Articolul precedentÎndepărtând durerea
  Articolul următorOchi slabi

  Câţi dintre voi au citit…?

  Cel neprihănit urăşte cuvintele mincinoase. (Proverbele 13:5)

  Aş vrea să îţi povestesc o anecdotă a lui Arthur Schopenhauer, faimosul filosof german, care a ajuns să fie şi mai cunoscut din cauza pesimismului recalcitrant. Într-o zi, în timp ce preda filozofia la Universitatea din Berlin, celebrul erudit le spuse studenţilor lui:

  – Fiţi puţin atenţi, studenţii mei! Aş dori să ştiu câţi dintre voi cunosc în detaliu eseul meu despre puterea minciunii asupra relaţiilor umane.

  De îndată, mai mulţi studenţi au ridicat mâna şi, plini de orgoliu, au afirmat că citiseră cu atenţie eseul profesorului lor.

  – Foarte bine! exclamă Schopenhauer. Datorită vouă pot aborda subiectul în cunoştinţă de cauză. Adevărul este că eu nu am scris niciodată despre puterea minciunii…

  Porunca a noua este foarte clară şi spune: „Să nu spui minciuni” (vezi Exodul 20:16 în versiunea Dios Habla Hoy). În una dintre cele mai însemnate poveţe ale sale, înţeleptul Solomon adaugă: „Izgoneşte neadevărul din gura ta şi depărtează viclenia de pe buzele tale!” (Proverbele 4:24). Primul lucru pe care l-a făcut Satana când i-a vorbit Evei în Grădina Edenului a fost să o mintă, spunându-i că, dacă va mânca din fructul oprit, ea va fi ca Dumnezeu. Satana este mincinos încă de la întemeierea lumii. Tocmai de aceea Isus l-a numit „tatăl minciunii” (Ioan 8:44). Atunci când lăsăm ca buzele noastre să rostească doar o mică minciună, cu bună ştiinţă, atunci noi suntem nişte copii ai „tatălui infernal”. Asta îţi doreşti să fii? Eu aş spune că nu!

  Poate că minciuna spusă de elevii lui Schopenhauer pare nesemnificativă, am putea chiar spune că poate fi considerată o „minciună albă”. Chiar şi aşa, trebuie să ştii că una dintre problemele care apar după astfel de mici abateri este, aşa cum bine spune o zicală evreiască: „Pedeapsa mincinosului este că şi atunci când spune adevărul, nimeni nu îl mai crede.” Celebrul Friedrich Nietzsche spunea acelaşi lucru, dar în alte cuvinte: „Ceea ce mă îngrijorează nu este că m-ai minţit, ci că, din acest moment, eu nu voi mai putea avea încredere în tine.”

  Chiar şi când spui o minciună inofensivă, nu uita că sunt multe lucruri în joc. Cere-I Domnului să te ajute să fii precum cei 144 000, căci „în gura lor nu s-a găsit minciună” (Apocalipsa 14:5).

  #atenţielaminciună

  Câţi dintre voi au citit...? - 2017. Atunci când lăsăm ca buzele noastre să rostească doar o mică minciună, cu bună ştiinţă, atunci noi suntem nişte copii ai „tatălui infernal”. Asta îţi doreşti să fii? Eu aş spune că nu!

#atenţielaminciună
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...