Articolul precedentÎndepărtând durerea
  Articolul următorOchi slabi

  Câţi dintre voi au citit…?

  Cel neprihănit urăşte cuvintele mincinoase. (Proverbele 13:5)

  Aş vrea să îţi povestesc o anecdotă a lui Arthur Schopenhauer, faimosul filosof german, care a ajuns să fie şi mai cunoscut din cauza pesimismului recalcitrant. Într-o zi, în timp ce preda filozofia la Universitatea din Berlin, celebrul erudit le spuse studenţilor lui:

  – Fiţi puţin atenţi, studenţii mei! Aş dori să ştiu câţi dintre voi cunosc în detaliu eseul meu despre puterea minciunii asupra relaţiilor umane.

  De îndată, mai mulţi studenţi au ridicat mâna şi, plini de orgoliu, au afirmat că citiseră cu atenţie eseul profesorului lor.

  – Foarte bine! exclamă Schopenhauer. Datorită vouă pot aborda subiectul în cunoştinţă de cauză. Adevărul este că eu nu am scris niciodată despre puterea minciunii…

  Porunca a noua este foarte clară şi spune: „Să nu spui minciuni” (vezi Exodul 20:16 în versiunea Dios Habla Hoy). În una dintre cele mai însemnate poveţe ale sale, înţeleptul Solomon adaugă: „Izgoneşte neadevărul din gura ta şi depărtează viclenia de pe buzele tale!” (Proverbele 4:24). Primul lucru pe care l-a făcut Satana când i-a vorbit Evei în Grădina Edenului a fost să o mintă, spunându-i că, dacă va mânca din fructul oprit, ea va fi ca Dumnezeu. Satana este mincinos încă de la întemeierea lumii. Tocmai de aceea Isus l-a numit „tatăl minciunii” (Ioan 8:44). Atunci când lăsăm ca buzele noastre să rostească doar o mică minciună, cu bună ştiinţă, atunci noi suntem nişte copii ai „tatălui infernal”. Asta îţi doreşti să fii? Eu aş spune că nu!

  Poate că minciuna spusă de elevii lui Schopenhauer pare nesemnificativă, am putea chiar spune că poate fi considerată o „minciună albă”. Chiar şi aşa, trebuie să ştii că una dintre problemele care apar după astfel de mici abateri este, aşa cum bine spune o zicală evreiască: „Pedeapsa mincinosului este că şi atunci când spune adevărul, nimeni nu îl mai crede.” Celebrul Friedrich Nietzsche spunea acelaşi lucru, dar în alte cuvinte: „Ceea ce mă îngrijorează nu este că m-ai minţit, ci că, din acest moment, eu nu voi mai putea avea încredere în tine.”

  Chiar şi când spui o minciună inofensivă, nu uita că sunt multe lucruri în joc. Cere-I Domnului să te ajute să fii precum cei 144 000, căci „în gura lor nu s-a găsit minciună” (Apocalipsa 14:5).

  #atenţielaminciună

  Câţi dintre voi au citit...? - 2017. Atunci când lăsăm ca buzele noastre să rostească doar o mică minciună, cu bună ştiinţă, atunci noi suntem nişte copii ai „tatălui infernal”. Asta îţi doreşti să fii? Eu aş spune că nu! #atenţielaminciună
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...