Articolul precedentLapte și miere
  Articolul următorÎndepărtând bârna

  Convertirea lui Harry Orchard (I)

  Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele. (Mica 7:18)

  Harry Orchard nu avea o reputaţie foarte bună. Se povesteşte că el omorâse douăzeci şi şase de oameni. În cazierul lui penal mai era inclusă şi complicitatea la provocarea unei explozii într-o gară, explozie care a ucis treisprezece persoane, un atentat împotriva guvernatorului din Colorado şi tentativă de asasinat asupra membrilor Curţii Supreme a statului. În 1903, a devenit bigam şi, în 30 decembrie 1905, l-a asasinat pe Frank Steunenberg, fostul guvernator al statului Idaho.

  La două zile după asasinat, Harry a fost capturat. Fiind în închisoare, el a avut timp să mediteze la ceea ce a făcut cu viaţa lui. Una dintre cele mai chinuitoare întrebări care îi răscolea duhul era: „Oare Dumnezeu mi-a iertat păcatele?” Când a fost transferat la Boise, o închisoare de stat din Idaho, Harry a intrat în legătură cu detectivul James McParland, căruia îi mărturisi toate nelegiuirile comise.

  După ce a citit ce se scria în ziar despre Harry, David Paulson a hotărât să îi trimită o Biblie, pentru a-l ajuta pe acuzat să cunoască harul divin. James R. Nix povesteşte într-un articol din Adventist Review, în 8 mai 2014, pp. 19–22, că, de îndată ce a primit Biblia, Harry a început să o studieze împreună cu un alt prizonier care făcea studii biblice cu un adventist de ziua a şaptea. Cercetând Scriptura, Harry Orchard a ajuns să înţeleagă că Isus Şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe nelegiuiţi, aşa ca el, şi că Dumnezeul Bibliei îl poate ierta chiar şi pe cel mai mare dintre păcătoşi. El a înţeles că nimeni nu este atât de rău, nici prea departe, încât să nu mai poată fi transformat de dragostea lui Dumnezeu. Harul lui Hristos i-a atins inima şi în el s-a produs experienţa naşterii din nou.

  Faptul că era iertat de Dumnezeu l-a făcut pe Harry în stare să pledeze vinovat pentru toate acuzaţiile aduse împotriva lui. Deoarece mărturisirea lui a înlăturat orice urmă de îndoială cu privire la vinovăţia sa, judecătorul l-a condamnat la pedeapsa cu moartea. La apel, avocatul lui a reuşit să îi schimbe condamnarea la moarte în închisoare pe viaţă. Harry Orchard a înţeles că „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult” (Romani 5:20). Deşi era prizonier, el a devenit un om liber în Isus Hristos.

  #harulluiDumnezeu #convertire

  Convertirea lui Harry Orchard (I) - 2017. Isus Şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe nelegiuiţi. Dumnezeul Bibliei îl poate ierta chiar şi pe cel mai mare dintre păcătoşi. Nimeni nu este atât de rău, nici prea departe, încât să nu mai poată fi transformat de dragostea lui Dumnezeu. Harul lui Hristos dorește să îți atingă inima!

#harulluiDumnezeu #convertire
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...