Articolul precedentAlegeri și rezultate
  Articolul următorCreând o inima noua

  Este aceasta voia lui Dumnezeu?

  Învaţă-mă să fac voia Ta! (Psalmii 143:10)

  Mesajul a fost suficient de clar: „Când vei ajunge, apele Mării Mediterane se vor despărţi pentru ca tu şi armata ta să puteţi trece.”

  „De ce te îndoieşti de aceste cuvinte? Oare nu a spus profetul Ioel că în zilele din urmă, «tinerii vor avea vedenii»?” Acestea erau întrebările care răsunau în mintea lui Etienne, un ciobănaş din Vendôme, Franţa. În opinia lui, Isus promisese deja să despartă apele mării dacă urmau să recruteze copii pe care îi puneau să meargă prin Ierusalim, pentru a omorî musulmanii ce stăpâneau oraşul.

  După ce a străbătut mai multe naţiuni ale continentului european şi după ce a strâns laolaltă mii de copii, în 1212, Etienne a iniţiat Cruciada Copiilor. Catolicii din acea epocă credeau că eşecul cruciadelor precedente se datora necurăţiei soldaţilor adulţi; dar puritatea copiilor le garanta triumful pe care Domnul lor îl făgăduise. Micii copilaşi ieşeau pe străzi cântând, redând pasaje biblice, având încrederea deplină că vor câştiga, deoarece împlineau voia divină. Ce s-a întâmplat cu aceşti tinerei care credeau că trebuie să se supună la literă unei porunci din partea Domnului? Mulţi dintre ei au murit de foame, încercând să traverseze Alpii. Pe mare, un număr mare de tineri au pierit odată cu naufragiul ambarcaţiunilor în care se aflau, dar care ar fi trebuit să îi ducă la Ierusalim; printre ei se afla şi Etienne, tânărul care avusese viziunea. Alţii, fiind capturaţi, au fost vânduţi ca sclavi pe pieţele arabe. Fără nicio îndoială, Cruciada Copiilor a rămas unul din episoadele cele mai atroce din istoria creştinismului.

  O religie bolnăvicioasă, lipsită de harul lui Hristos, a dus la distrugerea visurilor şi năzuinţelor acestor sărmani tineri. Totul s-a întâmplat sub lozinca: „Asta este voia lui Dumnezeu!” Nu daţi atenţie niciunui mesaj ce contrazice voia lui Dumnezeu care ne este descoperită în Cuvântul Său. Aceasta a fost problema lui Etienne. Oare cădem şi noi în aceeaşi greşeală?

  Trebuie să ne unim cu David, spunând: „Povăţuieşte-mă pe cărarea poruncilor Tale, căci îmi place de ea” (Psalmii 119:35). Dacă ni se pare prea complicat să facem din aceste porunci plăcerea noastră, atunci putem să ne plecăm genunchii şi să îi cerem lui Isus: „Învaţă-mă să fac voia Ta” (Psalmii 143:10), şi El ne va învăţa.

  #eufacvoiaTa

  Este aceasta voia lui Dumnezeu? - 2017. O religie bolnăvicioasă, lipsită de harul lui Hristos, a dus la distrugerea visurilor şi năzuinţelor acestor sărmani tineri. Totul s-a întâmplat sub lozinca: „Asta este voia lui Dumnezeu!” Nu daţi atenţie niciunui mesaj ce contrazice voia lui Dumnezeu care ne este descoperită în Cuvântul Său. #eufacvoiaTa
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...