Articolul precedentOpriţi aglomerarea
  Articolul următorUn Eutih modern

  Ai întrebări pentru Iona?

  Iona a stat în pântecele peştelui trei zile şi trei nopţi. (Iona 1:17)

  Pastorul se apropie de o fetiţă din biserica lui şi o întrebă:

  – Ce ai sub braţ?

  – O carte care vorbeşte despre povestea lui Iona şi a balenei, îi răspunse ea.

  – Foarte bine. Şi crezi că această poveste în care se spune că Iona a stat trei zile în pântecele balenei este adevărată?

  – Bineînţeles că da.

  – Cu adevărat? Tu crezi că un om poate rezista atâta timp în pântecele unei balene şi apoi să iasă de parcă nimic nu s-a întâmplat?

  – O da, eu cred asta, pentru că această poveste este din Biblie.

  – Ai putea să îmi demonstrezi că această poveste este reală, o mai întrebă pastorul.

  Fetiţa reflectă puţin la întrebare, apoi răspunse:

  – Nu aş putea să îţi demonstrez acum, dar îţi promit că atunci când voi ajunge în cer, îl voi căuta pe Iona, îi voi pune întrebări şi apoi vă voi putea demonstra că povestea lui a fost reală.

  Pastorul nu s-a oprit aici şi îi puse încă o întrebare:

  – Dar ce faci dacă ajungi în cer şi nu îl găseşti acolo pe Iona?

  – În acest caz, cred că va trebui să îl întrebaţi singur.

  Deşi această conversaţie ţi se poate părea amuzantă, ea doreşte să ne deschidă ochii faţă de o realitate groaznică: a te îndoi de veridicitatea istorică a relatărilor biblice este un bilet care te va duce pentru veşnicie direct într-un alt loc decât cerul. Aş dori să clarific faptul că în textul original nu se spune „balenă”, ci un „peşte mare”. De fapt, în nicio versiune a Bibliei nu se traduce prin termenul „balenă” expresia dag gadol. „Balena” nu este decât un gest de creativitate din partea educatorilor, pentru ca şi cei mici să poate înţelege povestea, căci pentru ei, balena este alegerea excelentă pentru „peştele mare” care l-a înghiţit pe Iona.

  Despre istoricitatea relatării, să nu uităm că în Matei 12:40, Isus privea experienţa lui Iona ca fiind o întâmplare veridică şi o compara cu moartea şi învierea Sa. Tu crezi în moartea şi învierea lui Hristos? Atunci trebuie să crezi şi în experienţa lui Iona dacă îţi doreşti să fii în cer!

  #Bibliaestedemnădeîncredere

  Ai întrebări pentru Iona? - 2017. A te îndoi de veridicitatea istorică a relatărilor biblice este un bilet care te va duce pentru veşnicie direct într-un alt loc decât cerul. #Bibliaestedemnădeîncredere
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...