Diferenţa este în Isus

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  În ziua în care Livingstone a fost înmormântat în cimitirul Catedralei Westminster, mii de oameni s-au strâns acolo. Printre persoanele prezente se afla un bărbat care nu se putea opri din plâns. Când cineva din asistenţă l-a întrebat de ce plânge aşa de disperat, el a răspuns: „Este pentru că micul David şi cu mine ne-am născut şi am crescut în acelaşi cartier, am mers la acelaşi colegiu […]; am lucrat la aceeaşi fabrică[…], dar astăzi, el este onorat de naţiune, în timp ce eu, eu am rămas necunoscut, dispreţuit şi dezonorat. Unicul destin ce-mi stă în faţă este să fiu înmormântat ca beţiv” – Orlando Boyer, Biografias de grandes cristianos [Biografia marilor creştini], p. 159.

  Doi tineri având aceeaşi origine, din acelaşi sat natal; unul reuşeşte în viaţă, în timp ce celălalt dispare fără să lase vreo urmă. În care din cele două vieţi te regăseşti? Să-i permitem lui Livingstone să ne răspundă chiar el cum a reuşit să depăşească toate obstacolele cărora a trebuit să le facă faţă în tinereţea sa: „Eu nu aş fi avut nimic din ceea ce am sau voi avea, dacă nu ar fi fost această legătură cu Împărăţia lui Hristos. Dacă din ceea ce eu am, ceva poate să slujească Împărăţiei Tale, oh, Isuse, Ţi-l dau Ţie, căruia îi datorez totul în această lume şi în veşnicie.” – Idem, p. 154.

  Livingstone I-a dat totul lui Hristos. El L-a onorat pe Dumnezeu, şi Dumnezeu l-a onorat de asemenea. În experienţa sa s-a împlinit la literă această declaraţie divină: „Căci voi cinsti pe cine Mă cinsteşte” (1 Samuel 2:30). Din fragedă copilărie, el a nutrit în suflet dorinţa de a-L onora pe Dumnezeu prin ascultare de Cuvântul Său. Când avea nouă ani, a câştigat un Nou Testament recitând din memorie capitolul cel mai lung din Biblie: Psalmul 119.

  Dacă Hristos a făcut diferenţa în viaţa lui Livingstone, nu ar putea El să facă acelaşi lucru pentru tine? Cu siguranţă! Şi dacă îi permiţi, o va face. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Când vei înţelege că tot ceea ce ai îi datorezi lui Isus Hristos, vei face din viaţa ta o viaţă demnă de a fi trăită.

  #ÎidatoreztotulLui #viaţameaaparţineluiIsus

  Diferenţa este în Isus - 2017. Când vei înţelege că tot ceea ce ai îi datorezi lui Isus Hristos, vei face din viaţa ta o viaţă demnă de a fi trăită.

#ÎidatoreztotulLui #viaţameaaparţineluiIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...