Convertirea lui Harry Orchard (I)

Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele. (Mica 7:18)

Harry Orchard nu avea o reputaţie foarte bună. Se povesteşte că el omorâse douăzeci şi şase de oameni. În cazierul lui penal mai era inclusă şi complicitatea la provocarea unei explozii într-o gară, explozie care a ucis treisprezece persoane, un atentat împotriva guvernatorului din Colorado şi tentativă de asasinat asupra membrilor Curţii Supreme a statului. În 1903, a devenit bigam şi, în 30 decembrie 1905, l-a asasinat pe Frank Steunenberg, fostul guvernator al statului Idaho.

La două zile după asasinat, Harry a fost capturat. Fiind în închisoare, el a avut timp să mediteze la ceea ce a făcut cu viaţa lui. Una dintre cele mai chinuitoare întrebări care îi răscolea duhul era: „Oare Dumnezeu mi-a iertat păcatele?” Când a fost transferat la Boise, o închisoare de stat din Idaho, Harry a intrat în legătură cu detectivul James McParland, căruia îi mărturisi toate nelegiuirile comise.

După ce a citit ce se scria în ziar despre Harry, David Paulson a hotărât să îi trimită o Biblie, pentru a-l ajuta pe acuzat să cunoască harul divin. James R. Nix povesteşte într-un articol din Adventist Review, în 8 mai 2014, pp. 19–22, că, de îndată ce a primit Biblia, Harry a început să o studieze împreună cu un alt prizonier care făcea studii biblice cu un adventist de ziua a şaptea. Cercetând Scriptura, Harry Orchard a ajuns să înţeleagă că Isus Şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe nelegiuiţi, aşa ca el, şi că Dumnezeul Bibliei îl poate ierta chiar şi pe cel mai mare dintre păcătoşi. El a înţeles că nimeni nu este atât de rău, nici prea departe, încât să nu mai poată fi transformat de dragostea lui Dumnezeu. Harul lui Hristos i-a atins inima şi în el s-a produs experienţa naşterii din nou.

Faptul că era iertat de Dumnezeu l-a făcut pe Harry în stare să pledeze vinovat pentru toate acuzaţiile aduse împotriva lui. Deoarece mărturisirea lui a înlăturat orice urmă de îndoială cu privire la vinovăţia sa, judecătorul l-a condamnat la pedeapsa cu moartea. La apel, avocatul lui a reuşit să îi schimbe condamnarea la moarte în închisoare pe viaţă. Harry Orchard a înţeles că „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult” (Romani 5:20). Deşi era prizonier, el a devenit un om liber în Isus Hristos.

#harulluiDumnezeu #convertire

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!