Convertirea lui Harry Orchard (II)

  Căci dragostea lui Hristos ne strânge. (2 Corinteni 5:14)

  Într-o zi, în faţa celulei lui Harry Orchard se opri un tânăr de douăzeci şi unu de ani şi îi spuse: „Eu sunt Julian, fiul lui Frank Steunenberg, bărbatul pe care l-ai asasinat.” Harry crezu că tânărul venise să se răzbune pentru răul făcut familiei sale. Dar scopul vizitei lui Julian nu a fost să îl acuze pe Harry pentru infracţiunile lui. Julian l-a vizitat pentru a-i aduce diverse cărţi creştine, printre care şi Calea către Hristos. Pe lângă aceste materiale, Julian i-a mai adus şi o scrisoare scrisă de mama lui, Eveline Steunenberg, în care doamna Steunenberg îl îndemna pe Harry să citească toate materialele şi să îşi predea inima lui Hristos.

  Eveline Steunenberg ştia prea bine ce putere au cărţile creştine, pentru că ea cunoscuse mesajul adventist prin intermediul unei reviste: American Sentinel, un număr special despre libertatea religioasă. Acea revistă era trimisă regulat la biroul guvernatorului Steunenberg, care o ducea cu el acasă. Citind American Sentinel, doamna Steunenberg a primit adevărul despre Sabat şi a devenit membră a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

  Prezenţa dragostei lui Hristos în inima lor a fost cea care a ajutat familia Steunenberg să nu aibă resentimente faţă de Harry Orchard. Ani mai târziu, chiar Harry a spus că dragostea şi harul manifestate de familia Steunenberg au jucat un rol decisiv în acceptarea lui Isus ca Mântuitor personal şi în cunoaşterea mesajului adventist. Mulţumită exemplului plin de bunătate al acestei familii, în 1 ianuarie 1909, Harry a fost botezat de către pastorul W. W. Steward, preşedintele Federaţiei Idaho.

  Un tânăr de 21 de ani a fost instrumentul folosit de Dumnezeu pentru a face să strălucească o rază a dragostei divine asupra criminalului condamnat. Julian Steunenberg a fost un băiat a cărui viaţă s-a aflat sub influenţa dragostei lui Hristos. Ce se poate spune despre tine şi despre mine? Poate noi nu suntem mari evanghelişti, probabil că nu avem talente strălucitoare, dar noi avem la îndemâna noastră cea mai mare putere transformatoare din univers, singura care a schimbat viaţa lui Harry pentru totdeauna: dragostea lui Dumnezeu.

  #dragostealuiDumnezeu #Dumnezeupoateschimba

  Convertirea lui Harry Orchard (II) - 2017. Poate noi nu suntem mari evanghelişti, probabil că nu avem talente strălucitoare, dar noi avem la îndemâna noastră cea mai mare putere transformatoare din univers: dragostea lui Dumnezeu.

#dragostealuiDumnezeu #Dumnezeupoateschimba
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...