Articolul precedentNu fii atât de generos
  Articolul următorMobilizează-ți apărarea

  Dragostea eternă

  Căci îndurarea Lui ţine în veac. (1 Cronici 16:41)

  Tu eşti un băiat formidabil şi ştiu că orice fată ar fi fericită cu tine, dar eu cred că tu şi cu mine nu putem să fim logodnici.” Îţi sunt familiare aceste cuvinte? Fetele se străduiesc întotdeauna – cu toată curtoazia din lume – să sfărâme inima noastră în bucăţi. A trebuit vreodată să asculţi un asemenea discurs? Acum câteva zile am rămas stupefiat când am citit amara experienţă sentimentală a lui Victor Czerkasij.

  De fapt, cuvintele de la începutul acestei meditaţii au fost cele folosite de logodnica lui Victor pentru a-l anunţa că ea a hotărât să pună capăt relaţiei de dragoste cu el şi că, din acel moment, ei nu mai erau decât simpli „prieteni”. Inima tânărului a fost devastată, ochii i s-au transformat într-un ocean de lacrimi, viaţa părea să nu mai aibă sens pentru el. Aducându-şi aminte de condiţia sa, a scris următoarele: „Nimeni din lumea întreagă, în acest moment, nu ar putea suferi mai mult ca mine. Un taifun care devastează Bangladeshul sau foametea într-o altă ţară africană nu ar putea fi mai tristă…” (Ta vie, le voyage le plus émotionnant, p. 59).

  Ştii pe cine învinuia Victor de tragedia sa amoroasă? Pe Dumnezeu! În opinia lui, dacă Dumnezeu a ştiut cât de fericit era el cu această tânără, de ce a permis ca ea să pună punct relaţiei lor. Ar fi fost normal ca Dumnezeu să intervină pentru a menţine o logodnă în care una dintre părţi nu se simte confortabil? Îmi amintesc un titlu de carte sugestiv pentru această istorie: Logodna, ceva pentru doi. Dacă unul dintre cei doi nu se simte bine, atunci relaţia trebuie să înceteze.

  Trebuie să ştii că, atâta timp cât vei trăi pe această planetă, va trebui să înfrunţi ocazii de durere amară cauzată de dragoste. Totuşi să nu crezi, precum Victor, că eşti singurul care suferă din dragoste. Cel care a suferit cel mai mult din dragoste, din tot universul, este Dumnezeu. El îi iubeşte pe oamenii care Îl dispreţuiesc; El îi iubeşte pe oamenii care Îl ignoră; îi iubeşte pe cei care Îi resping prietenia. Isus ştie bine durerea de a iubi pe cineva care nu te iubeşte. Şi totuşi dragostea lui Hristos se menţine invariabilă, în ciuda respingerii şi a indiferenţei noastre. Domnul îţi spune astăzi: „Te iubesc cu o iubire veşnică” (Ieremia 31:3). Vei răspunde tu acestei iubiri?

  #dragostepentruDumnezeu #Dumnezeumăiubeşte #dragosteeternă

  Dragostea eternă - 2017. Dragostea lui Hristos se menţine invariabilă, în ciuda respingerii şi a indiferenţei noastre. Domnul îţi spune astăzi: „Te iubesc cu o iubire veşnică” (Ieremia 31:3). Vei răspunde tu acestei iubiri?

#dragostepentruDumnezeu #Dumnezeumăiubeşte #dragosteeternă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...