Articolul precedentMobilizează-ți apărarea
  Articolul următorAlegeri și rezultate

  Prin har

  Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. (1 Corinteni 15:10)

  Visul oricărui jucător de baseball este să ajungă în Marea Ligă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ei se supun unei rutine de exerciţii exigente, unui regim alimentar şi antrenamentului. La fel a făcut şi Adam Greenberg, iar după ce a fost la liga de minori a clubului Cubs din Chicago, a fost chemat să se alăture echipei mari. Pe 5 iulie 2005 a participat la primul său meci. Chicago juca împotriva lui Marlins când, la a noua intrare, Greenberg sosea pe neaşteptate ca atacant. Era primul său turneu. În cele din urmă, visul său devenise realitate. Să ne amintim acest moment: aruncătorul Valeriode los Santos se pregăteşte; Greenberg aşteaptă. Apoi vine lansarea, este o lansare dreaptă cu 148 km/oră, care îl loveşte drept în cap. Visul său devine pe loc un coşmar. Lovitura i-a cauzat ameţeli, migrene intense, confuzie, oboseală, hipersensibilitate la orice stimul şi pierderea concentrării. Cariera sa de jucător de baseball s-a încheiat înainte de a începe, pentru că acest turneu nu a fost niciodată înregistrat ca un turneu oficial.

  Totuşi, şapte ani mai târziu, pe 2 octombrie 2012, Greenberg a apărut pe câmpul de luptă pentru a-l înfrunta pe Rick Dickie. Ce a făcut Greenberg pentru a se întoarce în baseballul mare? Absolut nimic! Şi cum s-a întâmplat atunci? S-a întâmplat pentru că cineva şi-a propus să adune mii de semnături pentru ca o echipă de Primă Ligă să-i acorde şansa de a-şi îndeplini visul. Şi după ce a strâns douăzeci de mii de semnături, Marlins au hotărât să-i acorde un contract de o zi. Greenberg revine, nu pentru că şi-a recuperat capacitatea de a juca, ci datorită unui grup de bărbaţi şi de femei care s-au unit generos pentru a-i da o nouă şansă.

  Experienţa lui Greenberg îmi aduce aminte de cuvintele lui Charles Swindoll: „În cer nu vor fi mărturisiri pentru a capta atenţia şi a o fixa pe realizările colosale ale unei persoane. Nimic de felul acesta! Pe vieţile tuturor va fi scris cuvântul HAR.

  – Cum ai ajuns aici?

  – Prin har!

  – Cum a fost posibil aşa ceva?

  – Prin har” (Le réveil de la grâce, p. 35)

  Tu şi cu mine vom fi în cer nu pentru că am fost pregătiţi sau pentru că am fi meritat, ci pentru că harul Domnului a făcut totul posibil. Din dragoste pentru noi, ne va mai fi acordat un turneu, o nouă şansă. Vei vrea tu să profiţi de ea încă de acum?

  #harulluiDumnezeu #salvatprinhar

  Prin har - 2017. Tu şi cu mine vom fi în cer nu pentru că am fost pregătiţi sau pentru că am fi meritat, ci pentru că harul Domnului a făcut totul posibil. Din dragoste pentru noi, ne va mai fi acordat un turneu, o nouă şansă. Vei vrea tu să profiţi de ea încă de acum? #harulluiDumnezeu #salvatprinhar
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...