Articolul precedentCu aripi ca vulturii
  Articolul următorRugăciunea unui vindecător rănit

  Învăţători necredincioşi

  Orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor. (Iacov 1:17)

  Unul din citatele mele preferate scrise de Ellen White este următorul: „După cum luna şi stelele sistemului solar strălucesc prin lumina reflectată de la soare, tot astfel, în măsura în care învăţătura lor e adevărată, cugetătorii cei mari ai lumii reflectă razele Soarelui Neprihănirii” (Hristos Lumina Lumii, cap. 51, p. 464).

  Aceasta este o afirmaţie cu un impact extraordinar. Faptul că altcineva nu împărtăşeşte aceeaşi credinţă cu tine sau are obiceiuri contradictorii crezurilor tale nu este un motiv viabil pentru a respinge tot ceea ce spune persoana respectivă; dacă în cuvintele lui este şi o sămânţă de adevăr, acesta nu este rezultatul înţelepciunii sale, ci o simplă reflectare a înţelepciunii care vine de la „Tatăl luminilor” (Iacov 1:17). Atunci când asculţi sau citeşti declaraţia unei persoane care nu îţi împărtăşeşte idealurile, în loc să ridici un zid de prejudecăţi, mai bine pune în practică sfatul lui Pavel: „Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun” (1 Tesaloniceni 5:21).

  Să vedem un exemplu practic din viaţa lui Pavel. Pe vremea când umbla prin Areopag, prin aceleaşi locuri pe unde Socrate a fost acuzat de Meliton de Sardes, Pavel declara următoarele: „Căci în El Dumnezeu] avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: «Suntem din neamul Lui…»” (Faptele 17:28). Cele două afirmaţii făcute de apostol provin de la poeţi păgâni. Sfântul Pavel citează scriitori idolatri şi păgâni? Da, exact aşa! Prima parte a pasajului: „Căci în El [Dumnezeu] avem viaţa, mişcarea şi fiinţa” este al patrulea vers al unui poem atribuit lui Epimenide din Creta, un poet care a trăit cu şase secole înainte de Pavel. De fapt, Pavel citează din nou, din acelaşi poem, în Tit 1:12. A doua parte: „Suntem din neamul Lui” este al cincilea vers dintr-un poem scris de Aratos de Soles (315–240 d.Hr.), contemporan cu Pavel.

  De ce citează Pavel afirmaţiile unor necredincioşi? Deoarece afirmaţiile lor au fost corecte, în consecinţă, acestea reflectau lumina adevărată, aceea care luminează toate fiinţele umane. Foloseşte fiecare ocazie din această zi pentru ca lumina lui Dumnezeu să îţi lumineze calea, indiferent care ar fi instrumentul prin care se reflectă lumina.

  #înţelepciuneadivină #Dumnezeuesteluminamea

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...