Scheletul din dulap

  Îmi mărturisesc fărădelegea, mă doare de păcatul meu. (Psalmii 38:19)

  În 24 martie 2013, grupul Séléka a dat o lovitură de stat în Republica Centrafricană şi a luat în stăpânire palatul prezidenţial. Preşedintele de la acea vreme, Francois Bozizé, nu a avut altă soluţie decât să ceară azil politic în Republica Democrată Congo.

  Rebelii au străbătut fiecare colţ al palatului prezidenţial. Un grup a mers în grabă la Bozizé, în speranţa că vor găsi vreo comoară ascunsă, de valoare. În timp ce căutau, unul dintre ei a spus că, dacă preşedintele ar avea vreun obiect de valoare, cu siguranţă ar fi ascuns în dulap. El a deschis dulapul şi, mare le-a fost surpriza, să vadă în dulap nu o comoară de valoare, ascunsă, ci două schelete! Se pare că Bozizé cunoştea bine expresia „scheletele din dulap”.

  Deşi purtarea lui Bozizé ni se pare puţin exagerată, adevărul este că într-un fel sau altul, cu toţii avem un schelet ascuns pe undeva. Ce vreau să spun prin asta? Noi toţi, tu şi cu mine, avem secrete, păcate, vicii, slăbiciuni care rămân ascunse de ochii celorlalţi, dar sunt păstrate bine în noi înşine. Tu ce schelet ascunzi? Există în viaţa ta un lucru pe care nimeni nu îl cunoaşte?

  Parafrazându-L pe Hristos, am putea spune: „Cine dintre voi nu are niciun schelet în dulap să arunce cel dintâi cu piatra” (vezi Ioan 8:7). Nu este logic să îl criticăm pe Bozizé, pentru că tu şi cu mine, noi toţi, trebuie mai întâi să scoatem scheletele înainte ca să le descopere altcineva. Întrebare-cheie este următoarea: cum ai putea să îl elimini din viaţa ta?

  Cea mai bună metodă ar fi să pui în practică acest sfat plin de înţelepciune şi să îţi dai şi tu seama, asemenea regelui David, că noi toţi avem diferite schelete în viaţa noastră. Iată care au fost cuvintele lui: „Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: «Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!» Şi Tu ai iertat vina păcatului meu” (Psalmii 32:5). Ce este o mărturisire „fără rezerve”? Este acea mărturisire în care Îi spui totul lui Dumnezeu, acea mărturisire „care este întotdeauna categorică şi mărturiseşte păcatele specifice” (Calea către Hristos, cap. 4, p. 38). Ai avut vreodată ocazia să faci o astfel de mărturisire? I-ai cerut lui Dumnezeu să te scape de scheletele care stau ascunse în dulap? Ce-ar fi să faci acest lucru chiar acum?

  #scoatescheleţii

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...