Creştini, ieşiţi afară!

  Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. (Marcu 16:15)

  În faţa unei biserici se adunase o mulţime de oameni, fluturând pancarte pe care scria: „Toţi creştinii, afară! Creştini, ieşiţi afară!” Un trecător se opri lângă ei şi îl întrebă pe un demonstrant:

  – Prietene, ce v-au făcut aceşti creştini? Aceşti oameni nu au făcut niciun rău nimănui.

  – Ştiu! Eu nu am nimic împotriva creştinilor. De fapt, noi ne-am adunat aici pentru că recunoaştem faptul că ei nu sunt nişte persoane rele.

  – Şi atunci, de ce aveţi aceste pancarte pe care scrie: „Toţi creştinii, afară!”?

  – Pentru că dorim ca ei să iasă din casele şi din bisericile lor şi să ne înveţe Evanghelia lui Isus Hristos.

  În ciuda faptului că Isus spune că noi suntem lumina lumii şi că este de datoria noastră să ducem solia mântuirii tuturor locuitorilor acestei planete, întotdeauna au existat oameni care au reuşit să îşi ascundă viaţa de creştin şi să evite să le prezinte şi altora credinţa lor. Mulţi s-au convertit în pustietate.

  Primul eremit creştin a fost Pavel Tebeul (228–342). Pe când avea doar cinci ani, Pavel s-a închis într-o pivniţă şi a rămas acolo până în anul 340. Timp de aproape patru decenii a trăit fără a relaţiona cu semenii! Simeon Stilitul este un alt exemplu clasic al acestui gen de creştin. După ce a trăit ca un pustnic timp de mai bine de zece ani, Simeon „s-a urcat pe o columnă înaltă de 18 metri, cu un diametru de un metru şi jumătate”, şi a locuit acolo aproape patruzeci de ani. Un călugăr pe nume Acepsimio s-a izolat atât de mult de societate, iar după ce a ieşit din izolare, era atât de cocoşat şi avea o înfăţişare atât de sălbatică, încât un cioban l-a confundat cu un lup şi l-a ucis.

  Porunca lui Isus a fost: „Mergeţi în toată lumea”, nu „ascundeţi-vă de lume”. El doreşte ca noi să ieşim şi să ducem „vestea bună” a Evangheliei. Pavel îi spune tânărului Timotei: „Propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp” (2 Timotei 4:2). Oare este nevoie ca tovarăşii tăi de învăţătură, de muncă sau de sport să îţi spună să încetezi să te mai ascunzi după perdea pentru a le predica? Tu ai solia mântuirii în mâinile tale. O vei pune la dispoziţia celor care strigă: „Creştini, ieşiţi afară!”?

  #dămărturie #propovăduieşteEvanghelia

  Creştini, ieşiţi afară! - 2017. Oare este nevoie ca tovarăşii tăi de învăţătură, de muncă sau de sport să îţi spună să încetezi să te mai ascunzi după perdea pentru a le predica? Tu ai solia mântuirii în mâinile tale.

#dămărturie #propovăduieşteEvanghelia
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...