Articolul precedentAlegeri și rezultate
  Articolul următorCreând o inima noua

  Este aceasta voia lui Dumnezeu?

  Învaţă-mă să fac voia Ta! (Psalmii 143:10)

  Mesajul a fost suficient de clar: „Când vei ajunge, apele Mării Mediterane se vor despărţi pentru ca tu şi armata ta să puteţi trece.”

  „De ce te îndoieşti de aceste cuvinte? Oare nu a spus profetul Ioel că în zilele din urmă, «tinerii vor avea vedenii»?” Acestea erau întrebările care răsunau în mintea lui Etienne, un ciobănaş din Vendôme, Franţa. În opinia lui, Isus promisese deja să despartă apele mării dacă urmau să recruteze copii pe care îi puneau să meargă prin Ierusalim, pentru a omorî musulmanii ce stăpâneau oraşul.

  După ce a străbătut mai multe naţiuni ale continentului european şi după ce a strâns laolaltă mii de copii, în 1212, Etienne a iniţiat Cruciada Copiilor. Catolicii din acea epocă credeau că eşecul cruciadelor precedente se datora necurăţiei soldaţilor adulţi; dar puritatea copiilor le garanta triumful pe care Domnul lor îl făgăduise. Micii copilaşi ieşeau pe străzi cântând, redând pasaje biblice, având încrederea deplină că vor câştiga, deoarece împlineau voia divină. Ce s-a întâmplat cu aceşti tinerei care credeau că trebuie să se supună la literă unei porunci din partea Domnului? Mulţi dintre ei au murit de foame, încercând să traverseze Alpii. Pe mare, un număr mare de tineri au pierit odată cu naufragiul ambarcaţiunilor în care se aflau, dar care ar fi trebuit să îi ducă la Ierusalim; printre ei se afla şi Etienne, tânărul care avusese viziunea. Alţii, fiind capturaţi, au fost vânduţi ca sclavi pe pieţele arabe. Fără nicio îndoială, Cruciada Copiilor a rămas unul din episoadele cele mai atroce din istoria creştinismului.

  O religie bolnăvicioasă, lipsită de harul lui Hristos, a dus la distrugerea visurilor şi năzuinţelor acestor sărmani tineri. Totul s-a întâmplat sub lozinca: „Asta este voia lui Dumnezeu!” Nu daţi atenţie niciunui mesaj ce contrazice voia lui Dumnezeu care ne este descoperită în Cuvântul Său. Aceasta a fost problema lui Etienne. Oare cădem şi noi în aceeaşi greşeală?

  Trebuie să ne unim cu David, spunând: „Povăţuieşte-mă pe cărarea poruncilor Tale, căci îmi place de ea” (Psalmii 119:35). Dacă ni se pare prea complicat să facem din aceste porunci plăcerea noastră, atunci putem să ne plecăm genunchii şi să îi cerem lui Isus: „Învaţă-mă să fac voia Ta” (Psalmii 143:10), şi El ne va învăţa.

  #eufacvoiaTa

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...