Negativ sau pozitiv?

Dragostea deci este împlinirea Legii. (Romani 13:10)

Un tânăr care se pregătea să încheie studiile liceale a început să îşi caute de lucru pentru a strânge câţiva bănuţi cu care să îşi plătească facultatea. El a hotărât să îşi încerce norocul la ziarul din oraşul lui natal. La întâlnirea pe care a stabilit-o cu redactorul, acesta din urmă l-a întrebat de îndată:

– Eşti capabil să scrii rezumate bune?

– O, da, domnule! Aş putea să rezum orice – a răspuns el.

Aruncând o privire înspre tânăr peste rama ochelarilor lui uzaţi, redactorul i-a cerut să citească Exodul 20:1-17 şi să facă rezumatul a ceea ce a citit.

După ce a citit pasajul, având iluzia că e un simplu ucenic, el a răspuns:

– E uşor! Totul poate fi rezumat la un singur cuvânt: nu.

Fiind impresionat de răspunsul lui atât de concis, redactorul i-a spus: „Eşti angajat!”

Cât de trist este să crezi că Legea lui Dumnezeu nu este decât un set de impuneri negative! Când Isus a făcut un rezumat al Legii, El l-a făcut pornind de la o perspectivă foarte pozitivă: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii” (Matei 22:37-40). Cu alte cuvinte, Legea poate fi rezumată într-un singur cuvânt: iubire. Mai există altceva mai pozitiv decât iubirea?

Într-un minunat poem, David exprimă o viziune foarte pozitivă a Legii lui Dumnezeu. Iată ce scria suavul cântăreţ al lui Israel:

„Orânduirile Domnului sunt fără prihană şi veselesc inima;
poruncile Domnului sunt curate şi luminează ochii.
Frica de Domnul este curată şi ţine pe vecie;
judecăţile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte.” (Psalmii 19:8,9).

După cum bine vezi, tot ce îţi cere Dumnezeu în Legea Sa este pentru binele tău. În această zi, gândeşte-te că „dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5:3).

#legealuiDumnezeu #olegeaiubirii

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video