Schimbarea de care avem nevoie

  N-a cunoscut Dumnezeu căile mele? Nu mi-a numărat El toţi paşii mei? (Iov 31:4)

  Te-ai comporta diferit dacă ai şti că cineva te priveşte, te urmăreşte? Dacă privim la rezultatele a două studii ştiinţifice, răspunsul este un „da” răsunător. Primul studiu a fost realizat în 2006, cu participarea unor profesori universitari. Experimentul a fost foarte simplu: profesorii intrau într-un restaurant, se serveau singuri, apoi trebuiau să lase suma datorată la casă. Timp de zece săptămâni, cercetătorii au pus două afişe în apropierea casei de marcat. În prima etapă, ei au pus un afiş cu nişte flori vesele; apoi, în a doua etapă, au lipit un afiş pe care era o pereche de ochi care îl supravegheau pe privitor. Ce crezi că s-a întâmplat? În săptămânile în care pe perete a fost afişul cu ochii, suma de bani din casa de marcat a fost triplă faţă de suma depusă în săptămânile în care a fost afişul cu florile.

  În 2012 s-a realizat un al doilea studiu. Cercetătorii au pus afişe în incinta Universităţii din Newcastle, Anglia, cu o pereche de ochi ameninţători, alături de următorul mesaj: „Către hoţii de biciclete: vă urmărim.” După ce au studiat numărul de furturi de biciclete din ultimii doi ani, au descoperit că în locurile în care au fost lipite afişe, numărul de furturi a scăzut cu 60%, în timp ce în alte zone din universitate, furturile au crescut cu 65%. Cu alte cuvinte, hoţii au continuat să fure biciclete, doar şi-au schimbat spaţiul de operare, s-au mutat unde nu îi supraveghea nimeni. Afişele cu ochi ameninţători au scăzut numărul de furturi, dar nu i-au schimbat pe hoţi.

  Dumnezeu ne priveşte. Nimic nu rămâne ascuns în faţa ochilor Lui. Psalmistul declară că, din cer, Domnul „priveşte şi pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor” (Psalmii 11:4). Nimic nu scapă din prezenţa Sa. Noi ştim că Dumnezeu vede tot? Bineînţeles că ştim! Atunci, de ce continuăm să facem ceea ce este rău? Pentru că nu am înţeles faptul că aceste lucruri Îl fac să sufere, să vadă că noi continuăm să ne afundăm în păcat. Dumnezeu ne iubeşte cu o iubire veşnică. Când noi răspundem acestei iubiri, facerea răului ni se va părea ceva incomod, şi nu pentru că El ne priveşte, ci pentru că noi vom fi învăţat să Îl iubim pe Domnul. Noi nu avem nevoie de un afiş vizibil, ci de o schimbare interioară, o reînnoire a duhului.

  #transformare #Dumnezeumăvede

  Schimbarea de care avem nevoie - 2017. Dumnezeu ne iubeşte cu o iubire veşnică. Când noi răspundem acestei iubiri, facerea răului ni se va părea ceva incomod, şi nu pentru că El ne priveşte, ci pentru că noi vom fi învăţat să Îl iubim pe Domnul. #transformare #Dumnezeumăvede
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...