Articolul precedentNu fii atât de generos
  Articolul următorMobilizează-ți apărarea

  Dragostea eternă

  Căci îndurarea Lui ţine în veac. (1 Cronici 16:41)

  Tu eşti un băiat formidabil şi ştiu că orice fată ar fi fericită cu tine, dar eu cred că tu şi cu mine nu putem să fim logodnici.” Îţi sunt familiare aceste cuvinte? Fetele se străduiesc întotdeauna – cu toată curtoazia din lume – să sfărâme inima noastră în bucăţi. A trebuit vreodată să asculţi un asemenea discurs? Acum câteva zile am rămas stupefiat când am citit amara experienţă sentimentală a lui Victor Czerkasij.

  De fapt, cuvintele de la începutul acestei meditaţii au fost cele folosite de logodnica lui Victor pentru a-l anunţa că ea a hotărât să pună capăt relaţiei de dragoste cu el şi că, din acel moment, ei nu mai erau decât simpli „prieteni”. Inima tânărului a fost devastată, ochii i s-au transformat într-un ocean de lacrimi, viaţa părea să nu mai aibă sens pentru el. Aducându-şi aminte de condiţia sa, a scris următoarele: „Nimeni din lumea întreagă, în acest moment, nu ar putea suferi mai mult ca mine. Un taifun care devastează Bangladeshul sau foametea într-o altă ţară africană nu ar putea fi mai tristă…” (Ta vie, le voyage le plus émotionnant, p. 59).

  Ştii pe cine învinuia Victor de tragedia sa amoroasă? Pe Dumnezeu! În opinia lui, dacă Dumnezeu a ştiut cât de fericit era el cu această tânără, de ce a permis ca ea să pună punct relaţiei lor. Ar fi fost normal ca Dumnezeu să intervină pentru a menţine o logodnă în care una dintre părţi nu se simte confortabil? Îmi amintesc un titlu de carte sugestiv pentru această istorie: Logodna, ceva pentru doi. Dacă unul dintre cei doi nu se simte bine, atunci relaţia trebuie să înceteze.

  Trebuie să ştii că, atâta timp cât vei trăi pe această planetă, va trebui să înfrunţi ocazii de durere amară cauzată de dragoste. Totuşi să nu crezi, precum Victor, că eşti singurul care suferă din dragoste. Cel care a suferit cel mai mult din dragoste, din tot universul, este Dumnezeu. El îi iubeşte pe oamenii care Îl dispreţuiesc; El îi iubeşte pe oamenii care Îl ignoră; îi iubeşte pe cei care Îi resping prietenia. Isus ştie bine durerea de a iubi pe cineva care nu te iubeşte. Şi totuşi dragostea lui Hristos se menţine invariabilă, în ciuda respingerii şi a indiferenţei noastre. Domnul îţi spune astăzi: „Te iubesc cu o iubire veşnică” (Ieremia 31:3). Vei răspunde tu acestei iubiri?

  #dragostepentruDumnezeu #Dumnezeumăiubeşte #dragosteeternă

  Dragostea eternă - 2017. Dragostea lui Hristos se menţine invariabilă, în ciuda respingerii şi a indiferenţei noastre. Domnul îţi spune astăzi: „Te iubesc cu o iubire veşnică” (Ieremia 31:3). Vei răspunde tu acestei iubiri? #dragostepentruDumnezeu #Dumnezeumăiubeşte #dragosteeternă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...