Da, noi putem!

  Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? (Romani 8:31)

  Ai mai auzit până acum sloganul: „Da, noi putem! Da, noi putem!” (engl: Yes, we can!)? Barack Obama a popularizat această sintagmă în campania sa prezidenţială din Statele Unite, în 2008. Dar primul care a folosit această frază ca agent de schimbare socială a fost César Chávez, un fermier de origine mexicană şi apărător al ţăranilor hispanofobi, care munceau în fermele americane. Lupta lui pacifistă a adus o ameliorare a condiţiilor salariale, a migraţiei şi a condiţiilor de muncă ale agricultorilor. Impactul luptei sale este vizibil şi astăzi, căci începând cu anul 2000, ziua lui de naştere, 31 martie, a fost proclamată sărbătoare legală în California. Don César a demonstrat că, da, se poate!

  Cu toate acestea, eu cred că înainte de Chávez, noi găsim în Biblie un exemplu frapant de „da, noi putem”. Putem vedea acest lucru atunci când poporul Israel a ajuns la graniţele țării făgăduite, fiind la un pas să o cucerească. Dumnezeu a poruncit să aleagă doisprezece „bărbaţi cu autoritate dintre israeliţi”, care să fie trimişi să iscodească ţara (vezi Numeri 13). După patruzeci de zile de cercetare, iată care a fost raportul adus de ei: „Ne-am dus în ţara în care ne-ai trimis. Cu adevărat, este o ţară în care curge lapte şi miere şi iată-i roadele. Dar poporul care locuieşte în ţara aceasta este puternic, cetăţile sunt întărite şi foarte mari. Ba încă am văzut acolo şi pe fiii lui Anac” (v. 27, 28).

  Auzind aceste lucruri, poporul a început să se descurajeze, să se împotrivească şi să se plângă. Apoi vine Caleb, care a potolit poporul şi, în doar câteva cuvinte, le spune: „Haidem să ne suim şi să punem mâna pe ţară, căci vom fi biruitori!” (v. 30). Bineînţeles, acel „noi” pe care îl menţiona Caleb nu se limita doar la bărbaţii din popor, ci includea poporul lui Dumnezeu şi Dumnezeul acelui popor. Caleb credea că putea cuceri ţara, căci El se încredea în Dumnezeul care îi spusese deja că ţara putea fi cucerită (vezi Deuteronomul 1:21).

  În timp ce atenţia celorlalţi s-a îndreptat înspre uriaşi, Caleb se concentra asupra Dumnezeului care îi putea năuci pe uriaşi. Nu crezi că se merită să îl imiţi pe Caleb şi că, în loc să priveşti la probleme, ar fi mai bine să îţi fixezi privirea asupra a ceea ce poate face Dumnezeu? Împreună cu Hristos, putem spune: „Da, noi putem!”

  #daesteposibil #optimism

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...