Schimbarea de care avem nevoie

  N-a cunoscut Dumnezeu căile mele? Nu mi-a numărat El toţi paşii mei? (Iov 31:4)

  Te-ai comporta diferit dacă ai şti că cineva te priveşte, te urmăreşte? Dacă privim la rezultatele a două studii ştiinţifice, răspunsul este un „da” răsunător. Primul studiu a fost realizat în 2006, cu participarea unor profesori universitari. Experimentul a fost foarte simplu: profesorii intrau într-un restaurant, se serveau singuri, apoi trebuiau să lase suma datorată la casă. Timp de zece săptămâni, cercetătorii au pus două afişe în apropierea casei de marcat. În prima etapă, ei au pus un afiş cu nişte flori vesele; apoi, în a doua etapă, au lipit un afiş pe care era o pereche de ochi care îl supravegheau pe privitor. Ce crezi că s-a întâmplat? În săptămânile în care pe perete a fost afişul cu ochii, suma de bani din casa de marcat a fost triplă faţă de suma depusă în săptămânile în care a fost afişul cu florile.

  În 2012 s-a realizat un al doilea studiu. Cercetătorii au pus afişe în incinta Universităţii din Newcastle, Anglia, cu o pereche de ochi ameninţători, alături de următorul mesaj: „Către hoţii de biciclete: vă urmărim.” După ce au studiat numărul de furturi de biciclete din ultimii doi ani, au descoperit că în locurile în care au fost lipite afişe, numărul de furturi a scăzut cu 60%, în timp ce în alte zone din universitate, furturile au crescut cu 65%. Cu alte cuvinte, hoţii au continuat să fure biciclete, doar şi-au schimbat spaţiul de operare, s-au mutat unde nu îi supraveghea nimeni. Afişele cu ochi ameninţători au scăzut numărul de furturi, dar nu i-au schimbat pe hoţi.

  Dumnezeu ne priveşte. Nimic nu rămâne ascuns în faţa ochilor Lui. Psalmistul declară că, din cer, Domnul „priveşte şi pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor” (Psalmii 11:4). Nimic nu scapă din prezenţa Sa. Noi ştim că Dumnezeu vede tot? Bineînţeles că ştim! Atunci, de ce continuăm să facem ceea ce este rău? Pentru că nu am înţeles faptul că aceste lucruri Îl fac să sufere, să vadă că noi continuăm să ne afundăm în păcat. Dumnezeu ne iubeşte cu o iubire veşnică. Când noi răspundem acestei iubiri, facerea răului ni se va părea ceva incomod, şi nu pentru că El ne priveşte, ci pentru că noi vom fi învăţat să Îl iubim pe Domnul. Noi nu avem nevoie de un afiş vizibil, ci de o schimbare interioară, o reînnoire a duhului.

  #transformare #Dumnezeumăvede

  Schimbarea de care avem nevoie - 2017. Dumnezeu ne iubeşte cu o iubire veşnică. Când noi răspundem acestei iubiri, facerea răului ni se va părea ceva incomod, şi nu pentru că El ne priveşte, ci pentru că noi vom fi învăţat să Îl iubim pe Domnul.

#transformare #Dumnezeumăvede
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...