Articolul precedentCântă dimineaţa
  Articolul următorLapte și miere

  O invitaţie generoasă

  Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului. (Apocalipsa 19:9)

  Într-un oraş oarecare trăia un om în cele mai mizere condiţii de sărăcie. Hainele lui erau cârpite şi foarte murdare. Trecuseră zile întregi de când nu mai mâncase nimic, nici măcar un colţ de pâine. Nu avea locuinţă, fiind expus la asprimea vremii. Foarte aproape de el trăia un om foarte bogat, într-o vilă luxoasă. La masa lui se serveau bucatele cele mai alese, hainele lui erau frumoase şi viu colorate.

  Într-o zi, bogatul şi-a dat seama în ce sărăcie lucie trăia vecinul lui şi a hotărât să îl ajute.

  – Prietene, îi spuse el, trăieşti în nişte condiţii deplorabile. Ai nevoie de un adăpost deasupra capului, de hrană şi de îmbrăcăminte. Ştiu că tu nu ai nimic, dar te invit să vii la mine şi eu mă voi îngriji de toate nevoile tale.

  – Îţi mulţumesc, dar nu pot să vin la tine, îi răspunse săracul. Hainele mele nu sunt potrivite şi, dacă voi veni la tine, prietenii tăi vor râde de tine, pentru că m-ai invitat, şi de mine că am acceptat invitaţia. Eu nu merit să intru în casa ta.

  – Nu te îngrijora, îi spuse bogatul. Eu nu îţi cer să te îmbăiezi şi să îţi schimbi hainele înainte să vii. Tot ce îmi doresc este să accepţi invitaţia mea, iar eu mă voi ocupa de haine care să fie potrivite pentru ocazie. Partea ta este doar să accepţi invitaţia mea, eu mă voi ocupa de restul.

  Tu ce ai fi făcut dacă erai în locul săracului? Ai fi acceptat invitaţia, nu-i aşa? Ştii tu că eşti ca săracul din poveste şi că Dumnezeu este omul bogat? În starea ta de păcătos, tu nu poţi intra în cer, faptele tale sunt rele, viaţa ta este contaminată de păcat, tu eşti condamnat la moarte. Dar Dumnezeu, prin „nemărginita bogăţie a harului Său,” a hotărât să te invite să cinezi cu El; dacă vei accepta, el îţi va da „hainele albe” de care ai nevoie pentru a intra în cer (Efeseni 2:7; Apocalipsa 3:5).

  Tu eşti un tânăr norocos. Hristos te-a invitat să trăieşti în locuinţele cereşti! Este adevărat că noi nu îndeplinim condiţiile pentru a putea intra, dar Domnul ne va da haina dreptăţii Sale. Vei accepta invitaţia Lui?

  #acceptăinvitaţia

  O invitaţie generoasă - 2017. Tu eşti un tânăr norocos. Hristos te-a invitat să trăieşti în locuinţele cereşti! Este adevărat că noi nu îndeplinim condiţiile pentru a putea intra, dar Domnul ne va da haina dreptăţii Sale. Vei accepta invitaţia Lui? #acceptăinvitaţia
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...