Articolul precedentDulce şi slab
  Articolul următorOpriţi aglomerarea

  Munceşte, munceşte, munceşte

  Dulce este somnul lucrătorului. (Eclesiastul 5:12)

  Le petit nègre de l’habitation este un cântec foarte cunoscut în insulele Caraibe. Cântecul a fost înregistrat pentru prima dată în 1954, de Alberto Beltrán, care locuia în Cuba. În prima strofă, „micul negru” spune următoarele:

  „Eu sunt micul negru din casă./Pentru mine munca-i o corvoadă,
  Munca, eu o las cu totul pentru vită,/Căci ea creată-a fost de Domnu’ ca pedeapsă.

  Era adevărat ceea ce spunea „micul negru”? Nu putem să ignorăm faptul că mai multe generaţii de tineri au crescut sub influenţa acestor cuvinte. Tocmai acest gen de idei au făcut ca atâtea naţiuni, dar şi oameni, să se cufunde în sărăcie.

  Contrar a ceea ce spune „micul negru din casă”, prima menţiune a muncii în Biblie nu are nimic de-a face cu vreo pedeapsă. De fapt, munca este una dintre responsabilităţile încredinţate omului înainte de căderea lui în păcat. Să vedem ce ni se spune în Geneza: „Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în Grădina Edenului ca s-o lucreze şi s-o păzească” (2:15). Deşi Edenul a fost un loc desăvârşit, Adam trebuia să lucreze pentru a-l menţine într-o condiţie bună. Comentând pe baza versetului din Geneza 2:15, David Atkinson a făcut următoarea declaraţie echitabilă: „Plenitudinea umană include creativitatea sa aplicată în muncă” (Genesis 1-11, p. 79). Cu alte cuvinte, munca este un mijloc prin care tu şi cu mine putem ajunge la plenitudinea existenţei noastre, dat fiind faptul că atunci când lucrăm ne exprimăm cele mai bune talente.

  Munca nu este un blestem, din contră, este o binecuvântare. Chiar şi porunca a patra este foarte clară când spune: „Să lucrezi şase zile” (Exodul 20:9). Solomon ne asigură că „dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând” (Proverbele 22:29). Pavel declară categoric: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce” (2 Tesaloniceni 3:10). Îţi imaginezi ce s-ar întâmpla cu mulţi dintre noi dacă s-ar aplica această propoziţie?

  Sfântul Ieronim avea perfectă dreptate când spunea: „Întotdeauna să lucrezi, astfel Diavolul întotdeauna te va găsi ocupat.” Nu îl crede pe „micul negru din casă”, munca nu este vrăjmaşul tău. Munca este un aliat indispensabil pentru toți cei care îşi doresc un viitor mai bun.

  #prietencumunca #efort

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...