Articolul precedentAlegeri și rezultate
  Articolul următorCreând o inima noua

  Este aceasta voia lui Dumnezeu?

  Învaţă-mă să fac voia Ta! (Psalmii 143:10)

  Mesajul a fost suficient de clar: „Când vei ajunge, apele Mării Mediterane se vor despărţi pentru ca tu şi armata ta să puteţi trece.”

  „De ce te îndoieşti de aceste cuvinte? Oare nu a spus profetul Ioel că în zilele din urmă, «tinerii vor avea vedenii»?” Acestea erau întrebările care răsunau în mintea lui Etienne, un ciobănaş din Vendôme, Franţa. În opinia lui, Isus promisese deja să despartă apele mării dacă urmau să recruteze copii pe care îi puneau să meargă prin Ierusalim, pentru a omorî musulmanii ce stăpâneau oraşul.

  După ce a străbătut mai multe naţiuni ale continentului european şi după ce a strâns laolaltă mii de copii, în 1212, Etienne a iniţiat Cruciada Copiilor. Catolicii din acea epocă credeau că eşecul cruciadelor precedente se datora necurăţiei soldaţilor adulţi; dar puritatea copiilor le garanta triumful pe care Domnul lor îl făgăduise. Micii copilaşi ieşeau pe străzi cântând, redând pasaje biblice, având încrederea deplină că vor câştiga, deoarece împlineau voia divină. Ce s-a întâmplat cu aceşti tinerei care credeau că trebuie să se supună la literă unei porunci din partea Domnului? Mulţi dintre ei au murit de foame, încercând să traverseze Alpii. Pe mare, un număr mare de tineri au pierit odată cu naufragiul ambarcaţiunilor în care se aflau, dar care ar fi trebuit să îi ducă la Ierusalim; printre ei se afla şi Etienne, tânărul care avusese viziunea. Alţii, fiind capturaţi, au fost vânduţi ca sclavi pe pieţele arabe. Fără nicio îndoială, Cruciada Copiilor a rămas unul din episoadele cele mai atroce din istoria creştinismului.

  O religie bolnăvicioasă, lipsită de harul lui Hristos, a dus la distrugerea visurilor şi năzuinţelor acestor sărmani tineri. Totul s-a întâmplat sub lozinca: „Asta este voia lui Dumnezeu!” Nu daţi atenţie niciunui mesaj ce contrazice voia lui Dumnezeu care ne este descoperită în Cuvântul Său. Aceasta a fost problema lui Etienne. Oare cădem şi noi în aceeaşi greşeală?

  Trebuie să ne unim cu David, spunând: „Povăţuieşte-mă pe cărarea poruncilor Tale, căci îmi place de ea” (Psalmii 119:35). Dacă ni se pare prea complicat să facem din aceste porunci plăcerea noastră, atunci putem să ne plecăm genunchii şi să îi cerem lui Isus: „Învaţă-mă să fac voia Ta” (Psalmii 143:10), şi El ne va învăţa.

  #eufacvoiaTa

  Este aceasta voia lui Dumnezeu? - 2017. O religie bolnăvicioasă, lipsită de harul lui Hristos, a dus la distrugerea visurilor şi năzuinţelor acestor sărmani tineri. Totul s-a întâmplat sub lozinca: „Asta este voia lui Dumnezeu!” Nu daţi atenţie niciunui mesaj ce contrazice voia lui Dumnezeu care ne este descoperită în Cuvântul Său.

#eufacvoiaTa
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...