Articolul precedentZiua în care am strigat
  Articolul următorHormonii și fericirea

  Semne care te conduc la credinţă

  La Dumnezeu este înţelepciunea şi puterea; sfatul şi priceperea ale Lui sunt. (Iov 12:13)

  Cum aş putea să ştiu care este voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea? Fără îndoială că aceasta este una dintre întrebările cele mai arzătoare ale fiecăruia dintre noi. Din fericire, chiar Ghedeon, unul dintre eroii credinţei, a trebuit să lupte cu îndoiala care a apărut la umbra acestei întrebări.

  Într-o zi, Îngerul Domnului i s-a arătat şi i-a spus: „Domnul este cu tine, viteazule!” şi i-a poruncit în mod direct: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimit Eu?” ( Judecătorii 6:12,14).

  Pentru că lui Ghedeon nu i-a venit să creadă, el a cerut un semn de confirmare, care să îi demonstreze că, într-adevăr, aceasta era voia divină: „Dacă vrei să izbăveşti pe Israel prin mâna mea, cum ai spus, iată, voi pune un val de lână în arie; dacă numai lâna va fi acoperită de rouă, şi tot pământul va rămâne uscat, voi cunoaşte că vei izbăvi pe Israel prin mâna mea, cum ai spus” (v. 36, 37). Dumnezeu a permis ca pământul să rămână uscat, iar lâna să fie îmbibată de rouă.

  Pentru că nu a fost mulţumit cu atât, Ghedeon a cerut un al doilea semn: „Să nu te aprinzi de mânie împotriva mea, şi nu voi mai vorbi decât de data aceasta. Aş vrea numai să mai fac o încercare cu lâna: numai lâna să rămână uscată, şi tot pământul să se acopere cu rouă” (v. 39). Încă o dată, Dumnezeu a făcut aşa cum a cerut Ghedeon! De data aceasta, lâna a rămas uscată, iar pământul s-a umplut de rouă. Fantastic!

  Ai putea să îţi pui următoarea întrebare: De ce nu procedează Isus la fel şi cu mine? Cred că acum este momentul oportun ca tu să răspunzi la următoarele întrebări: ai îndoieli cu privire la puterea Cuvântului lui Dumnezeu? Crezi că ar fi înţelept să faci ce a făcut Ghedeon şi să îi ceri Domnului dovezi adiţionale care să îţi confirme că prezenţa Lui este cu tine? Nu ţi se pare mai convenabil să fii printre fericiţii care „n-au văzut şi au crezut?” (Ioan 20:29).

  În loc să ceri semne, eu îţi recomand să te rogi ca şi Moise: „Arată-mi căile Tale, Doamne! Atunci Te voi cunoaşte şi voi avea trecere înaintea Ta” (Exodul 33:13).

  #încrede-teînDumnezeu

  Semne care te conduc la credinţă - 2017. Ai îndoieli cu privire la puterea Cuvântului lui Dumnezeu? Crezi că ar fi înţelept să faci ce a făcut Ghedeon şi să îi ceri Domnului dovezi adiţionale care să îţi confirme că prezenţa Lui este cu tine? Nu ţi se pare mai convenabil să fii printre fericiţii care „n-au văzut şi au crezut?”

#încrede-teînDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!