Cine este Dumnezeu?

  Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul, Dumnezeul nostru. (Deuteronomul 4:7)

  Anatole France, scriitorul francez care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 1921, a hotărât să scrie prima lui carte pe când avea doar şapte ani. După ce a reflectat mult timp, prima decizie pe care a luat-o a fost să aleagă titlul: Cine este Dumnezeu. Foarte emoţionat, el i-a spus tatălui său de proiectul lui literar. Nedorind să îi taie elanul tânărului scriitor, tatăl lui i-a spus că titlul ales, în realitate, era unul foarte ambiţios şi i-a sugerat să îi dea forma unei întrebări: Cine este Dumnezeu?

  – De ce? l-a întrebat Anatole.

  – Ei bine, pentru că eu cred că tu nu ştii cine este Dumnezeu, de aceea e numaidecât natural să îţi exprimi dorinţa de a afla cine este, dar sub forma unei întrebări.

  Pe un ton provocator, reacţia micului scriitor nu a întârziat să apară:

  – Cine ţi-a spus că eu nu ştiu cine este?

  – Dacă ştii, spune-mi şi mie cine este El? îi răspunse tatăl.

  – Ei bine, este o întrebare dificilă la care nu putem să răspundem în doar câteva cuvinte. Va trebui să îmi citeşti cartea dacă doreşti să afli răspunsul.

  Adevărul este că Anatole nu a mai scris cartea Cine este Dumnezeu, dar întrebarea la care dorea să ofere un răspuns continuă să ocupe un loc important în spiritul uman.

  Cine este Dumnezeu? Noi am putea spune că Dumnezeu este o fiinţă care doreşte să trăiască aproape de copiii Lui. El nu este nici absent, nici departe de noi, ci El îşi face simţită prezenţa şi este activ printre noi. Dumnezeul Bibliei nu este o fiinţă impersonală, care păstrează distanţa faţă de creaţiunea şi de creaturile Lui. Scriptura conţine nenumărate trimiteri la prezenţa istorică a lui Dumnezeu atât pe această planetă, cât şi în viaţa fiinţelor umane. Conform apostolului Pavel, Dumnezeul transcendent, Creatorul întregului univers, „nu este departe de fiecare din noi”, iar dacă Îl vom căuta, Îl vom găsi (Faptele 17:27,28). Această fiinţă uimitoare, pe care cerurile cerurilor nu au mai putut să o cuprindă, este acelaşi care S-a făcut om pentru a putea fi „Dumnezeu cu noi” (Matei 1:23).

  #Dumnezeuesteaproape #Dumnezeucunoi

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...