Articolul precedentZiua în care am strigat
  Articolul următorHormonii și fericirea

  Semne care te conduc la credinţă

  La Dumnezeu este înţelepciunea şi puterea; sfatul şi priceperea ale Lui sunt. (Iov 12:13)

  Cum aş putea să ştiu care este voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea? Fără îndoială că aceasta este una dintre întrebările cele mai arzătoare ale fiecăruia dintre noi. Din fericire, chiar Ghedeon, unul dintre eroii credinţei, a trebuit să lupte cu îndoiala care a apărut la umbra acestei întrebări.

  Într-o zi, Îngerul Domnului i s-a arătat şi i-a spus: „Domnul este cu tine, viteazule!” şi i-a poruncit în mod direct: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimit Eu?” ( Judecătorii 6:12,14).

  Pentru că lui Ghedeon nu i-a venit să creadă, el a cerut un semn de confirmare, care să îi demonstreze că, într-adevăr, aceasta era voia divină: „Dacă vrei să izbăveşti pe Israel prin mâna mea, cum ai spus, iată, voi pune un val de lână în arie; dacă numai lâna va fi acoperită de rouă, şi tot pământul va rămâne uscat, voi cunoaşte că vei izbăvi pe Israel prin mâna mea, cum ai spus” (v. 36, 37). Dumnezeu a permis ca pământul să rămână uscat, iar lâna să fie îmbibată de rouă.

  Pentru că nu a fost mulţumit cu atât, Ghedeon a cerut un al doilea semn: „Să nu te aprinzi de mânie împotriva mea, şi nu voi mai vorbi decât de data aceasta. Aş vrea numai să mai fac o încercare cu lâna: numai lâna să rămână uscată, şi tot pământul să se acopere cu rouă” (v. 39). Încă o dată, Dumnezeu a făcut aşa cum a cerut Ghedeon! De data aceasta, lâna a rămas uscată, iar pământul s-a umplut de rouă. Fantastic!

  Ai putea să îţi pui următoarea întrebare: De ce nu procedează Isus la fel şi cu mine? Cred că acum este momentul oportun ca tu să răspunzi la următoarele întrebări: ai îndoieli cu privire la puterea Cuvântului lui Dumnezeu? Crezi că ar fi înţelept să faci ce a făcut Ghedeon şi să îi ceri Domnului dovezi adiţionale care să îţi confirme că prezenţa Lui este cu tine? Nu ţi se pare mai convenabil să fii printre fericiţii care „n-au văzut şi au crezut?” (Ioan 20:29).

  În loc să ceri semne, eu îţi recomand să te rogi ca şi Moise: „Arată-mi căile Tale, Doamne! Atunci Te voi cunoaşte şi voi avea trecere înaintea Ta” (Exodul 33:13).

  #încrede-teînDumnezeu

  Semne care te conduc la credinţă - 2017. Ai îndoieli cu privire la puterea Cuvântului lui Dumnezeu? Crezi că ar fi înţelept să faci ce a făcut Ghedeon şi să îi ceri Domnului dovezi adiţionale care să îţi confirme că prezenţa Lui este cu tine? Nu ţi se pare mai convenabil să fii printre fericiţii care „n-au văzut şi au crezut?” #încrede-teînDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...