Cine este mai norocos?

Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire. (Luca 7:23)

Eşti la curent cu povestea lui Frano Selek? Când i-am citit istoria într-un articol publicat pe website-ul canalului BBC, am rămas cu gura căscată. Frano și-a câştigat reputaţia de cel mai norocos om din lume. „Norocul” lui a început în 1962, când trenul cu care călătorea a deraiat şi a ajuns într-un râu. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în acel accident, dar Frano a scăpat înotând, doar cu câteva zgârieturi. Anul următor, în 1963, prietenul nostru s-a îmbarcat la bordul unui avion. Zborul a fost unul bun, până în momentul în care unul dintre motoare a încetat să mai funcţioneze. Avionul a intrat în picaj şi, chiar în momentul în care urma să se prăbuşească, s-a deschis uşa şi Frano a fost aruncat afară. Toţi pasagerii au murit. Dar Frano? Aruncat afară din avion, el a aterizat pe o căpiţă de fân şi a supravieţuit.

În 1966, autobuzul în care se afla a căzut într-un râu, dar Frano, din nou, a trecut pe lângă moarte. El a mai supravieţuit la încă două accidente, când maşina lui a izbucnit în flăcări. În 1995, el a fost lovit de un autobuz şi târât pe şosea, dar a scăpat fără răni grave. Anul următor, el a pierdut controlul autovehiculului, a ajuns într-o râpă, unde maşina i-a explodat. Dar Frano? Din nou, el a zburat din maşină şi a rămas agăţat într-un copac. Să nu credeţi că lista se încheie aici.

În 2003, Frano a câştigat aproape un milion de dolari la loto. Citind această poveste, m-am întrebat: dintre Frano şi mine, care este mai norocos? Eu am călătorit cu avionul de zeci de ori şi niciodată nu au fost probleme de zbor. Am parcurs sute de kilometri cu maşina şi, până în prezent, nu am avut niciun accident. Pentru că nu obişnuiesc să joc la loto, nu am cheltuit niciun ban pe bilete. Da, cred că Frano a fost norocos, dar eu mă consider mult mai norocos, pentru că niciodată nu am fost într-o situaţie în care viaţa să îmi fie pusă în pericol. Ai trecut şi tu prin toate peripeţiile lui Frano? Eu cred că tu, la fel ca mine, ai nenumărate motive care să te facă să te simţi norocos. Șansa noastră constă în faptul că noi continuăm să ne încredem în puterea protectoare a lui Isus.

#suntfericit #amnoroc #Dumnezeumăpăzeşte

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video