Binele semenului tău

  Nimeni să nu-şi caute folosul lui, ci fiecare să caute folosul altuia. (1 Corinteni 10:24)

  Încă din adolescenţa ei, Manya Sklodovska a demonstrat că era sortită să devină celebră. Deşi coeficientul ei de inteligenţă era mult peste al celor mai remarcabili elevi din Polonia, motivul renumelui ei nu avea nimic a face cu inteligenţa ei crescută, ci cu un alt aspect al personalităţii ei. La moartea mamei ei, Bronya, sora mai mare a lui Manya, a rămas să îngrijească de familie. Condiţia lor financiară precară nu le permitea să ajungă la universitate, aşa că cele două fete au trebuit să muncească din greu pentru a acoperi nevoile lor cele mai elementare şi au economisit câţiva bănuţi pentru a merge la Paris, pentru continuarea studiilor universitare. Într-o ocazie, Manya s-a apropiat de Bronya şi i-a spus:

  – În ritmul acesta, nici una dintre noi nu va putea studia. Aş vrea să îţi ofer tot ce am agonisit pentru ca tu să poţi merge la Paris. Eu voi continua să îţi trimit bani şi, după ce vei termina tu facultatea, atunci voi merge eu.

  Bronya nu a fost de acord, crezând că Manya trebuia să fie cea care să meargă prima la facultate, fiind mai inteligentă.

  – Nu, i-a spus atunci Manya, tu eşti mai mare. Tu ai lucrat mai mult şi ai aşteptat de multă vreme.

  Manya a fost un exemplu viu al punerii în practică a sfatului biblic: „Căutând nu folosul meu, ci al celor mai mulţi” (1 Corinteni 10:33). Dar într-o societate atât de competitivă ca societatea noastră, mai sunt valabile aceste cuvinte milenare?

  Să parcurgem povestea până la capăt. Bronya a mers la Paris, unde a fost admisă la Facultatea de Medicină. După ce a obţinut diploma, ea a adus-o pe Manya la Paris, unde aceasta a început de îndată să studieze fizica şi ştiinţele matematice. După câţiva ani, Manya, care acum se numea Marie, s-a căsătorit cu Pierre Curie. În 1903, Marie Curie a devenit prima femeie care a câştigat Premiul Nobel pentru Fizică şi, în 1911, a câştigat Premiul Nobel pentru Chimie, fiind prima persoană care a câştigat două Premii Nobel. Totodată, ea a fost prima femeie care a predat, în calitate de profesoară, la prestigioasa Universitate din Paris.

  Deci s-a meritat ca Marie Curie să pună pe primul loc binele surorii sale, mai înainte de binele ei? Răspunsul este evident. Întrebarea de un milion de dolari este următoarea: vei îndrăzni să îi urmezi exemplul?

  #cautăbinelecelorlalţi

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...