Prin har

Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. (1 Corinteni 15:10)

Visul oricărui jucător de baseball este să ajungă în Marea Ligă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ei se supun unei rutine de exerciţii exigente, unui regim alimentar şi antrenamentului. La fel a făcut şi Adam Greenberg, iar după ce a fost la liga de minori a clubului Cubs din Chicago, a fost chemat să se alăture echipei mari. Pe 5 iulie 2005 a participat la primul său meci. Chicago juca împotriva lui Marlins când, la a noua intrare, Greenberg sosea pe neaşteptate ca atacant. Era primul său turneu. În cele din urmă, visul său devenise realitate. Să ne amintim acest moment: aruncătorul Valeriode los Santos se pregăteşte; Greenberg aşteaptă. Apoi vine lansarea, este o lansare dreaptă cu 148 km/oră, care îl loveşte drept în cap. Visul său devine pe loc un coşmar. Lovitura i-a cauzat ameţeli, migrene intense, confuzie, oboseală, hipersensibilitate la orice stimul şi pierderea concentrării. Cariera sa de jucător de baseball s-a încheiat înainte de a începe, pentru că acest turneu nu a fost niciodată înregistrat ca un turneu oficial.

Totuşi, şapte ani mai târziu, pe 2 octombrie 2012, Greenberg a apărut pe câmpul de luptă pentru a-l înfrunta pe Rick Dickie. Ce a făcut Greenberg pentru a se întoarce în baseballul mare? Absolut nimic! Şi cum s-a întâmplat atunci? S-a întâmplat pentru că cineva şi-a propus să adune mii de semnături pentru ca o echipă de Primă Ligă să-i acorde şansa de a-şi îndeplini visul. Şi după ce a strâns douăzeci de mii de semnături, Marlins au hotărât să-i acorde un contract de o zi. Greenberg revine, nu pentru că şi-a recuperat capacitatea de a juca, ci datorită unui grup de bărbaţi şi de femei care s-au unit generos pentru a-i da o nouă şansă.

Experienţa lui Greenberg îmi aduce aminte de cuvintele lui Charles Swindoll: „În cer nu vor fi mărturisiri pentru a capta atenţia şi a o fixa pe realizările colosale ale unei persoane. Nimic de felul acesta! Pe vieţile tuturor va fi scris cuvântul HAR.

– Cum ai ajuns aici?

– Prin har!

– Cum a fost posibil aşa ceva?

– Prin har” (Le réveil de la grâce, p. 35)

Tu şi cu mine vom fi în cer nu pentru că am fost pregătiţi sau pentru că am fi meritat, ci pentru că harul Domnului a făcut totul posibil. Din dragoste pentru noi, ne va mai fi acordat un turneu, o nouă şansă. Vei vrea tu să profiţi de ea încă de acum?

#harulluiDumnezeu #salvatprinhar

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor