Articolul precedentMobilizează-ți apărarea
  Articolul următorAlegeri și rezultate

  Prin har

  Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. (1 Corinteni 15:10)

  Visul oricărui jucător de baseball este să ajungă în Marea Ligă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ei se supun unei rutine de exerciţii exigente, unui regim alimentar şi antrenamentului. La fel a făcut şi Adam Greenberg, iar după ce a fost la liga de minori a clubului Cubs din Chicago, a fost chemat să se alăture echipei mari. Pe 5 iulie 2005 a participat la primul său meci. Chicago juca împotriva lui Marlins când, la a noua intrare, Greenberg sosea pe neaşteptate ca atacant. Era primul său turneu. În cele din urmă, visul său devenise realitate. Să ne amintim acest moment: aruncătorul Valeriode los Santos se pregăteşte; Greenberg aşteaptă. Apoi vine lansarea, este o lansare dreaptă cu 148 km/oră, care îl loveşte drept în cap. Visul său devine pe loc un coşmar. Lovitura i-a cauzat ameţeli, migrene intense, confuzie, oboseală, hipersensibilitate la orice stimul şi pierderea concentrării. Cariera sa de jucător de baseball s-a încheiat înainte de a începe, pentru că acest turneu nu a fost niciodată înregistrat ca un turneu oficial.

  Totuşi, şapte ani mai târziu, pe 2 octombrie 2012, Greenberg a apărut pe câmpul de luptă pentru a-l înfrunta pe Rick Dickie. Ce a făcut Greenberg pentru a se întoarce în baseballul mare? Absolut nimic! Şi cum s-a întâmplat atunci? S-a întâmplat pentru că cineva şi-a propus să adune mii de semnături pentru ca o echipă de Primă Ligă să-i acorde şansa de a-şi îndeplini visul. Şi după ce a strâns douăzeci de mii de semnături, Marlins au hotărât să-i acorde un contract de o zi. Greenberg revine, nu pentru că şi-a recuperat capacitatea de a juca, ci datorită unui grup de bărbaţi şi de femei care s-au unit generos pentru a-i da o nouă şansă.

  Experienţa lui Greenberg îmi aduce aminte de cuvintele lui Charles Swindoll: „În cer nu vor fi mărturisiri pentru a capta atenţia şi a o fixa pe realizările colosale ale unei persoane. Nimic de felul acesta! Pe vieţile tuturor va fi scris cuvântul HAR.

  – Cum ai ajuns aici?

  – Prin har!

  – Cum a fost posibil aşa ceva?

  – Prin har” (Le réveil de la grâce, p. 35)

  Tu şi cu mine vom fi în cer nu pentru că am fost pregătiţi sau pentru că am fi meritat, ci pentru că harul Domnului a făcut totul posibil. Din dragoste pentru noi, ne va mai fi acordat un turneu, o nouă şansă. Vei vrea tu să profiţi de ea încă de acum?

  #harulluiDumnezeu #salvatprinhar

  Prin har - 2017. Tu şi cu mine vom fi în cer nu pentru că am fost pregătiţi sau pentru că am fi meritat, ci pentru că harul Domnului a făcut totul posibil. Din dragoste pentru noi, ne va mai fi acordat un turneu, o nouă şansă. Vei vrea tu să profiţi de ea încă de acum?

#harulluiDumnezeu #salvatprinhar
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...