Milionarul cel sărac

  La ce slujeşte argintul în mâna nebunului? (Proverbele 17:16)

  „Nefericirea unui milionar.” Acesta a fost titlul unui articol din revista Histoire et vie, despre Jean Paul Getty, unul dintre cei mai bogaţi oameni care au trăit pe pământ. Dar de ce să trăiască nefericit un om care, la vremea lui, era persoana cea mai bogată de pe planetă? Două anecdote din viaţa lui te vor ajuta să găseşti răspunsul. Getty nu a avut noroc în dragoste. A fost căsătorit de cinci ori, aproape întotdeauna cu femei de două ori mai tinere decât el. În cele din urmă, obosit de eşecurile sale sentimentale şi de faptul că femeile din viaţa lui îl doreau doar pentru bani, el a mers să locuiască în Italia, unde a preluat o identitate falsă şi a început să lucreze ca agent de asigurări. După o vreme, el şi-a întâlnit iubirea vieţii şi a început o relaţie excelentă cu o tânără italiancă. Pentru prima dată, Getty ţinea în braţele lui o femeie care îl iubea pentru ceea ce era, şi nu pentru bunurile lui. Când erau pe punctul de a se căsători, tânăra fată a descoperit adevărata identitate a logodnicului ei. Văzând că secretul lui a fost aflat, Getty, crezând că ea nu va mai dori să îl iubească pentru ceea ce este, ci pentru banii lui, s-a hotărât să o părăsească. Obsesia lui pentru bani l-a împiedicat să fie împreună cu femeia pe care o iubea.

  Având atât de mulţi bani încât nici el nu îi mai putea număra, el a devenit o sursă sigură pentru răpitori. În 1973, nepotul lui, Paul al III-lea, a fost răpit, iar răpitorii au cerut douăzeci şi şapte de milioane de dolari pentru a-l elibera. Getty a refuzat să plătească, aşa că răpitorii i-au tăiat tânărului băiat o ureche, pe care au trimis-o bunicului avar. Dându-şi seama că răufăcătorii nu glumeau, Getty a hotărât să plătească 2,8 milioane; dar, înainte de toate, el s-a asigurat că tânărul lui nepot se angaja să îi înapoieze întreaga sumă, cu o dobândă de 4%.

  În viaţa acestui magnat al ţiţeiului putem observa împlinirea zicalei biblice: „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor” (1 Timotei 6:10). Nu văd niciun rău în a avea bani mulţi, dar este foarte periculos să îi iubeşti mai mult decât orice. Chiar Alexandre Dumas, autorul cărţii Cei trei muschetari, spunea: „Banul […] este un slujitor bun, dar un stăpân foarte rău.”

  Ce s-ar întâmpla cu tine dacă Dumnezeu ar hotărî să te facă la fel de bogat ca Getty?

  #fiiatentlabani

  Milionarul cel sărac - 2017. Nu văd niciun rău în a avea bani mulţi, dar este foarte periculos să îi iubeşti mai mult decât orice. Iată ce zicea chiar Alexandre Dumas: „Banul este un slujitor bun, dar un stăpân foarte rău.” #fiiatentlabani
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...