Scheletul din dulap

  Îmi mărturisesc fărădelegea, mă doare de păcatul meu. (Psalmii 38:19)

  În 24 martie 2013, grupul Séléka a dat o lovitură de stat în Republica Centrafricană şi a luat în stăpânire palatul prezidenţial. Preşedintele de la acea vreme, Francois Bozizé, nu a avut altă soluţie decât să ceară azil politic în Republica Democrată Congo.

  Rebelii au străbătut fiecare colţ al palatului prezidenţial. Un grup a mers în grabă la Bozizé, în speranţa că vor găsi vreo comoară ascunsă, de valoare. În timp ce căutau, unul dintre ei a spus că, dacă preşedintele ar avea vreun obiect de valoare, cu siguranţă ar fi ascuns în dulap. El a deschis dulapul şi, mare le-a fost surpriza, să vadă în dulap nu o comoară de valoare, ascunsă, ci două schelete! Se pare că Bozizé cunoştea bine expresia „scheletele din dulap”.

  Deşi purtarea lui Bozizé ni se pare puţin exagerată, adevărul este că într-un fel sau altul, cu toţii avem un schelet ascuns pe undeva. Ce vreau să spun prin asta? Noi toţi, tu şi cu mine, avem secrete, păcate, vicii, slăbiciuni care rămân ascunse de ochii celorlalţi, dar sunt păstrate bine în noi înşine. Tu ce schelet ascunzi? Există în viaţa ta un lucru pe care nimeni nu îl cunoaşte?

  Parafrazându-L pe Hristos, am putea spune: „Cine dintre voi nu are niciun schelet în dulap să arunce cel dintâi cu piatra” (vezi Ioan 8:7). Nu este logic să îl criticăm pe Bozizé, pentru că tu şi cu mine, noi toţi, trebuie mai întâi să scoatem scheletele înainte ca să le descopere altcineva. Întrebare-cheie este următoarea: cum ai putea să îl elimini din viaţa ta?

  Cea mai bună metodă ar fi să pui în practică acest sfat plin de înţelepciune şi să îţi dai şi tu seama, asemenea regelui David, că noi toţi avem diferite schelete în viaţa noastră. Iată care au fost cuvintele lui: „Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: «Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!» Şi Tu ai iertat vina păcatului meu” (Psalmii 32:5). Ce este o mărturisire „fără rezerve”? Este acea mărturisire în care Îi spui totul lui Dumnezeu, acea mărturisire „care este întotdeauna categorică şi mărturiseşte păcatele specifice” (Calea către Hristos, cap. 4, p. 38). Ai avut vreodată ocazia să faci o astfel de mărturisire? I-ai cerut lui Dumnezeu să te scape de scheletele care stau ascunse în dulap? Ce-ar fi să faci acest lucru chiar acum?

  #scoatescheleţii

  Scheletul din dulap - 2017. „Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: «Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!» Şi Tu ai iertat vina păcatului meu” (Psalmii 32:5) #scoatescheleţii
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...