Articolul precedentUn Eutih modern
  Articolul următorÎndepărtând durerea

  Noi şi Iona

  Să vă facă desăvârşiţi în orice lucru bun, ca să faceţi voia Lui, şi să lucreze în noi ce-I este plăcut, prin Hristos Isus. (Evrei 13:21)

  Continuăm să vorbim tot despre Iona. Acest personaj mă fascinează, deoarece simt că el seamănă cu mulţi dintre noi. Deşi a fost neascultător, needucat, rebel, egoist, invidios şi arogant, acest bărbat a ajuns un profet al Domnului. Cu alte cuvinte, defectele lui nu L-au împiedicat deloc pe Dumnezeu să îl folosească drept purtător al soliei de pocăinţă şi de mântuire pentru Ninive. Ce uimitor este să ştim că Dumnezeu ne poate folosi în ciuda nedesăvârşirilor noastre!

  Dar să analizăm mai în detaliu anumite fapte ale lui Iona. Dumnezeu i-a dat o poruncă, iar el, în loc să asculte, „s-a sculat să fugă departe de faţa Domnului” (Iona 1:3), în timp ce vântul şi peştele acela mare au ascultat de Creatorul lor (v. 4 şi 17). Mai departe, în capitolul 4, curcubetele, viermele şi vântul, toate acestea au urmat îndrumarea divină (v. 6-8). Tocmai din această perspectivă, Iov ne îndeamnă: „Întreabă dobitoacele, şi te vor învăţa, păsările cerului, şi îţi vor spune; vorbeşte pământului, şi te va învăţa; şi peştii mării îţi vor povesti” (Iov 12:7,8). În cartea Iona, toate fiinţele fără raţionament sunt gata să asculte de Dumnezeu. Ţi-ai dat seama până în acest punct că Iona, profetul, este singurul care refuză să asculte?

  Deoarece elementele din natură nu au voinţa lor proprie, acestea împlinesc la literă ceea ce le porunceşte Dumnezeu. Cu toate acestea, cazul lui Iona este un caz aparte, pentru că el a fost înzestrat cu o capacitate specială: aceea de a hotărî, în mod personal, dacă să-şi exercite voinţa după bunul lui plac. Aşa cum spune apostolul Pavel în 1 Corinteni 7:37, fiecare este stăpânul propriei voinţe. Partea tristă a acestei relatări este că noi folosim acest dar special pentru a ne îndreptăţi răzvrătirea noastră împotriva Celui care ne-a acordat-o. Da, Dumnezeu ne-a dăruit puterea voinţei, dar lucrul cel mai bun pentru noi ar fi să ne supunem voinţa noastră voinţei lui Hristos.

  Roagă-te la Dumnezeu ca, spre deosebire de Iona, tu şi cu mine să fim dispuşi să-L lăsăm pe Dumnezeu „să lucreze în noi ce-I este plăcut” (Evrei 13:21). Deşi îl iubesc pe Iona, pentru mine este clar faptul că nu vreau să continui să mă asemăn cu el.

  #liberarbitru #ascultare

  Noi şi Iona - 2017. Roagă-te la Dumnezeu ca, spre deosebire de Iona, tu şi cu mine să fim dispuşi să-L lăsăm pe Dumnezeu „să lucreze în noi ce-I este plăcut” (Evrei 13:21). Deşi îl iubesc pe Iona, pentru mine este clar faptul că nu vreau să continui să mă asemăn cu el.

#liberarbitru #ascultare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...