Articolul precedentOpriţi aglomerarea
  Articolul următorUn Eutih modern

  Ai întrebări pentru Iona?

  Iona a stat în pântecele peştelui trei zile şi trei nopţi. (Iona 1:17)

  Pastorul se apropie de o fetiţă din biserica lui şi o întrebă:

  – Ce ai sub braţ?

  – O carte care vorbeşte despre povestea lui Iona şi a balenei, îi răspunse ea.

  – Foarte bine. Şi crezi că această poveste în care se spune că Iona a stat trei zile în pântecele balenei este adevărată?

  – Bineînţeles că da.

  – Cu adevărat? Tu crezi că un om poate rezista atâta timp în pântecele unei balene şi apoi să iasă de parcă nimic nu s-a întâmplat?

  – O da, eu cred asta, pentru că această poveste este din Biblie.

  – Ai putea să îmi demonstrezi că această poveste este reală, o mai întrebă pastorul.

  Fetiţa reflectă puţin la întrebare, apoi răspunse:

  – Nu aş putea să îţi demonstrez acum, dar îţi promit că atunci când voi ajunge în cer, îl voi căuta pe Iona, îi voi pune întrebări şi apoi vă voi putea demonstra că povestea lui a fost reală.

  Pastorul nu s-a oprit aici şi îi puse încă o întrebare:

  – Dar ce faci dacă ajungi în cer şi nu îl găseşti acolo pe Iona?

  – În acest caz, cred că va trebui să îl întrebaţi singur.

  Deşi această conversaţie ţi se poate părea amuzantă, ea doreşte să ne deschidă ochii faţă de o realitate groaznică: a te îndoi de veridicitatea istorică a relatărilor biblice este un bilet care te va duce pentru veşnicie direct într-un alt loc decât cerul. Aş dori să clarific faptul că în textul original nu se spune „balenă”, ci un „peşte mare”. De fapt, în nicio versiune a Bibliei nu se traduce prin termenul „balenă” expresia dag gadol. „Balena” nu este decât un gest de creativitate din partea educatorilor, pentru ca şi cei mici să poate înţelege povestea, căci pentru ei, balena este alegerea excelentă pentru „peştele mare” care l-a înghiţit pe Iona.

  Despre istoricitatea relatării, să nu uităm că în Matei 12:40, Isus privea experienţa lui Iona ca fiind o întâmplare veridică şi o compara cu moartea şi învierea Sa. Tu crezi în moartea şi învierea lui Hristos? Atunci trebuie să crezi şi în experienţa lui Iona dacă îţi doreşti să fii în cer!

  #Bibliaestedemnădeîncredere

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...