Ne place de Steve Jobs?

  De aceea, preaiubiţii mei, fugiţi de închinarea la idoli. (1 Corinteni 10:14)

  Care dintre voi nu a auzit vorbindu-se de Steve Jobs? Numele lui a rămas imprimat în mintea multora şi, dacă dintr-un motiv sau altul, nu ştim cine a fost, ştim totuşi ce a făcut: iPod, iPhone, iPad etc. Talentul şi creativitatea lui au marcat o nouă eră în domeniul informaticii, muzicii, telefoniei, al filmelor de animaţie, tabletelor şi ediţiilor digitale. Impactul lui Jobs asupra tehnologiei a fost atât de mare, încât în unele cercuri aveau loc dezbateri cu privire la natura lui, oamenii se întrebau dacă nu cumva el a fost vreun sfânt. Pe internet poţi găsi cu uşurinţă multe caricaturi care îl portretizează pe Job învăţându-l pe Sfântul Petru să utilizeze iPad-ul.

  Încercând să găsească un răspuns la acest fenomen „religios”, CNN a intervievat patru specialişti în religie şi tehnologie, pentru a afla părerea lor referitoare la dezbaterea propusă de geniul din Silicon Valley, care aproape a fost încoronat la altar.

  Unul dintre cei intervievaţi a fost Gary M. Laderman, directorul Departamentului de Religie de la Universitatea Emory. În concepţia teologului, veneraţia al cărei obiect a fost Jobs, la doar câteva zile după moartea sa, avea un caracter „profund religios”, fiind rezultatul unei „culturi religioase care va căpăta tot mai multă importanţă şi influenţă în anii următori: adorarea unor persoane de renume”.

  Oare este posibil să fi schimbat statuile şi chipurile cioplite ca să ne închinăm la zei în carne şi oase, la persoane precum Steve Jobs? Deşi pentru mintea omului modern de astăzi, cuvântul „idolatrie” pare a fi depăşit, anacron, o afirmaţie a lui David Clarkson, un predicator englez al secolului al XVII-lea, cu privire la acest termen continuă să fie valabilă şi în secolul al XXI-lea: „Deşi foarte puţine persoane acceptă termenul ca atare, această practică este la fel de des întâlnită.” Poate că noi, tu şi cu mine, nu am ajuns în punctul în care să credem că trebuie să îl venerăm pe domnul Jobs, dar trebuie să fim conştienţi că orice ocupă un loc mai important în viaţa noastră decât Isus este un idol pentru noi.

  Dacă ai căzut şi tu în venerarea unor lucruri pământeşti, aminteşte-ţi cuvintele apostolului Pavel: „Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ” (Coloseni 3:1,2). Ai grijă să nu cazi în cursa idolatriei contemporane. Nu înceta să ai privirea aţintită spre Hristos.

  #îndreaptă-ţiochiispreHristos #cautălucruriledesus

  Ne place de Steve Jobs? - 2017. Poate că nu am ajuns în punctul în care să credem că trebuie să îl venerăm pe Steve Jobs, dar trebuie să fim conştienţi că orice ocupă un loc mai important în viaţa noastră decât Isus este un idol pentru noi. #îndreaptă-ţiochiispreHristos #cautălucruriledesus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...