Articolul precedentPaşte oile mele
  Articolul următorNu avea de ales

  Ce-ar fi fost dacă erai bogat?

  Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor. (1 Timotei 6:10)

  Ţi-ar plăcea să devii bogat? Nu trebuie să te simţi vinovat dacă răspunsul tău este un „da” răsunător. Nu este nimic rău în a-ţi dori să fii bogat. Biblia ne spune că Avraam, tatăl credincioşilor, „a fost bogat” (Geneza 13:2). În plus, Domnul este cel care „îţi va da putere să le câştigi” (Deuteronomul 8:18). Dar trebuie să ştii că administrarea nepotrivită a banilor poate să te transforme într-o persoană foarte nefericită. Experţii sociali ne explică de ce.

  În 19 februarie 2012, Britt Peterson a publicat un articol în jurnalul The Boston Globe, cu următorul titlu: „Oare pot banii să schimbe fiinţele umane?” În opinia lui Peterson, majoritatea oamenilor afirmă că, dacă ar ajunge să câştige foarte mulţi bani, personalitatea lor nu s-ar schimba deloc. Totuşi unii cercetători infirmă o astfel de afirmaţie.

  Kathleen Vohs şi colegii ei de la Facultatea de Ştiinţe Administrative Carlson, de la Universitatea din Minnesota, au demonstrat că persoanele care se dedică câştigării banilor se transformă în persoane mai puţin agreabile, mai puţin sensibile faţă de ceilalţi şi mai predispuse să îşi privească semenii ca fiindu-le inferiori. Cu alte cuvinte, în căutarea lor după bogăţie, ei ajung să fie foarte egoişti.

  Un alt studiu condus de Michael Kraus, Paul Piff şi Dacher Keltner, profesori la Universitatea din Berkeley, California, a concluzionat că bogaţii tind să fie mai puţin milostivi, având în vedere că ei consideră că au dobândit poziţia lor mai înaltă în urma meritelor lor personale şi că ceilalţi sunt săraci deoarece nu au muncit la fel de mult ca ei.

  De aceea, dacă voi ajunge vreodată să am mulţi bani, ce aş putea face pentru a nu mă transforma într-o persoană insensibilă? Peterson își încheie articolul său cu răspunsul oferit de psihologi: împarte ce ai. Unui tânăr bogat care nu era mulţumit, în ciuda bogăţiilor sale, Isus i-a spus: „Vinde tot ce ai şi dă la săraci” (Luca 18:22). Ştii ce s-a întâmplat? „Când a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat” (Matei 19:22). El a preferat să rămână bogat şi nefericit, în loc să împartă bogăţia lui cu cei în nevoie. Dacă ai avea mulţi bani, ai alege şi tu la fel?

  #suntfericit #suntnorocos #Dumnezeumăprotejează

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...