Tu ce ai pe dinăuntru?

Pleacă-ţi urechea şi ascultă cuvintele înţelepţilor; […] căci este bine să le păstrezi înăuntrul tău. (Proverbele 22:17,18)

Un iscusit vânzător ambulant de baloane îşi vindea marfa pe străzile aglomerate ale oraşului New York. În general, vânzările îi mergeau destul de bine. De fiecare dată când simţea o scădere în vânzări, ca strategie de marketing, lăsa să zboare un balon. Când trecătorii vedeau balonul înălţându-se, se apropiau imediat de el şi cumpărau baloane. Ori de câte ori observa că trecătorii îşi pierdeau interesul, mai dădea drumul la câte un balon. Uneori balonul era roşu, alteori, galben, albastru…

Într-o zi, un client l-a abordat şi l-a întrebat:

– Prietene, de ce nu dai drumul niciodată unui balon negru? Ai impresia că această culoare nu va zbura niciodată?

Vânzătorul îl privi pe client şi îi răspunse:

– Domnule, ceea ce face ca balonul să se înalţe nu este culoarea din exterior, ci ceea ce are în interior.

Nu ţi se pare corect ce a spus vânzătorul de baloane? Uneori şi noi credem că traiectoria noastră în viaţă este condiţionată de ceea ce se află în afara noastră, în exterior: originea noastră, culoarea pielii, cine ne sunt părinţii. Da, nu pot nega faptul că sunt factori pe care noi nu îi putem controla, care sunt independenţi de noi şi care, într-un fel sau altul, ne pot influenţa viitorul. Dar, la urma urmei, ceea ce se află în interiorul nostru ne permite să ne atingem obiectivele pe care ni le-am fixat. Ceea ce face ca tu să fii o fiinţă unică nu este ceea ce se vede la exterior, ci ceea ce eşti, iar ceea ce eşti depinde de ce este în interiorul tău.

Ce este în interiorul tău? Ignoranţă. Dar aş vrea să îţi recomand să iei seama la sfatul lui Pavel: „Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi” (Coloseni 3:16). Dacă în realitate tu doreşti să te înalţi tot mai sus, nu există alt lucru mai bun decât să păstrezi cu multă preţuire bogăţiile Cuvântului lui Dumnezeu în inima ta. Pot să te asigur de faptul că, urmând principiile biblice, acestea nu te vor ajuta doar să urci dincolo de perspectivele tale pământeşti, ci, mai presus de orice, ele te vor îndruma spre înălţimile de dincolo.

#interiorulcontează

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video