Diferenţa este în Isus

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  În ziua în care Livingstone a fost înmormântat în cimitirul Catedralei Westminster, mii de oameni s-au strâns acolo. Printre persoanele prezente se afla un bărbat care nu se putea opri din plâns. Când cineva din asistenţă l-a întrebat de ce plânge aşa de disperat, el a răspuns: „Este pentru că micul David şi cu mine ne-am născut şi am crescut în acelaşi cartier, am mers la acelaşi colegiu […]; am lucrat la aceeaşi fabrică[…], dar astăzi, el este onorat de naţiune, în timp ce eu, eu am rămas necunoscut, dispreţuit şi dezonorat. Unicul destin ce-mi stă în faţă este să fiu înmormântat ca beţiv” – Orlando Boyer, Biografias de grandes cristianos [Biografia marilor creştini], p. 159.

  Doi tineri având aceeaşi origine, din acelaşi sat natal; unul reuşeşte în viaţă, în timp ce celălalt dispare fără să lase vreo urmă. În care din cele două vieţi te regăseşti? Să-i permitem lui Livingstone să ne răspundă chiar el cum a reuşit să depăşească toate obstacolele cărora a trebuit să le facă faţă în tinereţea sa: „Eu nu aş fi avut nimic din ceea ce am sau voi avea, dacă nu ar fi fost această legătură cu Împărăţia lui Hristos. Dacă din ceea ce eu am, ceva poate să slujească Împărăţiei Tale, oh, Isuse, Ţi-l dau Ţie, căruia îi datorez totul în această lume şi în veşnicie.” – Idem, p. 154.

  Livingstone I-a dat totul lui Hristos. El L-a onorat pe Dumnezeu, şi Dumnezeu l-a onorat de asemenea. În experienţa sa s-a împlinit la literă această declaraţie divină: „Căci voi cinsti pe cine Mă cinsteşte” (1 Samuel 2:30). Din fragedă copilărie, el a nutrit în suflet dorinţa de a-L onora pe Dumnezeu prin ascultare de Cuvântul Său. Când avea nouă ani, a câştigat un Nou Testament recitând din memorie capitolul cel mai lung din Biblie: Psalmul 119.

  Dacă Hristos a făcut diferenţa în viaţa lui Livingstone, nu ar putea El să facă acelaşi lucru pentru tine? Cu siguranţă! Şi dacă îi permiţi, o va face. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Când vei înţelege că tot ceea ce ai îi datorezi lui Isus Hristos, vei face din viaţa ta o viaţă demnă de a fi trăită.

  #ÎidatoreztotulLui #viaţameaaparţineluiIsus

  Diferenţa este în Isus - 2017. Când vei înţelege că tot ceea ce ai îi datorezi lui Isus Hristos, vei face din viaţa ta o viaţă demnă de a fi trăită. #ÎidatoreztotulLui #viaţameaaparţineluiIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...