Articolul precedentCu aripi ca vulturii
  Articolul următorRugăciunea unui vindecător rănit

  Învăţători necredincioşi

  Orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor. (Iacov 1:17)

  Unul din citatele mele preferate scrise de Ellen White este următorul: „După cum luna şi stelele sistemului solar strălucesc prin lumina reflectată de la soare, tot astfel, în măsura în care învăţătura lor e adevărată, cugetătorii cei mari ai lumii reflectă razele Soarelui Neprihănirii” (Hristos Lumina Lumii, cap. 51, p. 464).

  Aceasta este o afirmaţie cu un impact extraordinar. Faptul că altcineva nu împărtăşeşte aceeaşi credinţă cu tine sau are obiceiuri contradictorii crezurilor tale nu este un motiv viabil pentru a respinge tot ceea ce spune persoana respectivă; dacă în cuvintele lui este şi o sămânţă de adevăr, acesta nu este rezultatul înţelepciunii sale, ci o simplă reflectare a înţelepciunii care vine de la „Tatăl luminilor” (Iacov 1:17). Atunci când asculţi sau citeşti declaraţia unei persoane care nu îţi împărtăşeşte idealurile, în loc să ridici un zid de prejudecăţi, mai bine pune în practică sfatul lui Pavel: „Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun” (1 Tesaloniceni 5:21).

  Să vedem un exemplu practic din viaţa lui Pavel. Pe vremea când umbla prin Areopag, prin aceleaşi locuri pe unde Socrate a fost acuzat de Meliton de Sardes, Pavel declara următoarele: „Căci în El Dumnezeu] avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: «Suntem din neamul Lui…»” (Faptele 17:28). Cele două afirmaţii făcute de apostol provin de la poeţi păgâni. Sfântul Pavel citează scriitori idolatri şi păgâni? Da, exact aşa! Prima parte a pasajului: „Căci în El [Dumnezeu] avem viaţa, mişcarea şi fiinţa” este al patrulea vers al unui poem atribuit lui Epimenide din Creta, un poet care a trăit cu şase secole înainte de Pavel. De fapt, Pavel citează din nou, din acelaşi poem, în Tit 1:12. A doua parte: „Suntem din neamul Lui” este al cincilea vers dintr-un poem scris de Aratos de Soles (315–240 d.Hr.), contemporan cu Pavel.

  De ce citează Pavel afirmaţiile unor necredincioşi? Deoarece afirmaţiile lor au fost corecte, în consecinţă, acestea reflectau lumina adevărată, aceea care luminează toate fiinţele umane. Foloseşte fiecare ocazie din această zi pentru ca lumina lui Dumnezeu să îţi lumineze calea, indiferent care ar fi instrumentul prin care se reflectă lumina.

  #înţelepciuneadivină #Dumnezeuesteluminamea

  Învăţători necredincioşi - 2017. După cum luna şi stelele sistemului solar strălucesc prin lumina reflectată de la soare, tot astfel, în măsura în care învăţătura lor e adevărată, cugetătorii cei mari ai lumii reflectă razele Soarelui Neprihănirii. #înţelepciuneadivină #Dumnezeuesteluminamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...