Articolul precedentMobilizează-ți apărarea
  Articolul următorAlegeri și rezultate

  Prin har

  Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. (1 Corinteni 15:10)

  Visul oricărui jucător de baseball este să ajungă în Marea Ligă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ei se supun unei rutine de exerciţii exigente, unui regim alimentar şi antrenamentului. La fel a făcut şi Adam Greenberg, iar după ce a fost la liga de minori a clubului Cubs din Chicago, a fost chemat să se alăture echipei mari. Pe 5 iulie 2005 a participat la primul său meci. Chicago juca împotriva lui Marlins când, la a noua intrare, Greenberg sosea pe neaşteptate ca atacant. Era primul său turneu. În cele din urmă, visul său devenise realitate. Să ne amintim acest moment: aruncătorul Valeriode los Santos se pregăteşte; Greenberg aşteaptă. Apoi vine lansarea, este o lansare dreaptă cu 148 km/oră, care îl loveşte drept în cap. Visul său devine pe loc un coşmar. Lovitura i-a cauzat ameţeli, migrene intense, confuzie, oboseală, hipersensibilitate la orice stimul şi pierderea concentrării. Cariera sa de jucător de baseball s-a încheiat înainte de a începe, pentru că acest turneu nu a fost niciodată înregistrat ca un turneu oficial.

  Totuşi, şapte ani mai târziu, pe 2 octombrie 2012, Greenberg a apărut pe câmpul de luptă pentru a-l înfrunta pe Rick Dickie. Ce a făcut Greenberg pentru a se întoarce în baseballul mare? Absolut nimic! Şi cum s-a întâmplat atunci? S-a întâmplat pentru că cineva şi-a propus să adune mii de semnături pentru ca o echipă de Primă Ligă să-i acorde şansa de a-şi îndeplini visul. Şi după ce a strâns douăzeci de mii de semnături, Marlins au hotărât să-i acorde un contract de o zi. Greenberg revine, nu pentru că şi-a recuperat capacitatea de a juca, ci datorită unui grup de bărbaţi şi de femei care s-au unit generos pentru a-i da o nouă şansă.

  Experienţa lui Greenberg îmi aduce aminte de cuvintele lui Charles Swindoll: „În cer nu vor fi mărturisiri pentru a capta atenţia şi a o fixa pe realizările colosale ale unei persoane. Nimic de felul acesta! Pe vieţile tuturor va fi scris cuvântul HAR.

  – Cum ai ajuns aici?

  – Prin har!

  – Cum a fost posibil aşa ceva?

  – Prin har” (Le réveil de la grâce, p. 35)

  Tu şi cu mine vom fi în cer nu pentru că am fost pregătiţi sau pentru că am fi meritat, ci pentru că harul Domnului a făcut totul posibil. Din dragoste pentru noi, ne va mai fi acordat un turneu, o nouă şansă. Vei vrea tu să profiţi de ea încă de acum?

  #harulluiDumnezeu #salvatprinhar

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...