Şi-a pierdut minţile

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. (2 Timotei 1:7)

  Cunoscătorii în materie de fotbal ştiu bine că Zinedine Zidane a fost unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Pelé l-a inclus pe lista lui cu cei mai mari jucători în viaţă. El a câştigat titlul de cel mai bun jucător din lume în 1998, 2000 şi 2002. În 1998, echipa lui a câştigat Cupa Mondială. În 2004 a fost ales cel mai bun fotbalist european din ultimii cincizeci de ani. În 2006, fiind căpitanul selecţionatei franceze, a anunţat că după jocurile de la Campionatul Mondial din Germania urma să se retragă din activitatea sa de jucător. Putem afirma fără să greşim că Zidane a avut o carieră foarte reuşită.

  Dar haideţi să facem un salt înapoi în timp şi să ne oprim pe stadionul olimpic din Berlin, unde erau adunaţi aproape şaptezeci de mii de spectatori. Franţa şi Italia disputau finala Cupei Mondiale. La şapte minute după lovitura de începere, Zidane înscrie un gol care aduce echipa sa în avantaj de 1-0. Douăsprezece minute mai târziu, Italia egalează şi în următoarele nouăzeci de minute scorul rămâne egal. Împătimiţii fotbalului ştiu că prezenţa lui Zidane era esenţială pentru francezi. Ajunşi în prelungiri, scorul rămâne neschimbat. Acum s-a ajuns într-unul din acele momente în care fiecare jucător trebuie să demonstreze că organismul lui este de fier. Spectatorii îl privesc pe Marco Materazi, care pare să aibă un schimb de cuvinte nu tocmai politicos cu Zidane. Oare ce îşi spun? Noi nu ştim nimic, dar francezul, nemaiputându-şi stăpâni furia, îl loveşte violent pe jucătorului italian cu capul, direct în piept. Observând cele petrecute, arbitrul italian, Horacio Elizondo, scoate cartonaşul roşu şi îl elimină pe Zidane din joc.

  Incredibil! În cel mai important moment din viaţa lui, Zidane s-a dovedit incapabil de a se stăpâni, şi acea „lovitură de cap” a aruncat un con de umbră asupra a ceea ce putea fi un final glorios de carieră pentru jucătorul francez. Lecţia este foarte clară: un moment de furie ne poate ruina obiectivele noastre cele mai preţuite şi poate arunca pe fereastră ani întregi de eforturi. Să urmăm deci sfatul lui Solomon: „Cine este stăpân pe sine preţuieşte mai mult decât cine cucereşte cetăţi” (Proverbele 16:32). Stăpânirea de sine, chibzuinţa, este atât de importantă, încât Pavel spune în versetul pentru această zi că Dumnezeu este cel care ne-o dă. Dacă şi tu ai nevoie de aceasta, El este gata să ţi-o ofere.

  #stăpâniredesine

  Şi-a pierdut minţile - 2017. Un moment de furie ne poate ruina obiectivele noastre cele mai preţuite şi poate arunca pe fereastră ani întregi de eforturi. Stăpânirea de sine, chibzuinţa, este atât de importantă, încât Pavel spune în versetul pentru această zi că Dumnezeu este cel care ne-o dă. El este gata să ţi-o ofere. #stăpâniredesine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...