Articolul precedentDulce şi slab
  Articolul următorOpriţi aglomerarea

  Munceşte, munceşte, munceşte

  Dulce este somnul lucrătorului. (Eclesiastul 5:12)

  Le petit nègre de l’habitation este un cântec foarte cunoscut în insulele Caraibe. Cântecul a fost înregistrat pentru prima dată în 1954, de Alberto Beltrán, care locuia în Cuba. În prima strofă, „micul negru” spune următoarele:

  „Eu sunt micul negru din casă./Pentru mine munca-i o corvoadă,
  Munca, eu o las cu totul pentru vită,/Căci ea creată-a fost de Domnu’ ca pedeapsă.

  Era adevărat ceea ce spunea „micul negru”? Nu putem să ignorăm faptul că mai multe generaţii de tineri au crescut sub influenţa acestor cuvinte. Tocmai acest gen de idei au făcut ca atâtea naţiuni, dar şi oameni, să se cufunde în sărăcie.

  Contrar a ceea ce spune „micul negru din casă”, prima menţiune a muncii în Biblie nu are nimic de-a face cu vreo pedeapsă. De fapt, munca este una dintre responsabilităţile încredinţate omului înainte de căderea lui în păcat. Să vedem ce ni se spune în Geneza: „Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în Grădina Edenului ca s-o lucreze şi s-o păzească” (2:15). Deşi Edenul a fost un loc desăvârşit, Adam trebuia să lucreze pentru a-l menţine într-o condiţie bună. Comentând pe baza versetului din Geneza 2:15, David Atkinson a făcut următoarea declaraţie echitabilă: „Plenitudinea umană include creativitatea sa aplicată în muncă” (Genesis 1-11, p. 79). Cu alte cuvinte, munca este un mijloc prin care tu şi cu mine putem ajunge la plenitudinea existenţei noastre, dat fiind faptul că atunci când lucrăm ne exprimăm cele mai bune talente.

  Munca nu este un blestem, din contră, este o binecuvântare. Chiar şi porunca a patra este foarte clară când spune: „Să lucrezi şase zile” (Exodul 20:9). Solomon ne asigură că „dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând” (Proverbele 22:29). Pavel declară categoric: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce” (2 Tesaloniceni 3:10). Îţi imaginezi ce s-ar întâmpla cu mulţi dintre noi dacă s-ar aplica această propoziţie?

  Sfântul Ieronim avea perfectă dreptate când spunea: „Întotdeauna să lucrezi, astfel Diavolul întotdeauna te va găsi ocupat.” Nu îl crede pe „micul negru din casă”, munca nu este vrăjmaşul tău. Munca este un aliat indispensabil pentru toți cei care îşi doresc un viitor mai bun.

  #prietencumunca #efort

  Munceşte, munceşte, munceşte - 2017. Munca este un mijloc prin care tu şi cu mine putem ajunge la plenitudinea existenţei noastre, dat fiind faptul că atunci când lucrăm ne exprimăm cele mai bune talente. Munca nu este vrăjmaşul tău. Munca este un aliat indispensabil pentru toți cei care îşi doresc un viitor mai bun. #prietencumunca #efort
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...