Articolul precedentPaşte oile mele
  Articolul următorNu avea de ales

  Ce-ar fi fost dacă erai bogat?

  Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor. (1 Timotei 6:10)

  Ţi-ar plăcea să devii bogat? Nu trebuie să te simţi vinovat dacă răspunsul tău este un „da” răsunător. Nu este nimic rău în a-ţi dori să fii bogat. Biblia ne spune că Avraam, tatăl credincioşilor, „a fost bogat” (Geneza 13:2). În plus, Domnul este cel care „îţi va da putere să le câştigi” (Deuteronomul 8:18). Dar trebuie să ştii că administrarea nepotrivită a banilor poate să te transforme într-o persoană foarte nefericită. Experţii sociali ne explică de ce.

  În 19 februarie 2012, Britt Peterson a publicat un articol în jurnalul The Boston Globe, cu următorul titlu: „Oare pot banii să schimbe fiinţele umane?” În opinia lui Peterson, majoritatea oamenilor afirmă că, dacă ar ajunge să câştige foarte mulţi bani, personalitatea lor nu s-ar schimba deloc. Totuşi unii cercetători infirmă o astfel de afirmaţie.

  Kathleen Vohs şi colegii ei de la Facultatea de Ştiinţe Administrative Carlson, de la Universitatea din Minnesota, au demonstrat că persoanele care se dedică câştigării banilor se transformă în persoane mai puţin agreabile, mai puţin sensibile faţă de ceilalţi şi mai predispuse să îşi privească semenii ca fiindu-le inferiori. Cu alte cuvinte, în căutarea lor după bogăţie, ei ajung să fie foarte egoişti.

  Un alt studiu condus de Michael Kraus, Paul Piff şi Dacher Keltner, profesori la Universitatea din Berkeley, California, a concluzionat că bogaţii tind să fie mai puţin milostivi, având în vedere că ei consideră că au dobândit poziţia lor mai înaltă în urma meritelor lor personale şi că ceilalţi sunt săraci deoarece nu au muncit la fel de mult ca ei.

  De aceea, dacă voi ajunge vreodată să am mulţi bani, ce aş putea face pentru a nu mă transforma într-o persoană insensibilă? Peterson își încheie articolul său cu răspunsul oferit de psihologi: împarte ce ai. Unui tânăr bogat care nu era mulţumit, în ciuda bogăţiilor sale, Isus i-a spus: „Vinde tot ce ai şi dă la săraci” (Luca 18:22). Ştii ce s-a întâmplat? „Când a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat” (Matei 19:22). El a preferat să rămână bogat şi nefericit, în loc să împartă bogăţia lui cu cei în nevoie. Dacă ai avea mulţi bani, ai alege şi tu la fel?

  #suntfericit #suntnorocos #Dumnezeumăprotejează

  Ce-ar fi fost dacă erai bogat? - 2017. Tânărul bogat a preferat să rămână bogat şi nefericit, în loc să împartă bogăţia lui cu cei în nevoie. Dacă ai avea mulţi bani, ai alege şi tu la fel? #suntfericit #suntnorocos #Dumnezeumăprotejează
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...