Scheletul din dulap

  Îmi mărturisesc fărădelegea, mă doare de păcatul meu. (Psalmii 38:19)

  În 24 martie 2013, grupul Séléka a dat o lovitură de stat în Republica Centrafricană şi a luat în stăpânire palatul prezidenţial. Preşedintele de la acea vreme, Francois Bozizé, nu a avut altă soluţie decât să ceară azil politic în Republica Democrată Congo.

  Rebelii au străbătut fiecare colţ al palatului prezidenţial. Un grup a mers în grabă la Bozizé, în speranţa că vor găsi vreo comoară ascunsă, de valoare. În timp ce căutau, unul dintre ei a spus că, dacă preşedintele ar avea vreun obiect de valoare, cu siguranţă ar fi ascuns în dulap. El a deschis dulapul şi, mare le-a fost surpriza, să vadă în dulap nu o comoară de valoare, ascunsă, ci două schelete! Se pare că Bozizé cunoştea bine expresia „scheletele din dulap”.

  Deşi purtarea lui Bozizé ni se pare puţin exagerată, adevărul este că într-un fel sau altul, cu toţii avem un schelet ascuns pe undeva. Ce vreau să spun prin asta? Noi toţi, tu şi cu mine, avem secrete, păcate, vicii, slăbiciuni care rămân ascunse de ochii celorlalţi, dar sunt păstrate bine în noi înşine. Tu ce schelet ascunzi? Există în viaţa ta un lucru pe care nimeni nu îl cunoaşte?

  Parafrazându-L pe Hristos, am putea spune: „Cine dintre voi nu are niciun schelet în dulap să arunce cel dintâi cu piatra” (vezi Ioan 8:7). Nu este logic să îl criticăm pe Bozizé, pentru că tu şi cu mine, noi toţi, trebuie mai întâi să scoatem scheletele înainte ca să le descopere altcineva. Întrebare-cheie este următoarea: cum ai putea să îl elimini din viaţa ta?

  Cea mai bună metodă ar fi să pui în practică acest sfat plin de înţelepciune şi să îţi dai şi tu seama, asemenea regelui David, că noi toţi avem diferite schelete în viaţa noastră. Iată care au fost cuvintele lui: „Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: «Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!» Şi Tu ai iertat vina păcatului meu” (Psalmii 32:5). Ce este o mărturisire „fără rezerve”? Este acea mărturisire în care Îi spui totul lui Dumnezeu, acea mărturisire „care este întotdeauna categorică şi mărturiseşte păcatele specifice” (Calea către Hristos, cap. 4, p. 38). Ai avut vreodată ocazia să faci o astfel de mărturisire? I-ai cerut lui Dumnezeu să te scape de scheletele care stau ascunse în dulap? Ce-ar fi să faci acest lucru chiar acum?

  #scoatescheleţii

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...