Convertirea lui Harry Orchard (II)

  Căci dragostea lui Hristos ne strânge. (2 Corinteni 5:14)

  Într-o zi, în faţa celulei lui Harry Orchard se opri un tânăr de douăzeci şi unu de ani şi îi spuse: „Eu sunt Julian, fiul lui Frank Steunenberg, bărbatul pe care l-ai asasinat.” Harry crezu că tânărul venise să se răzbune pentru răul făcut familiei sale. Dar scopul vizitei lui Julian nu a fost să îl acuze pe Harry pentru infracţiunile lui. Julian l-a vizitat pentru a-i aduce diverse cărţi creştine, printre care şi Calea către Hristos. Pe lângă aceste materiale, Julian i-a mai adus şi o scrisoare scrisă de mama lui, Eveline Steunenberg, în care doamna Steunenberg îl îndemna pe Harry să citească toate materialele şi să îşi predea inima lui Hristos.

  Eveline Steunenberg ştia prea bine ce putere au cărţile creştine, pentru că ea cunoscuse mesajul adventist prin intermediul unei reviste: American Sentinel, un număr special despre libertatea religioasă. Acea revistă era trimisă regulat la biroul guvernatorului Steunenberg, care o ducea cu el acasă. Citind American Sentinel, doamna Steunenberg a primit adevărul despre Sabat şi a devenit membră a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

  Prezenţa dragostei lui Hristos în inima lor a fost cea care a ajutat familia Steunenberg să nu aibă resentimente faţă de Harry Orchard. Ani mai târziu, chiar Harry a spus că dragostea şi harul manifestate de familia Steunenberg au jucat un rol decisiv în acceptarea lui Isus ca Mântuitor personal şi în cunoaşterea mesajului adventist. Mulţumită exemplului plin de bunătate al acestei familii, în 1 ianuarie 1909, Harry a fost botezat de către pastorul W. W. Steward, preşedintele Federaţiei Idaho.

  Un tânăr de 21 de ani a fost instrumentul folosit de Dumnezeu pentru a face să strălucească o rază a dragostei divine asupra criminalului condamnat. Julian Steunenberg a fost un băiat a cărui viaţă s-a aflat sub influenţa dragostei lui Hristos. Ce se poate spune despre tine şi despre mine? Poate noi nu suntem mari evanghelişti, probabil că nu avem talente strălucitoare, dar noi avem la îndemâna noastră cea mai mare putere transformatoare din univers, singura care a schimbat viaţa lui Harry pentru totdeauna: dragostea lui Dumnezeu.

  #dragostealuiDumnezeu #Dumnezeupoateschimba

  Convertirea lui Harry Orchard (II) - 2017. Poate noi nu suntem mari evanghelişti, probabil că nu avem talente strălucitoare, dar noi avem la îndemâna noastră cea mai mare putere transformatoare din univers: dragostea lui Dumnezeu. #dragostealuiDumnezeu #Dumnezeupoateschimba
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...