Da, noi putem!

  Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? (Romani 8:31)

  Ai mai auzit până acum sloganul: „Da, noi putem! Da, noi putem!” (engl: Yes, we can!)? Barack Obama a popularizat această sintagmă în campania sa prezidenţială din Statele Unite, în 2008. Dar primul care a folosit această frază ca agent de schimbare socială a fost César Chávez, un fermier de origine mexicană şi apărător al ţăranilor hispanofobi, care munceau în fermele americane. Lupta lui pacifistă a adus o ameliorare a condiţiilor salariale, a migraţiei şi a condiţiilor de muncă ale agricultorilor. Impactul luptei sale este vizibil şi astăzi, căci începând cu anul 2000, ziua lui de naştere, 31 martie, a fost proclamată sărbătoare legală în California. Don César a demonstrat că, da, se poate!

  Cu toate acestea, eu cred că înainte de Chávez, noi găsim în Biblie un exemplu frapant de „da, noi putem”. Putem vedea acest lucru atunci când poporul Israel a ajuns la graniţele țării făgăduite, fiind la un pas să o cucerească. Dumnezeu a poruncit să aleagă doisprezece „bărbaţi cu autoritate dintre israeliţi”, care să fie trimişi să iscodească ţara (vezi Numeri 13). După patruzeci de zile de cercetare, iată care a fost raportul adus de ei: „Ne-am dus în ţara în care ne-ai trimis. Cu adevărat, este o ţară în care curge lapte şi miere şi iată-i roadele. Dar poporul care locuieşte în ţara aceasta este puternic, cetăţile sunt întărite şi foarte mari. Ba încă am văzut acolo şi pe fiii lui Anac” (v. 27, 28).

  Auzind aceste lucruri, poporul a început să se descurajeze, să se împotrivească şi să se plângă. Apoi vine Caleb, care a potolit poporul şi, în doar câteva cuvinte, le spune: „Haidem să ne suim şi să punem mâna pe ţară, căci vom fi biruitori!” (v. 30). Bineînţeles, acel „noi” pe care îl menţiona Caleb nu se limita doar la bărbaţii din popor, ci includea poporul lui Dumnezeu şi Dumnezeul acelui popor. Caleb credea că putea cuceri ţara, căci El se încredea în Dumnezeul care îi spusese deja că ţara putea fi cucerită (vezi Deuteronomul 1:21).

  În timp ce atenţia celorlalţi s-a îndreptat înspre uriaşi, Caleb se concentra asupra Dumnezeului care îi putea năuci pe uriaşi. Nu crezi că se merită să îl imiţi pe Caleb şi că, în loc să priveşti la probleme, ar fi mai bine să îţi fixezi privirea asupra a ceea ce poate face Dumnezeu? Împreună cu Hristos, putem spune: „Da, noi putem!”

  #daesteposibil #optimism

  Da, noi putem! - 2017. Caleb a răspuns: „Haidem să ne suim şi să punem mâna pe ţară, căci vom fi biruitori!”. El se concentra asupra Dumnezeului care îi putea năuci pe uriaşi. În loc să priveşti la probleme, ar fi mai bine să îţi fixezi privirea asupra a ceea ce poate face Dumnezeu? Împreună cu Hristos, putem spune: „Da, noi putem!” #daesteposibil #optimism
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...