Tu ce ai pe dinăuntru?

  Pleacă-ţi urechea şi ascultă cuvintele înţelepţilor; […] căci este bine să le păstrezi înăuntrul tău. (Proverbele 22:17,18)

  Un iscusit vânzător ambulant de baloane îşi vindea marfa pe străzile aglomerate ale oraşului New York. În general, vânzările îi mergeau destul de bine. De fiecare dată când simţea o scădere în vânzări, ca strategie de marketing, lăsa să zboare un balon. Când trecătorii vedeau balonul înălţându-se, se apropiau imediat de el şi cumpărau baloane. Ori de câte ori observa că trecătorii îşi pierdeau interesul, mai dădea drumul la câte un balon. Uneori balonul era roşu, alteori, galben, albastru…

  Într-o zi, un client l-a abordat şi l-a întrebat:

  – Prietene, de ce nu dai drumul niciodată unui balon negru? Ai impresia că această culoare nu va zbura niciodată?

  Vânzătorul îl privi pe client şi îi răspunse:

  – Domnule, ceea ce face ca balonul să se înalţe nu este culoarea din exterior, ci ceea ce are în interior.

  Nu ţi se pare corect ce a spus vânzătorul de baloane? Uneori şi noi credem că traiectoria noastră în viaţă este condiţionată de ceea ce se află în afara noastră, în exterior: originea noastră, culoarea pielii, cine ne sunt părinţii. Da, nu pot nega faptul că sunt factori pe care noi nu îi putem controla, care sunt independenţi de noi şi care, într-un fel sau altul, ne pot influenţa viitorul. Dar, la urma urmei, ceea ce se află în interiorul nostru ne permite să ne atingem obiectivele pe care ni le-am fixat. Ceea ce face ca tu să fii o fiinţă unică nu este ceea ce se vede la exterior, ci ceea ce eşti, iar ceea ce eşti depinde de ce este în interiorul tău.

  Ce este în interiorul tău? Ignoranţă. Dar aş vrea să îţi recomand să iei seama la sfatul lui Pavel: „Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi” (Coloseni 3:16). Dacă în realitate tu doreşti să te înalţi tot mai sus, nu există alt lucru mai bun decât să păstrezi cu multă preţuire bogăţiile Cuvântului lui Dumnezeu în inima ta. Pot să te asigur de faptul că, urmând principiile biblice, acestea nu te vor ajuta doar să urci dincolo de perspectivele tale pământeşti, ci, mai presus de orice, ele te vor îndruma spre înălţimile de dincolo.

  #interiorulcontează

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...