Articolul precedentNu avea de ales
  Articolul următorDulce şi slab

  Aleg să fiu prietenul adevărului

  Aleg calea adevărului. (Psalmii 119:30)

  După cum bine ştiu mulţi dintre noi, Aristotel nu a fost doar ucenicul cel mai remarcabil al lui Platon, ci şi un mare prieten al înţeleptului filosof. Şi totuşi, la un moment dat, elevul a început să disemineze idei care păreau contradictorii învăţăturilor fundamentale ale maestrului şi prietenului său. De exemplu, în timp ce Platon promova raţionalismul, Aristotel era partizanul empirismului.

  Se povesteşte că, într-o zi, cineva l-a abordat şi i-a spus:

  – Aristotel, dacă tu eşti prieten cu Platon, de ce îţi petreci timpul făcând declaraţii care nu sunt în armonie cu învăţăturile maestrului tău?

  Deşi Aristotel îşi admira maestrul, îşi iubea prietenul și respecta profunzimea gândirii platonice, el nu a ezitat să ofere următorul răspuns:

  – Eu sunt prieten cu Platon, dar sunt prieten mai bun cu adevărul.

  Toată viaţa ta va trebui să alegi între prietenii tăi şi convingerile tale religioase; ce vei face când va veni acel moment? Cunoşti pe cineva care mai degrabă ar rămâne fidel unui stăpân decât adevărului?

  Tinerii care studiază în instituţii care nu sunt creştine ştiu foarte bine despre ce vorbesc. Să medităm puţin la subiectul despre creaţiunea lumii. Profesorul tău are o viziune asupra lumii cu mult diferită de a ta. Prin credinţă, tu accepţi că Dumnezeu este Creatorul a tot ce există; dar profesorul tău nu crede că este rezultatul operei unui Dumnezeu iubitor, ci el se consideră produsul final al unui proces lung de evoluţie în care cei mai puternici se impun în faţa celor slabi. Tu crezi că eşti produsul unui meşteşug divin, iar el se crede ultima verigă a unui lanţ, succesorul animalelor. Ce ai face? Te-ai încrede în profesorul tău sau ai accepta adevărul?

  În mai multe ocazii va trebui să iei hotărârea să îi spui cuiva: „Te apreciez, te respect, cred că sunt prietenul tău, dar prefer să rămân prietenul adevărului.” Chiar Epictet spunea că „adevărul triumfă întotdeauna de la sine”. În concluzie, nu uita un punct important: adevărul nu este nici o alegere, nici o doctrină, adevărul absolut este o persoană, adevărul este Isus (vezi Ioan 14:6). A fi prietenul adevărului înseamnă a fi prietenul lui Hristos.

  #suntprietencuadevărul

  Aleg să fiu prietenul adevărului - 2017. Adevărul nu este nici o alegere, nici o doctrină, adevărul absolut este o persoană, adevărul este Isus. A fi prietenul adevărului înseamnă a fi prietenul lui Hristos. #suntprietencuadevărul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...