Cine este Dumnezeu?

  Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul, Dumnezeul nostru. (Deuteronomul 4:7)

  Anatole France, scriitorul francez care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 1921, a hotărât să scrie prima lui carte pe când avea doar şapte ani. După ce a reflectat mult timp, prima decizie pe care a luat-o a fost să aleagă titlul: Cine este Dumnezeu. Foarte emoţionat, el i-a spus tatălui său de proiectul lui literar. Nedorind să îi taie elanul tânărului scriitor, tatăl lui i-a spus că titlul ales, în realitate, era unul foarte ambiţios şi i-a sugerat să îi dea forma unei întrebări: Cine este Dumnezeu?

  – De ce? l-a întrebat Anatole.

  – Ei bine, pentru că eu cred că tu nu ştii cine este Dumnezeu, de aceea e numaidecât natural să îţi exprimi dorinţa de a afla cine este, dar sub forma unei întrebări.

  Pe un ton provocator, reacţia micului scriitor nu a întârziat să apară:

  – Cine ţi-a spus că eu nu ştiu cine este?

  – Dacă ştii, spune-mi şi mie cine este El? îi răspunse tatăl.

  – Ei bine, este o întrebare dificilă la care nu putem să răspundem în doar câteva cuvinte. Va trebui să îmi citeşti cartea dacă doreşti să afli răspunsul.

  Adevărul este că Anatole nu a mai scris cartea Cine este Dumnezeu, dar întrebarea la care dorea să ofere un răspuns continuă să ocupe un loc important în spiritul uman.

  Cine este Dumnezeu? Noi am putea spune că Dumnezeu este o fiinţă care doreşte să trăiască aproape de copiii Lui. El nu este nici absent, nici departe de noi, ci El îşi face simţită prezenţa şi este activ printre noi. Dumnezeul Bibliei nu este o fiinţă impersonală, care păstrează distanţa faţă de creaţiunea şi de creaturile Lui. Scriptura conţine nenumărate trimiteri la prezenţa istorică a lui Dumnezeu atât pe această planetă, cât şi în viaţa fiinţelor umane. Conform apostolului Pavel, Dumnezeul transcendent, Creatorul întregului univers, „nu este departe de fiecare din noi”, iar dacă Îl vom căuta, Îl vom găsi (Faptele 17:27,28). Această fiinţă uimitoare, pe care cerurile cerurilor nu au mai putut să o cuprindă, este acelaşi care S-a făcut om pentru a putea fi „Dumnezeu cu noi” (Matei 1:23).

  #Dumnezeuesteaproape #Dumnezeucunoi

  Cine este Dumnezeu? - 2017. Dumnezeu este o fiinţă care doreşte să trăiască aproape de copiii Lui. El nu este nici absent, nici departe de noi, ci El îşi face simţită prezenţa şi este activ printre noi. Această fiinţă uimitoare, pe care cerurile cerurilor nu au mai putut să o cuprindă, este acelaşi care S-a făcut om pentru a putea fi „Dumnezeu cu noi” #Dumnezeuesteaproape #Dumnezeucunoi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...