Convertirea lui Harry Orchard (II)

Căci dragostea lui Hristos ne strânge. (2 Corinteni 5:14)

Într-o zi, în faţa celulei lui Harry Orchard se opri un tânăr de douăzeci şi unu de ani şi îi spuse: „Eu sunt Julian, fiul lui Frank Steunenberg, bărbatul pe care l-ai asasinat.” Harry crezu că tânărul venise să se răzbune pentru răul făcut familiei sale. Dar scopul vizitei lui Julian nu a fost să îl acuze pe Harry pentru infracţiunile lui. Julian l-a vizitat pentru a-i aduce diverse cărţi creştine, printre care şi Calea către Hristos. Pe lângă aceste materiale, Julian i-a mai adus şi o scrisoare scrisă de mama lui, Eveline Steunenberg, în care doamna Steunenberg îl îndemna pe Harry să citească toate materialele şi să îşi predea inima lui Hristos.

Eveline Steunenberg ştia prea bine ce putere au cărţile creştine, pentru că ea cunoscuse mesajul adventist prin intermediul unei reviste: American Sentinel, un număr special despre libertatea religioasă. Acea revistă era trimisă regulat la biroul guvernatorului Steunenberg, care o ducea cu el acasă. Citind American Sentinel, doamna Steunenberg a primit adevărul despre Sabat şi a devenit membră a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

De același autor

Prezenţa dragostei lui Hristos în inima lor a fost cea care a ajutat familia Steunenberg să nu aibă resentimente faţă de Harry Orchard. Ani mai târziu, chiar Harry a spus că dragostea şi harul manifestate de familia Steunenberg au jucat un rol decisiv în acceptarea lui Isus ca Mântuitor personal şi în cunoaşterea mesajului adventist. Mulţumită exemplului plin de bunătate al acestei familii, în 1 ianuarie 1909, Harry a fost botezat de către pastorul W. W. Steward, preşedintele Federaţiei Idaho.

Un tânăr de 21 de ani a fost instrumentul folosit de Dumnezeu pentru a face să strălucească o rază a dragostei divine asupra criminalului condamnat. Julian Steunenberg a fost un băiat a cărui viaţă s-a aflat sub influenţa dragostei lui Hristos. Ce se poate spune despre tine şi despre mine? Poate noi nu suntem mari evanghelişti, probabil că nu avem talente strălucitoare, dar noi avem la îndemâna noastră cea mai mare putere transformatoare din univers, singura care a schimbat viaţa lui Harry pentru totdeauna: dragostea lui Dumnezeu.

#dragostealuiDumnezeu #Dumnezeupoateschimba

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Convertirea lui Harry Orchard (II) - 2017. Poate noi nu suntem mari evanghelişti, probabil că nu avem talente strălucitoare, dar noi avem la îndemâna noastră cea mai mare putere transformatoare din univers: dragostea lui Dumnezeu.

#dragostealuiDumnezeu #Dumnezeupoateschimba pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.