Dragostea eternă

Căci îndurarea Lui ţine în veac. (1 Cronici 16:41)

Tu eşti un băiat formidabil şi ştiu că orice fată ar fi fericită cu tine, dar eu cred că tu şi cu mine nu putem să fim logodnici.” Îţi sunt familiare aceste cuvinte? Fetele se străduiesc întotdeauna – cu toată curtoazia din lume – să sfărâme inima noastră în bucăţi. A trebuit vreodată să asculţi un asemenea discurs? Acum câteva zile am rămas stupefiat când am citit amara experienţă sentimentală a lui Victor Czerkasij.

De fapt, cuvintele de la începutul acestei meditaţii au fost cele folosite de logodnica lui Victor pentru a-l anunţa că ea a hotărât să pună capăt relaţiei de dragoste cu el şi că, din acel moment, ei nu mai erau decât simpli „prieteni”. Inima tânărului a fost devastată, ochii i s-au transformat într-un ocean de lacrimi, viaţa părea să nu mai aibă sens pentru el. Aducându-şi aminte de condiţia sa, a scris următoarele: „Nimeni din lumea întreagă, în acest moment, nu ar putea suferi mai mult ca mine. Un taifun care devastează Bangladeshul sau foametea într-o altă ţară africană nu ar putea fi mai tristă…” (Ta vie, le voyage le plus émotionnant, p. 59).

Ştii pe cine învinuia Victor de tragedia sa amoroasă? Pe Dumnezeu! În opinia lui, dacă Dumnezeu a ştiut cât de fericit era el cu această tânără, de ce a permis ca ea să pună punct relaţiei lor. Ar fi fost normal ca Dumnezeu să intervină pentru a menţine o logodnă în care una dintre părţi nu se simte confortabil? Îmi amintesc un titlu de carte sugestiv pentru această istorie: Logodna, ceva pentru doi. Dacă unul dintre cei doi nu se simte bine, atunci relaţia trebuie să înceteze.

Trebuie să ştii că, atâta timp cât vei trăi pe această planetă, va trebui să înfrunţi ocazii de durere amară cauzată de dragoste. Totuşi să nu crezi, precum Victor, că eşti singurul care suferă din dragoste. Cel care a suferit cel mai mult din dragoste, din tot universul, este Dumnezeu. El îi iubeşte pe oamenii care Îl dispreţuiesc; El îi iubeşte pe oamenii care Îl ignoră; îi iubeşte pe cei care Îi resping prietenia. Isus ştie bine durerea de a iubi pe cineva care nu te iubeşte. Şi totuşi dragostea lui Hristos se menţine invariabilă, în ciuda respingerii şi a indiferenţei noastre. Domnul îţi spune astăzi: „Te iubesc cu o iubire veşnică” (Ieremia 31:3). Vei răspunde tu acestei iubiri?

#dragostepentruDumnezeu #Dumnezeumăiubeşte #dragosteeternă

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor