Cine este mai norocos?

  Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire. (Luca 7:23)

  Eşti la curent cu povestea lui Frano Selek? Când i-am citit istoria într-un articol publicat pe website-ul canalului BBC, am rămas cu gura căscată. Frano și-a câştigat reputaţia de cel mai norocos om din lume. „Norocul” lui a început în 1962, când trenul cu care călătorea a deraiat şi a ajuns într-un râu. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în acel accident, dar Frano a scăpat înotând, doar cu câteva zgârieturi. Anul următor, în 1963, prietenul nostru s-a îmbarcat la bordul unui avion. Zborul a fost unul bun, până în momentul în care unul dintre motoare a încetat să mai funcţioneze. Avionul a intrat în picaj şi, chiar în momentul în care urma să se prăbuşească, s-a deschis uşa şi Frano a fost aruncat afară. Toţi pasagerii au murit. Dar Frano? Aruncat afară din avion, el a aterizat pe o căpiţă de fân şi a supravieţuit.

  În 1966, autobuzul în care se afla a căzut într-un râu, dar Frano, din nou, a trecut pe lângă moarte. El a mai supravieţuit la încă două accidente, când maşina lui a izbucnit în flăcări. În 1995, el a fost lovit de un autobuz şi târât pe şosea, dar a scăpat fără răni grave. Anul următor, el a pierdut controlul autovehiculului, a ajuns într-o râpă, unde maşina i-a explodat. Dar Frano? Din nou, el a zburat din maşină şi a rămas agăţat într-un copac. Să nu credeţi că lista se încheie aici.

  În 2003, Frano a câştigat aproape un milion de dolari la loto. Citind această poveste, m-am întrebat: dintre Frano şi mine, care este mai norocos? Eu am călătorit cu avionul de zeci de ori şi niciodată nu au fost probleme de zbor. Am parcurs sute de kilometri cu maşina şi, până în prezent, nu am avut niciun accident. Pentru că nu obişnuiesc să joc la loto, nu am cheltuit niciun ban pe bilete. Da, cred că Frano a fost norocos, dar eu mă consider mult mai norocos, pentru că niciodată nu am fost într-o situaţie în care viaţa să îmi fie pusă în pericol. Ai trecut şi tu prin toate peripeţiile lui Frano? Eu cred că tu, la fel ca mine, ai nenumărate motive care să te facă să te simţi norocos. Șansa noastră constă în faptul că noi continuăm să ne încredem în puterea protectoare a lui Isus.

  #suntfericit #amnoroc #Dumnezeumăpăzeşte

  Cine este mai norocos? - 2017. Avem nenumărate motive care să ne facă să ne simţim norocos. Șansa noastră constă în faptul că noi continuăm să ne încredem în puterea protectoare a lui Isus. #suntfericit #amnoroc #Dumnezeumăpăzeşte
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...