Negativ sau pozitiv?

  Dragostea deci este împlinirea Legii. (Romani 13:10)

  Un tânăr care se pregătea să încheie studiile liceale a început să îşi caute de lucru pentru a strânge câţiva bănuţi cu care să îşi plătească facultatea. El a hotărât să îşi încerce norocul la ziarul din oraşul lui natal. La întâlnirea pe care a stabilit-o cu redactorul, acesta din urmă l-a întrebat de îndată:

  – Eşti capabil să scrii rezumate bune?

  – O, da, domnule! Aş putea să rezum orice – a răspuns el.

  Aruncând o privire înspre tânăr peste rama ochelarilor lui uzaţi, redactorul i-a cerut să citească Exodul 20:1-17 şi să facă rezumatul a ceea ce a citit.

  După ce a citit pasajul, având iluzia că e un simplu ucenic, el a răspuns:

  – E uşor! Totul poate fi rezumat la un singur cuvânt: nu.

  Fiind impresionat de răspunsul lui atât de concis, redactorul i-a spus: „Eşti angajat!”

  Cât de trist este să crezi că Legea lui Dumnezeu nu este decât un set de impuneri negative! Când Isus a făcut un rezumat al Legii, El l-a făcut pornind de la o perspectivă foarte pozitivă: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii” (Matei 22:37-40). Cu alte cuvinte, Legea poate fi rezumată într-un singur cuvânt: iubire. Mai există altceva mai pozitiv decât iubirea?

  Într-un minunat poem, David exprimă o viziune foarte pozitivă a Legii lui Dumnezeu. Iată ce scria suavul cântăreţ al lui Israel:

  „Orânduirile Domnului sunt fără prihană şi veselesc inima;
  poruncile Domnului sunt curate şi luminează ochii.
  Frica de Domnul este curată şi ţine pe vecie;
  judecăţile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte.” (Psalmii 19:8,9).

  După cum bine vezi, tot ce îţi cere Dumnezeu în Legea Sa este pentru binele tău. În această zi, gândeşte-te că „dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5:3).

  #legealuiDumnezeu #olegeaiubirii

  Negativ sau pozitiv? - 2017. Tot ce îţi cere Dumnezeu în Legea Sa este pentru binele tău. „Dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5:3) #legealuiDumnezeu #olegeaiubirii
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...