Cine este mai norocos?

  Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire. (Luca 7:23)

  Eşti la curent cu povestea lui Frano Selek? Când i-am citit istoria într-un articol publicat pe website-ul canalului BBC, am rămas cu gura căscată. Frano și-a câştigat reputaţia de cel mai norocos om din lume. „Norocul” lui a început în 1962, când trenul cu care călătorea a deraiat şi a ajuns într-un râu. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în acel accident, dar Frano a scăpat înotând, doar cu câteva zgârieturi. Anul următor, în 1963, prietenul nostru s-a îmbarcat la bordul unui avion. Zborul a fost unul bun, până în momentul în care unul dintre motoare a încetat să mai funcţioneze. Avionul a intrat în picaj şi, chiar în momentul în care urma să se prăbuşească, s-a deschis uşa şi Frano a fost aruncat afară. Toţi pasagerii au murit. Dar Frano? Aruncat afară din avion, el a aterizat pe o căpiţă de fân şi a supravieţuit.

  În 1966, autobuzul în care se afla a căzut într-un râu, dar Frano, din nou, a trecut pe lângă moarte. El a mai supravieţuit la încă două accidente, când maşina lui a izbucnit în flăcări. În 1995, el a fost lovit de un autobuz şi târât pe şosea, dar a scăpat fără răni grave. Anul următor, el a pierdut controlul autovehiculului, a ajuns într-o râpă, unde maşina i-a explodat. Dar Frano? Din nou, el a zburat din maşină şi a rămas agăţat într-un copac. Să nu credeţi că lista se încheie aici.

  În 2003, Frano a câştigat aproape un milion de dolari la loto. Citind această poveste, m-am întrebat: dintre Frano şi mine, care este mai norocos? Eu am călătorit cu avionul de zeci de ori şi niciodată nu au fost probleme de zbor. Am parcurs sute de kilometri cu maşina şi, până în prezent, nu am avut niciun accident. Pentru că nu obişnuiesc să joc la loto, nu am cheltuit niciun ban pe bilete. Da, cred că Frano a fost norocos, dar eu mă consider mult mai norocos, pentru că niciodată nu am fost într-o situaţie în care viaţa să îmi fie pusă în pericol. Ai trecut şi tu prin toate peripeţiile lui Frano? Eu cred că tu, la fel ca mine, ai nenumărate motive care să te facă să te simţi norocos. Șansa noastră constă în faptul că noi continuăm să ne încredem în puterea protectoare a lui Isus.

  #suntfericit #amnoroc #Dumnezeumăpăzeşte

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...