Binele semenului tău

  Nimeni să nu-şi caute folosul lui, ci fiecare să caute folosul altuia. (1 Corinteni 10:24)

  Încă din adolescenţa ei, Manya Sklodovska a demonstrat că era sortită să devină celebră. Deşi coeficientul ei de inteligenţă era mult peste al celor mai remarcabili elevi din Polonia, motivul renumelui ei nu avea nimic a face cu inteligenţa ei crescută, ci cu un alt aspect al personalităţii ei. La moartea mamei ei, Bronya, sora mai mare a lui Manya, a rămas să îngrijească de familie. Condiţia lor financiară precară nu le permitea să ajungă la universitate, aşa că cele două fete au trebuit să muncească din greu pentru a acoperi nevoile lor cele mai elementare şi au economisit câţiva bănuţi pentru a merge la Paris, pentru continuarea studiilor universitare. Într-o ocazie, Manya s-a apropiat de Bronya şi i-a spus:

  – În ritmul acesta, nici una dintre noi nu va putea studia. Aş vrea să îţi ofer tot ce am agonisit pentru ca tu să poţi merge la Paris. Eu voi continua să îţi trimit bani şi, după ce vei termina tu facultatea, atunci voi merge eu.

  Bronya nu a fost de acord, crezând că Manya trebuia să fie cea care să meargă prima la facultate, fiind mai inteligentă.

  – Nu, i-a spus atunci Manya, tu eşti mai mare. Tu ai lucrat mai mult şi ai aşteptat de multă vreme.

  Manya a fost un exemplu viu al punerii în practică a sfatului biblic: „Căutând nu folosul meu, ci al celor mai mulţi” (1 Corinteni 10:33). Dar într-o societate atât de competitivă ca societatea noastră, mai sunt valabile aceste cuvinte milenare?

  Să parcurgem povestea până la capăt. Bronya a mers la Paris, unde a fost admisă la Facultatea de Medicină. După ce a obţinut diploma, ea a adus-o pe Manya la Paris, unde aceasta a început de îndată să studieze fizica şi ştiinţele matematice. După câţiva ani, Manya, care acum se numea Marie, s-a căsătorit cu Pierre Curie. În 1903, Marie Curie a devenit prima femeie care a câştigat Premiul Nobel pentru Fizică şi, în 1911, a câştigat Premiul Nobel pentru Chimie, fiind prima persoană care a câştigat două Premii Nobel. Totodată, ea a fost prima femeie care a predat, în calitate de profesoară, la prestigioasa Universitate din Paris.

  Deci s-a meritat ca Marie Curie să pună pe primul loc binele surorii sale, mai înainte de binele ei? Răspunsul este evident. Întrebarea de un milion de dolari este următoarea: vei îndrăzni să îi urmezi exemplul?

  #cautăbinelecelorlalţi

  Binele semenului tău - 2017. S-a meritat ca Marie Curie să pună pe primul loc binele surorii sale, mai înainte de binele ei? Răspunsul este evident. Întrebarea de un milion de dolari este următoarea: vei îndrăzni să îi urmezi exemplul? #cautăbinelecelorlalţi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...