Binele semenului tău

  Nimeni să nu-şi caute folosul lui, ci fiecare să caute folosul altuia. (1 Corinteni 10:24)

  Încă din adolescenţa ei, Manya Sklodovska a demonstrat că era sortită să devină celebră. Deşi coeficientul ei de inteligenţă era mult peste al celor mai remarcabili elevi din Polonia, motivul renumelui ei nu avea nimic a face cu inteligenţa ei crescută, ci cu un alt aspect al personalităţii ei. La moartea mamei ei, Bronya, sora mai mare a lui Manya, a rămas să îngrijească de familie. Condiţia lor financiară precară nu le permitea să ajungă la universitate, aşa că cele două fete au trebuit să muncească din greu pentru a acoperi nevoile lor cele mai elementare şi au economisit câţiva bănuţi pentru a merge la Paris, pentru continuarea studiilor universitare. Într-o ocazie, Manya s-a apropiat de Bronya şi i-a spus:

  – În ritmul acesta, nici una dintre noi nu va putea studia. Aş vrea să îţi ofer tot ce am agonisit pentru ca tu să poţi merge la Paris. Eu voi continua să îţi trimit bani şi, după ce vei termina tu facultatea, atunci voi merge eu.

  Bronya nu a fost de acord, crezând că Manya trebuia să fie cea care să meargă prima la facultate, fiind mai inteligentă.

  – Nu, i-a spus atunci Manya, tu eşti mai mare. Tu ai lucrat mai mult şi ai aşteptat de multă vreme.

  Manya a fost un exemplu viu al punerii în practică a sfatului biblic: „Căutând nu folosul meu, ci al celor mai mulţi” (1 Corinteni 10:33). Dar într-o societate atât de competitivă ca societatea noastră, mai sunt valabile aceste cuvinte milenare?

  Să parcurgem povestea până la capăt. Bronya a mers la Paris, unde a fost admisă la Facultatea de Medicină. După ce a obţinut diploma, ea a adus-o pe Manya la Paris, unde aceasta a început de îndată să studieze fizica şi ştiinţele matematice. După câţiva ani, Manya, care acum se numea Marie, s-a căsătorit cu Pierre Curie. În 1903, Marie Curie a devenit prima femeie care a câştigat Premiul Nobel pentru Fizică şi, în 1911, a câştigat Premiul Nobel pentru Chimie, fiind prima persoană care a câştigat două Premii Nobel. Totodată, ea a fost prima femeie care a predat, în calitate de profesoară, la prestigioasa Universitate din Paris.

  Deci s-a meritat ca Marie Curie să pună pe primul loc binele surorii sale, mai înainte de binele ei? Răspunsul este evident. Întrebarea de un milion de dolari este următoarea: vei îndrăzni să îi urmezi exemplul?

  #cautăbinelecelorlalţi

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...