care Livingstone a fost înmormântat în cimitirul Catedralei Westminster, mii de oameni s-au strâns acolo. Printre persoanele prezente se afla un bărbat care nu se putea opri din plâns. Când cineva din asistenţă l-a întrebat de ce plânge aşa de disperat, el a răspuns: „Este pentru că micul David şi cu mine ne-am născut şi am crescut în acelaşi cartier, am mers la acelaşi colegiu […]; am lucrat la aceeaşi fabrică[…], dar astăzi, el este onorat de naţiune, în timp ce eu, eu am rămas necunoscut, dispreţuit şi dezonorat. Unicul destin ce-mi stă în faţă este să fiu înmormântat ca beţiv” – Orlando Boyer, Biografias de grandes cristianos [Biografia marilor creştini], p. 159.

  Doi tineri având aceeaşi origine, din acelaşi sat natal; unul reuşeşte în viaţă, în timp ce celălalt dispare fără să lase vreo urmă. În care din cele două vieţi te regăseşti? Să-i permitem lui Livingstone să ne răspundă chiar el cum a reuşit să depăşească toate obstacolele cărora a trebuit să le facă faţă în tinereţea sa: „Eu nu aş fi avut nimic din ceea ce am sau voi avea, dacă nu ar fi fost această legătură cu Împărăţia lui Hristos. Dacă din ceea ce eu am, ceva poate să slujească Împărăţiei Tale, oh, Isuse, Ţi-l dau Ţie, căruia îi datorez totul în această lume şi în veşnicie.” – Idem, p. 154.

  Livingstone I-a dat totul lui Hristos. El L-a onorat pe Dumnezeu, şi Dumnezeu l-a onorat de asemenea. În experienţa sa s-a împlinit la literă această declaraţie divină: „Căci voi cinsti pe cine Mă cinsteşte” (1 Samuel 2:30). Din fragedă copilărie, el a nutrit în suflet dorinţa de a-L onora pe Dumnezeu prin ascultare de Cuvântul Său. Când avea nouă ani, a câştigat un Nou Testament recitând din memorie capitolul cel mai lung din Biblie: Psalmul 119.

  Dacă Hristos a făcut diferenţa în viaţa lui Livingstone, nu ar putea El să facă acelaşi lucru pentru tine? Cu siguranţă! Şi dacă îi permiţi, o va face. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Când vei înţelege că tot ceea ce ai îi datorezi lui Isus Hristos, vei face din viaţa ta o viaţă demnă de a fi trăită.

  #ÎidatoreztotulLui #viaţameaaparţineluiIsus

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...