Creştini, ieşiţi afară!

  Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. (Marcu 16:15)

  În faţa unei biserici se adunase o mulţime de oameni, fluturând pancarte pe care scria: „Toţi creştinii, afară! Creştini, ieşiţi afară!” Un trecător se opri lângă ei şi îl întrebă pe un demonstrant:

  – Prietene, ce v-au făcut aceşti creştini? Aceşti oameni nu au făcut niciun rău nimănui.

  – Ştiu! Eu nu am nimic împotriva creştinilor. De fapt, noi ne-am adunat aici pentru că recunoaştem faptul că ei nu sunt nişte persoane rele.

  – Şi atunci, de ce aveţi aceste pancarte pe care scrie: „Toţi creştinii, afară!”?

  – Pentru că dorim ca ei să iasă din casele şi din bisericile lor şi să ne înveţe Evanghelia lui Isus Hristos.

  În ciuda faptului că Isus spune că noi suntem lumina lumii şi că este de datoria noastră să ducem solia mântuirii tuturor locuitorilor acestei planete, întotdeauna au existat oameni care au reuşit să îşi ascundă viaţa de creştin şi să evite să le prezinte şi altora credinţa lor. Mulţi s-au convertit în pustietate.

  Primul eremit creştin a fost Pavel Tebeul (228–342). Pe când avea doar cinci ani, Pavel s-a închis într-o pivniţă şi a rămas acolo până în anul 340. Timp de aproape patru decenii a trăit fără a relaţiona cu semenii! Simeon Stilitul este un alt exemplu clasic al acestui gen de creştin. După ce a trăit ca un pustnic timp de mai bine de zece ani, Simeon „s-a urcat pe o columnă înaltă de 18 metri, cu un diametru de un metru şi jumătate”, şi a locuit acolo aproape patruzeci de ani. Un călugăr pe nume Acepsimio s-a izolat atât de mult de societate, iar după ce a ieşit din izolare, era atât de cocoşat şi avea o înfăţişare atât de sălbatică, încât un cioban l-a confundat cu un lup şi l-a ucis.

  Porunca lui Isus a fost: „Mergeţi în toată lumea”, nu „ascundeţi-vă de lume”. El doreşte ca noi să ieşim şi să ducem „vestea bună” a Evangheliei. Pavel îi spune tânărului Timotei: „Propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp” (2 Timotei 4:2). Oare este nevoie ca tovarăşii tăi de învăţătură, de muncă sau de sport să îţi spună să încetezi să te mai ascunzi după perdea pentru a le predica? Tu ai solia mântuirii în mâinile tale. O vei pune la dispoziţia celor care strigă: „Creştini, ieşiţi afară!”?

  #dămărturie #propovăduieşteEvanghelia

  Creştini, ieşiţi afară! - 2017. Oare este nevoie ca tovarăşii tăi de învăţătură, de muncă sau de sport să îţi spună să încetezi să te mai ascunzi după perdea pentru a le predica? Tu ai solia mântuirii în mâinile tale. #dămărturie #propovăduieşteEvanghelia
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...