Articolul precedentCu aripi ca vulturii
  Articolul următorRugăciunea unui vindecător rănit

  Învăţători necredincioşi

  Orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor. (Iacov 1:17)

  Unul din citatele mele preferate scrise de Ellen White este următorul: „După cum luna şi stelele sistemului solar strălucesc prin lumina reflectată de la soare, tot astfel, în măsura în care învăţătura lor e adevărată, cugetătorii cei mari ai lumii reflectă razele Soarelui Neprihănirii” (Hristos Lumina Lumii, cap. 51, p. 464).

  Aceasta este o afirmaţie cu un impact extraordinar. Faptul că altcineva nu împărtăşeşte aceeaşi credinţă cu tine sau are obiceiuri contradictorii crezurilor tale nu este un motiv viabil pentru a respinge tot ceea ce spune persoana respectivă; dacă în cuvintele lui este şi o sămânţă de adevăr, acesta nu este rezultatul înţelepciunii sale, ci o simplă reflectare a înţelepciunii care vine de la „Tatăl luminilor” (Iacov 1:17). Atunci când asculţi sau citeşti declaraţia unei persoane care nu îţi împărtăşeşte idealurile, în loc să ridici un zid de prejudecăţi, mai bine pune în practică sfatul lui Pavel: „Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun” (1 Tesaloniceni 5:21).

  Să vedem un exemplu practic din viaţa lui Pavel. Pe vremea când umbla prin Areopag, prin aceleaşi locuri pe unde Socrate a fost acuzat de Meliton de Sardes, Pavel declara următoarele: „Căci în El Dumnezeu] avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: «Suntem din neamul Lui…»” (Faptele 17:28). Cele două afirmaţii făcute de apostol provin de la poeţi păgâni. Sfântul Pavel citează scriitori idolatri şi păgâni? Da, exact aşa! Prima parte a pasajului: „Căci în El [Dumnezeu] avem viaţa, mişcarea şi fiinţa” este al patrulea vers al unui poem atribuit lui Epimenide din Creta, un poet care a trăit cu şase secole înainte de Pavel. De fapt, Pavel citează din nou, din acelaşi poem, în Tit 1:12. A doua parte: „Suntem din neamul Lui” este al cincilea vers dintr-un poem scris de Aratos de Soles (315–240 d.Hr.), contemporan cu Pavel.

  De ce citează Pavel afirmaţiile unor necredincioşi? Deoarece afirmaţiile lor au fost corecte, în consecinţă, acestea reflectau lumina adevărată, aceea care luminează toate fiinţele umane. Foloseşte fiecare ocazie din această zi pentru ca lumina lui Dumnezeu să îţi lumineze calea, indiferent care ar fi instrumentul prin care se reflectă lumina.

  #înţelepciuneadivină #Dumnezeuesteluminamea

  Învăţători necredincioşi - 2017. După cum luna şi stelele sistemului solar strălucesc prin lumina reflectată de la soare, tot astfel, în măsura în care învăţătura lor e adevărată, cugetătorii cei mari ai lumii reflectă razele Soarelui Neprihănirii.

#înţelepciuneadivină #Dumnezeuesteluminamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...