Articolul precedentDulce şi slab
  Articolul următorOpriţi aglomerarea

  Munceşte, munceşte, munceşte

  Dulce este somnul lucrătorului. (Eclesiastul 5:12)

  Le petit nègre de l’habitation este un cântec foarte cunoscut în insulele Caraibe. Cântecul a fost înregistrat pentru prima dată în 1954, de Alberto Beltrán, care locuia în Cuba. În prima strofă, „micul negru” spune următoarele:

  „Eu sunt micul negru din casă./Pentru mine munca-i o corvoadă,
  Munca, eu o las cu totul pentru vită,/Căci ea creată-a fost de Domnu’ ca pedeapsă.

  Era adevărat ceea ce spunea „micul negru”? Nu putem să ignorăm faptul că mai multe generaţii de tineri au crescut sub influenţa acestor cuvinte. Tocmai acest gen de idei au făcut ca atâtea naţiuni, dar şi oameni, să se cufunde în sărăcie.

  Contrar a ceea ce spune „micul negru din casă”, prima menţiune a muncii în Biblie nu are nimic de-a face cu vreo pedeapsă. De fapt, munca este una dintre responsabilităţile încredinţate omului înainte de căderea lui în păcat. Să vedem ce ni se spune în Geneza: „Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în Grădina Edenului ca s-o lucreze şi s-o păzească” (2:15). Deşi Edenul a fost un loc desăvârşit, Adam trebuia să lucreze pentru a-l menţine într-o condiţie bună. Comentând pe baza versetului din Geneza 2:15, David Atkinson a făcut următoarea declaraţie echitabilă: „Plenitudinea umană include creativitatea sa aplicată în muncă” (Genesis 1-11, p. 79). Cu alte cuvinte, munca este un mijloc prin care tu şi cu mine putem ajunge la plenitudinea existenţei noastre, dat fiind faptul că atunci când lucrăm ne exprimăm cele mai bune talente.

  Munca nu este un blestem, din contră, este o binecuvântare. Chiar şi porunca a patra este foarte clară când spune: „Să lucrezi şase zile” (Exodul 20:9). Solomon ne asigură că „dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând” (Proverbele 22:29). Pavel declară categoric: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce” (2 Tesaloniceni 3:10). Îţi imaginezi ce s-ar întâmpla cu mulţi dintre noi dacă s-ar aplica această propoziţie?

  Sfântul Ieronim avea perfectă dreptate când spunea: „Întotdeauna să lucrezi, astfel Diavolul întotdeauna te va găsi ocupat.” Nu îl crede pe „micul negru din casă”, munca nu este vrăjmaşul tău. Munca este un aliat indispensabil pentru toți cei care îşi doresc un viitor mai bun.

  #prietencumunca #efort

  Munceşte, munceşte, munceşte - 2017. Munca este un mijloc prin care tu şi cu mine putem ajunge la plenitudinea existenţei noastre, dat fiind faptul că atunci când lucrăm ne exprimăm cele mai bune talente. Munca nu este vrăjmaşul tău. Munca este un aliat indispensabil pentru toți cei care îşi doresc un viitor mai bun.

#prietencumunca #efort
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...