Ne place de Steve Jobs?

  De aceea, preaiubiţii mei, fugiţi de închinarea la idoli. (1 Corinteni 10:14)

  Care dintre voi nu a auzit vorbindu-se de Steve Jobs? Numele lui a rămas imprimat în mintea multora şi, dacă dintr-un motiv sau altul, nu ştim cine a fost, ştim totuşi ce a făcut: iPod, iPhone, iPad etc. Talentul şi creativitatea lui au marcat o nouă eră în domeniul informaticii, muzicii, telefoniei, al filmelor de animaţie, tabletelor şi ediţiilor digitale. Impactul lui Jobs asupra tehnologiei a fost atât de mare, încât în unele cercuri aveau loc dezbateri cu privire la natura lui, oamenii se întrebau dacă nu cumva el a fost vreun sfânt. Pe internet poţi găsi cu uşurinţă multe caricaturi care îl portretizează pe Job învăţându-l pe Sfântul Petru să utilizeze iPad-ul.

  Încercând să găsească un răspuns la acest fenomen „religios”, CNN a intervievat patru specialişti în religie şi tehnologie, pentru a afla părerea lor referitoare la dezbaterea propusă de geniul din Silicon Valley, care aproape a fost încoronat la altar.

  Unul dintre cei intervievaţi a fost Gary M. Laderman, directorul Departamentului de Religie de la Universitatea Emory. În concepţia teologului, veneraţia al cărei obiect a fost Jobs, la doar câteva zile după moartea sa, avea un caracter „profund religios”, fiind rezultatul unei „culturi religioase care va căpăta tot mai multă importanţă şi influenţă în anii următori: adorarea unor persoane de renume”.

  Oare este posibil să fi schimbat statuile şi chipurile cioplite ca să ne închinăm la zei în carne şi oase, la persoane precum Steve Jobs? Deşi pentru mintea omului modern de astăzi, cuvântul „idolatrie” pare a fi depăşit, anacron, o afirmaţie a lui David Clarkson, un predicator englez al secolului al XVII-lea, cu privire la acest termen continuă să fie valabilă şi în secolul al XXI-lea: „Deşi foarte puţine persoane acceptă termenul ca atare, această practică este la fel de des întâlnită.” Poate că noi, tu şi cu mine, nu am ajuns în punctul în care să credem că trebuie să îl venerăm pe domnul Jobs, dar trebuie să fim conştienţi că orice ocupă un loc mai important în viaţa noastră decât Isus este un idol pentru noi.

  Dacă ai căzut şi tu în venerarea unor lucruri pământeşti, aminteşte-ţi cuvintele apostolului Pavel: „Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ” (Coloseni 3:1,2). Ai grijă să nu cazi în cursa idolatriei contemporane. Nu înceta să ai privirea aţintită spre Hristos.

  #îndreaptă-ţiochiispreHristos #cautălucruriledesus

  Ne place de Steve Jobs? - 2017. Poate că nu am ajuns în punctul în care să credem că trebuie să îl venerăm pe Steve Jobs, dar trebuie să fim conştienţi că orice ocupă un loc mai important în viaţa noastră decât Isus este un idol pentru noi.

#îndreaptă-ţiochiispreHristos #cautălucruriledesus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...