Ne place de Steve Jobs?

  De aceea, preaiubiţii mei, fugiţi de închinarea la idoli. (1 Corinteni 10:14)

  Care dintre voi nu a auzit vorbindu-se de Steve Jobs? Numele lui a rămas imprimat în mintea multora şi, dacă dintr-un motiv sau altul, nu ştim cine a fost, ştim totuşi ce a făcut: iPod, iPhone, iPad etc. Talentul şi creativitatea lui au marcat o nouă eră în domeniul informaticii, muzicii, telefoniei, al filmelor de animaţie, tabletelor şi ediţiilor digitale. Impactul lui Jobs asupra tehnologiei a fost atât de mare, încât în unele cercuri aveau loc dezbateri cu privire la natura lui, oamenii se întrebau dacă nu cumva el a fost vreun sfânt. Pe internet poţi găsi cu uşurinţă multe caricaturi care îl portretizează pe Job învăţându-l pe Sfântul Petru să utilizeze iPad-ul.

  Încercând să găsească un răspuns la acest fenomen „religios”, CNN a intervievat patru specialişti în religie şi tehnologie, pentru a afla părerea lor referitoare la dezbaterea propusă de geniul din Silicon Valley, care aproape a fost încoronat la altar.

  Unul dintre cei intervievaţi a fost Gary M. Laderman, directorul Departamentului de Religie de la Universitatea Emory. În concepţia teologului, veneraţia al cărei obiect a fost Jobs, la doar câteva zile după moartea sa, avea un caracter „profund religios”, fiind rezultatul unei „culturi religioase care va căpăta tot mai multă importanţă şi influenţă în anii următori: adorarea unor persoane de renume”.

  Oare este posibil să fi schimbat statuile şi chipurile cioplite ca să ne închinăm la zei în carne şi oase, la persoane precum Steve Jobs? Deşi pentru mintea omului modern de astăzi, cuvântul „idolatrie” pare a fi depăşit, anacron, o afirmaţie a lui David Clarkson, un predicator englez al secolului al XVII-lea, cu privire la acest termen continuă să fie valabilă şi în secolul al XXI-lea: „Deşi foarte puţine persoane acceptă termenul ca atare, această practică este la fel de des întâlnită.” Poate că noi, tu şi cu mine, nu am ajuns în punctul în care să credem că trebuie să îl venerăm pe domnul Jobs, dar trebuie să fim conştienţi că orice ocupă un loc mai important în viaţa noastră decât Isus este un idol pentru noi.

  Dacă ai căzut şi tu în venerarea unor lucruri pământeşti, aminteşte-ţi cuvintele apostolului Pavel: „Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ” (Coloseni 3:1,2). Ai grijă să nu cazi în cursa idolatriei contemporane. Nu înceta să ai privirea aţintită spre Hristos.

  #îndreaptă-ţiochiispreHristos #cautălucruriledesus

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...