Articolul precedentLapte și miere
  Articolul următorÎndepărtând bârna

  Convertirea lui Harry Orchard (I)

  Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele. (Mica 7:18)

  Harry Orchard nu avea o reputaţie foarte bună. Se povesteşte că el omorâse douăzeci şi şase de oameni. În cazierul lui penal mai era inclusă şi complicitatea la provocarea unei explozii într-o gară, explozie care a ucis treisprezece persoane, un atentat împotriva guvernatorului din Colorado şi tentativă de asasinat asupra membrilor Curţii Supreme a statului. În 1903, a devenit bigam şi, în 30 decembrie 1905, l-a asasinat pe Frank Steunenberg, fostul guvernator al statului Idaho.

  La două zile după asasinat, Harry a fost capturat. Fiind în închisoare, el a avut timp să mediteze la ceea ce a făcut cu viaţa lui. Una dintre cele mai chinuitoare întrebări care îi răscolea duhul era: „Oare Dumnezeu mi-a iertat păcatele?” Când a fost transferat la Boise, o închisoare de stat din Idaho, Harry a intrat în legătură cu detectivul James McParland, căruia îi mărturisi toate nelegiuirile comise.

  După ce a citit ce se scria în ziar despre Harry, David Paulson a hotărât să îi trimită o Biblie, pentru a-l ajuta pe acuzat să cunoască harul divin. James R. Nix povesteşte într-un articol din Adventist Review, în 8 mai 2014, pp. 19–22, că, de îndată ce a primit Biblia, Harry a început să o studieze împreună cu un alt prizonier care făcea studii biblice cu un adventist de ziua a şaptea. Cercetând Scriptura, Harry Orchard a ajuns să înţeleagă că Isus Şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe nelegiuiţi, aşa ca el, şi că Dumnezeul Bibliei îl poate ierta chiar şi pe cel mai mare dintre păcătoşi. El a înţeles că nimeni nu este atât de rău, nici prea departe, încât să nu mai poată fi transformat de dragostea lui Dumnezeu. Harul lui Hristos i-a atins inima şi în el s-a produs experienţa naşterii din nou.

  Faptul că era iertat de Dumnezeu l-a făcut pe Harry în stare să pledeze vinovat pentru toate acuzaţiile aduse împotriva lui. Deoarece mărturisirea lui a înlăturat orice urmă de îndoială cu privire la vinovăţia sa, judecătorul l-a condamnat la pedeapsa cu moartea. La apel, avocatul lui a reuşit să îi schimbe condamnarea la moarte în închisoare pe viaţă. Harry Orchard a înţeles că „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult” (Romani 5:20). Deşi era prizonier, el a devenit un om liber în Isus Hristos.

  #harulluiDumnezeu #convertire

  Convertirea lui Harry Orchard (I) - 2017. Isus Şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe nelegiuiţi. Dumnezeul Bibliei îl poate ierta chiar şi pe cel mai mare dintre păcătoşi. Nimeni nu este atât de rău, nici prea departe, încât să nu mai poată fi transformat de dragostea lui Dumnezeu. Harul lui Hristos dorește să îți atingă inima! #harulluiDumnezeu #convertire
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...