Articolul precedentOpriţi aglomerarea
  Articolul următorUn Eutih modern

  Ai întrebări pentru Iona?

  Iona a stat în pântecele peştelui trei zile şi trei nopţi. (Iona 1:17)

  Pastorul se apropie de o fetiţă din biserica lui şi o întrebă:

  – Ce ai sub braţ?

  – O carte care vorbeşte despre povestea lui Iona şi a balenei, îi răspunse ea.

  – Foarte bine. Şi crezi că această poveste în care se spune că Iona a stat trei zile în pântecele balenei este adevărată?

  – Bineînţeles că da.

  – Cu adevărat? Tu crezi că un om poate rezista atâta timp în pântecele unei balene şi apoi să iasă de parcă nimic nu s-a întâmplat?

  – O da, eu cred asta, pentru că această poveste este din Biblie.

  – Ai putea să îmi demonstrezi că această poveste este reală, o mai întrebă pastorul.

  Fetiţa reflectă puţin la întrebare, apoi răspunse:

  – Nu aş putea să îţi demonstrez acum, dar îţi promit că atunci când voi ajunge în cer, îl voi căuta pe Iona, îi voi pune întrebări şi apoi vă voi putea demonstra că povestea lui a fost reală.

  Pastorul nu s-a oprit aici şi îi puse încă o întrebare:

  – Dar ce faci dacă ajungi în cer şi nu îl găseşti acolo pe Iona?

  – În acest caz, cred că va trebui să îl întrebaţi singur.

  Deşi această conversaţie ţi se poate părea amuzantă, ea doreşte să ne deschidă ochii faţă de o realitate groaznică: a te îndoi de veridicitatea istorică a relatărilor biblice este un bilet care te va duce pentru veşnicie direct într-un alt loc decât cerul. Aş dori să clarific faptul că în textul original nu se spune „balenă”, ci un „peşte mare”. De fapt, în nicio versiune a Bibliei nu se traduce prin termenul „balenă” expresia dag gadol. „Balena” nu este decât un gest de creativitate din partea educatorilor, pentru ca şi cei mici să poate înţelege povestea, căci pentru ei, balena este alegerea excelentă pentru „peştele mare” care l-a înghiţit pe Iona.

  Despre istoricitatea relatării, să nu uităm că în Matei 12:40, Isus privea experienţa lui Iona ca fiind o întâmplare veridică şi o compara cu moartea şi învierea Sa. Tu crezi în moartea şi învierea lui Hristos? Atunci trebuie să crezi şi în experienţa lui Iona dacă îţi doreşti să fii în cer!

  #Bibliaestedemnădeîncredere

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...