Negativ sau pozitiv?

  Dragostea deci este împlinirea Legii. (Romani 13:10)

  Un tânăr care se pregătea să încheie studiile liceale a început să îşi caute de lucru pentru a strânge câţiva bănuţi cu care să îşi plătească facultatea. El a hotărât să îşi încerce norocul la ziarul din oraşul lui natal. La întâlnirea pe care a stabilit-o cu redactorul, acesta din urmă l-a întrebat de îndată:

  – Eşti capabil să scrii rezumate bune?

  – O, da, domnule! Aş putea să rezum orice – a răspuns el.

  Aruncând o privire înspre tânăr peste rama ochelarilor lui uzaţi, redactorul i-a cerut să citească Exodul 20:1-17 şi să facă rezumatul a ceea ce a citit.

  După ce a citit pasajul, având iluzia că e un simplu ucenic, el a răspuns:

  – E uşor! Totul poate fi rezumat la un singur cuvânt: nu.

  Fiind impresionat de răspunsul lui atât de concis, redactorul i-a spus: „Eşti angajat!”

  Cât de trist este să crezi că Legea lui Dumnezeu nu este decât un set de impuneri negative! Când Isus a făcut un rezumat al Legii, El l-a făcut pornind de la o perspectivă foarte pozitivă: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii” (Matei 22:37-40). Cu alte cuvinte, Legea poate fi rezumată într-un singur cuvânt: iubire. Mai există altceva mai pozitiv decât iubirea?

  Într-un minunat poem, David exprimă o viziune foarte pozitivă a Legii lui Dumnezeu. Iată ce scria suavul cântăreţ al lui Israel:

  „Orânduirile Domnului sunt fără prihană şi veselesc inima;
  poruncile Domnului sunt curate şi luminează ochii.
  Frica de Domnul este curată şi ţine pe vecie;
  judecăţile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte.” (Psalmii 19:8,9).

  După cum bine vezi, tot ce îţi cere Dumnezeu în Legea Sa este pentru binele tău. În această zi, gândeşte-te că „dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5:3).

  #legealuiDumnezeu #olegeaiubirii

  Negativ sau pozitiv? - 2017. Tot ce îţi cere Dumnezeu în Legea Sa este pentru binele tău. „Dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5:3)

#legealuiDumnezeu #olegeaiubirii
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...