Tu ce ai pe dinăuntru?

  Pleacă-ţi urechea şi ascultă cuvintele înţelepţilor; […] căci este bine să le păstrezi înăuntrul tău. (Proverbele 22:17,18)

  Un iscusit vânzător ambulant de baloane îşi vindea marfa pe străzile aglomerate ale oraşului New York. În general, vânzările îi mergeau destul de bine. De fiecare dată când simţea o scădere în vânzări, ca strategie de marketing, lăsa să zboare un balon. Când trecătorii vedeau balonul înălţându-se, se apropiau imediat de el şi cumpărau baloane. Ori de câte ori observa că trecătorii îşi pierdeau interesul, mai dădea drumul la câte un balon. Uneori balonul era roşu, alteori, galben, albastru…

  Într-o zi, un client l-a abordat şi l-a întrebat:

  – Prietene, de ce nu dai drumul niciodată unui balon negru? Ai impresia că această culoare nu va zbura niciodată?

  Vânzătorul îl privi pe client şi îi răspunse:

  – Domnule, ceea ce face ca balonul să se înalţe nu este culoarea din exterior, ci ceea ce are în interior.

  Nu ţi se pare corect ce a spus vânzătorul de baloane? Uneori şi noi credem că traiectoria noastră în viaţă este condiţionată de ceea ce se află în afara noastră, în exterior: originea noastră, culoarea pielii, cine ne sunt părinţii. Da, nu pot nega faptul că sunt factori pe care noi nu îi putem controla, care sunt independenţi de noi şi care, într-un fel sau altul, ne pot influenţa viitorul. Dar, la urma urmei, ceea ce se află în interiorul nostru ne permite să ne atingem obiectivele pe care ni le-am fixat. Ceea ce face ca tu să fii o fiinţă unică nu este ceea ce se vede la exterior, ci ceea ce eşti, iar ceea ce eşti depinde de ce este în interiorul tău.

  Ce este în interiorul tău? Ignoranţă. Dar aş vrea să îţi recomand să iei seama la sfatul lui Pavel: „Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi” (Coloseni 3:16). Dacă în realitate tu doreşti să te înalţi tot mai sus, nu există alt lucru mai bun decât să păstrezi cu multă preţuire bogăţiile Cuvântului lui Dumnezeu în inima ta. Pot să te asigur de faptul că, urmând principiile biblice, acestea nu te vor ajuta doar să urci dincolo de perspectivele tale pământeşti, ci, mai presus de orice, ele te vor îndruma spre înălţimile de dincolo.

  #interiorulcontează

  Tu ce ai pe dinăuntru? - 2017. Dacă în realitate tu doreşti să te înalţi tot mai sus, nu există alt lucru mai bun decât să păstrezi cu multă preţuire bogăţiile Cuvântului lui Dumnezeu în inima ta.

#interiorulcontează
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...